Koz og klemz: Gårsdagens målskårere omfavner hverandre hjertelig (bildet er arrangert...)

Ljan IF - Hallingdal FK 2-1 (0-0)

Mål: 1-0 Michal Hammer, 1-1, 2-1 Ståle Bjørnersen
Ljan IF: Alexander Mythe - Jørgen Ankerstad, Terje Landsgård, Bjørnar Andersen (c), Haakon Smith-Isaksen - Andreas Ovedal, Tron Halvorsen (Rune Hansson i 20 min), Michal Hammer, Ståle Bjørnersen - Rune Hansson (Morten Setsaas i 45 min), John Gustav Laugerud (Dennis Klausen Fjelseth i 20 min).

I årets tredje treningskamp tok Ljan sin første seier for året. Gjestene fra Hallingdal blei slått 2-1 etter at alle skåringene kom i andre omgang.

Det var en grønn og innbydende Hallager-matte som tok i mot lagene fredag kveld. Fantastisk arbeid har ført til at vi igjen har en utmerket fotballbane. Da er det gøy å spille fotball. Så får vi se hvor lenge det går før det begynner å snø igjen...

Etter en jevnspilt innledning på kampen tok Ljan over og førte kampen i store deler av første omgang. Spesielt satt bakromsspillet veldig bra. John Gustav løp fra forsvaret gang på gang og kom seg til både store og små sjanser. Litt mer avslutningstrening framover så kommer det til å bli mange mål på bardudølen.

Mange av bakromspasningene kom etter brudd i midtbaneleddet. Vi spilte med en helt ny midtbanekonstellasjon i går, men den fungerte veldig bra før pause. Andreas lå bak Tron, Ståle og Michal og styrte og nettopp Andreas brøyt opp mange HFK-angrep og startet mange Ljan-angrep. En veldig positiv kamp fra nykomlingen, som spilte sin andre kamp for Ljan.

Men Andreas var ikke den ferskeste jan-spilleren på banen i går. På en helt uvant høyrebackplass debuterte Jørgen Ankerstad. Noe han gjorde med bravur. Han spilte på sin mer vante spissplass etter pause, men det var før pause han virkelig imponerte.

De siste ti minuttene før pause kom Hallingdal litt mer inn i kampen. Likevel var det Ljan som var det beste laget i første omgang og vi burde absolutt ha gått til pause med ledelse. Ved pause gjorde vi noen planlagte rokkeringer. Jørgen gikk opp som spiss, Tron ned som back og Morten kom inn som indreløper.

I andre omgang kom vi ikke ordentlig i gang. Det var en mye mer jevnspilt omgang og vi slet mer med å komme i gang med spillet vårt. Vi begynte også å slite mer defensivt. Spesielt på dødballer var vi etter hvert veldig slurvete. Markeringsarbeidet var nærmest fraværende og hallingene kom til flere halvsjanser.

Det var likevel Ljan som tok ledelsen. Et langt oppspill spratt inne i 16-meteren, Ståle prøvde seg på et brassespark, men var bare så vidt ballen. Bakfra kom Mikke løpende og løfta ballen elegant opp i nettaket. En null.

Ikke mange minuttene etter kom utligningen. Og det var en unødvendig skåring. Vi hadde kontroll på ballen på egen 16-meter, men ballen blei ikke klarerte og hallingene vant den tilbake og satte inn utligninga fra kort hold. Comeback-kid Alex måtte dermed se en ball bak seg. Men Mythen hadde all grunn til å være stolt over innsatsen. Han leverte en meget sterk kamp. Sikker og god i feltet, god kommunikasjon med forsvaret og uslåelig en mot en. Moro å se!

Halvveis i omgangen måtte vi gjøre to bytter. Tron, som i pausen sa han kunne spille så lenge som bare det, måtte nå gi tapt for strekktendenser. Andreas fikk en kraftig trøkk i ribbeina i første omgang og sleit utover i andre omgang med å puste. Dermed gikk de to ut. Inn kom Dennis på høyrebacken og Rune kom inn igjen som venstre indreløper. Nettopp Dennis kom ganske nære skåring da han gikk på et raid fra sin backposisjon og avslutta raidet med et skudd i tverrligger fra 20 meter.

Seiersmålet kom noen minutter seinere. Vi rulla opp på høyresida og Morten finta seg fri på høyrevingen og slo inn med venstre. Ballen gikk litt for langt, men en uheldig HFK-forsvarer vant ballen på bakre stolpe og heada den inn igjen i feltet. Der sto Ståle og heada ballen ned i keepers høyre hjørne. Dermed tok vi igjen ledelsen.

Den ledelsen holdt helt inn, sjøl om HFK hadde en ball i nettet. Men målet blei annulert for offside. Dermed var altså årets første seier et faktum. Oppsummert kan vi si at vi gjennomførte en disiplinert første omgang hvor vi skapte mye gjennom bakromsspill. Og vi gjennomførte en rotete andreomgang, hvor vi sleit mer med den defensive strukturen, men hvor vi skårer to mål og avgjør kampen. Jørgen, Andreas og Alex er nevnt og fortjener skryt for sine prestasjoner. Jeg vil si Andreas sannsynligvis var vår beste spiller.