mandag 28. april 2008

Endelig seriestart!

Etter nesten 4 måneder med hardtrening for de aller fleste skulle alvoret endelig begynne med serieåpning hjemme mot Kolbotn 2. 18 spillere ble plukket ut i troppen som nå består av totalt 28 mann. Ingen tvil om at i år kommer det til å bli hard konkurranse om plassene.

Kolbotn 2 rykket ned fra 4 div. i fjor og det var derfor et spent og gira hjemmelag som gjorde sine forberedelser i garderoben. Historisk sett har Ljan alltid åpnet serien elendig. Forrige gang en åpningskamp ble vunnet var tilbake i 2003, altså for 5 år siden. På tide å gjøre noe med dette!!

Trenerduo Ståle & Alex kjører oppvarming, og rett før kampstart blir start-ellever’n, i nye hvite og blå drakter, foreviget. Selvtilliten lyser av gutta som på sine to siste treningskamper har vunnet begge henholdsvis 7-1 og 5-0.

Kampen settes i gang, og lagene ser ut til å ta og føle litt på hverandre. Ljan prøver å sette et høyt press mot teknisk gode Kolbotn-spillere. Fra hovedtribunen på Hallagerbanen ser det ut til at Ljan har god kontroll de første 10-15 minuttene. 1-0 kommer på vår første sjanse i kampen da Arne får en stikker og setter ballen iskaldt forbi keeperen til Kolbotn.
Vi fortsetter å holde ballen i laget, men når det ser ut til at vi har full kontroll skaper Kolbotn 2 store sjanser. På den første kommer høyrevingen fra på kanten og skjærer inn mot Rene i målet. Dessverre for Kolbotn er avslutningen av det håpløse slaget. Like etterpå er forsvaret vårt tilskuere til at en Kolbotn-spiller dribler seg gjennom, Rene kommer ut, men blir rundet. Alle forventer 1-1 men fra 7-8 meter på blank goal greier Kolbotn-spissen å skyte over!! Tusen takk. Kampen går litt i dvale etter dette, med dårlig tempo fra begge lag. Så får vi en corner fra høyre. Espen Bye legger corner’n og treffer hælen til Bjarne perfekt. Ballen triller mot bakre stolpe hvor Arne igjen er siste mann på ballen 2-0!

Så skjer det svært lite før John G kommer fri på kanten og får lagt et kjempeinnlegg foran mål, der er det selvfølgelig ingen Ljan-spillere, men på bakerste dukker Dida opp. Han ”slenger” beinet mot ballen, treffer keeper’n som fomler den i eget mål? Ser faktisk ut som Dida selv brukte noen sekunder på å fastslå at han har scora… vi går til pause med 3-0.

2. omgang starter på samme måte som 1. omg med få målsjanser. Ingen ting skjer før Espen Bye finner ut at nå er det på tide med litt spenning. Han sentrer ballen rett til en Kolbotn-spiss, som sier ja takk, utfordrer Bjarne, og setter ballen utagbart nede til høyre for keeper.
Utover i omgangen begynner Ståle å bytte inn og ut spillere. Inn har Espen Starheim kommet og noe av det første han gjør er å fyre av et langskudd like over. Like etterpå ruller Ljan gjennom Kolbotn-forsvaret og Starheim kan ikke gjøre annet enn å sette ballen forbi keeper -
4-1! Så kåler Kolbotn det til og en av forsvarsspillerne vil leke Jon Arne Riise og header dermed ballen kontant i eget nett. Denne gangen er det vi som sier takk!!

Nå kjører vi skikkelig over motstanderen med masse overganger og med litt mer presisjon skulle det ramlet inn flere mål. Æren av å få score det siste målet går til John som setter inn en retur etter skudd fra Runi. Etter dette er det Kolbotn som presser, men alle skuddforsøk blir blokkert av offensive og gode forsvarspillere.

En bra gjennomført kamp hvor vi spiller smart og er veldig effektive foran mål. Kolbotn på sin side var ikke veldig organiserte, ofte lå de igjen med 4 spillere når vi var i angrep.

3 poeng og 6-1 i seriestarten skal vi glede oss over. Nå ser vi frem mot neste kamp på Ekeberg mot Totenkam