tirsdag 17. august 2010

Nok et surt tap mot Veitvet

Som i vår føler vi oss robba etter en kamp mot Veitvet. Vi leda 1-0, men gikk av banen med et veldig surt 1-2-tap.

Nordstrand 2 - Veitvet 1-2 (0-0)
Mål: 1-0 (62) Jørgen Ankerstad, 1-1 (72), 1-2 (86)
NIF2: Rene Svendsen; Tron Halvorsen (John Bjørnersen i 10 min), Ståle Bjørnersen, Bjarne Johan Dyrøy, Eirik Gunnesen (Håkon Smith-Isaksen i 25 min); Jørgen Ankerstad, Michal Hammer (Steinar Rotevatn i 5 min), Kim Solberg (c), Jakob Sande; Steinar Rotevatn (Omer Ahmed i 25 min), Arne Torp
Gule kort: Rene, Kim og Mikke.

Etter den flotte seieren sist uke håpet vi å kunne bygge videre på det, men vi måtte gjøre det med et litt annerledes lag. Khoa har reist til Kongsvinger for å gå på politihøgskolen, Nico var opptatt med jobb og Espen skada ankelen på trening i går og kom til kamp med krykker og tok jobben som referent. Dermed var det bare Ståle som fortsatte i backfireren fra sist. Sammen med han kom Eirik Gunnesen, Bjarne og Tron inn. Rene fortsatte i mål.

Her er referatet til den godeste Bye:

Hmmm...jeg ser av notatene at de starter etter 27 minutter...så inntil vi eventuelt finner det notatet hvor det står hva som skjedde fram til da så får vi klare oss med et referat av den siste drøye timen.

Da har jeg funnet ut av referatforvirringen...ingen noterte før det hadde gått 27 min...da nevner jeg kort noen ting jeg husker skjedde den første halvtimen før jeg gir ordet til referent Bye:

Veitvet åpna kampen best og hadde oss litt bakpå de første 3-4 minuttene, men vi jobba hardt og konsentrert og fikk rydda unna det som kom. Etter hvert var det vi som tok over og vi skapte en del brukbare muligheter.

- Jørgen fikk ballen inne i feltet etter et innnlegg fra venstre. Han demper ballen forbi sin mann, men skyter høyt over fra sju meter. Målsjanse.

- Ståle spiller igjennom Jørgen i bakrom. Jørgen drar seg inn i banen og skyter mot lengste hjørne med venstrebeinet. Keeper får avverget.

- Ståle og Mikke tar kort corner. Ståle kommer inn på ti meter, men skuddet blir avverget inne i målgården.

I tillegg er Steinar, Jakob og Arne farlig frempå alle tre, men de store sjansene kom de ikke til. Merkelig nok huska jeg nesten bare situasjoner jeg sjøl var involvert i...over til Espen Byes notater:

27 - Jørgens skudd blokkeres.

28 - Steinar skyter. Keeper får så vidt fistet over.

30 - Lang ball fra Tron, Steinar litt for sein.

31 - Jakob skyter rett på keeper fra 16 meter.

33 - Jørgen skyter over fra 17 meter.

34 - Veitvet kombinerer, men skyter over.

39 - Rene redder et skudd helt nede ved stolpen.

42 - Gult kort til Kim for en sein takling.

---

I pausen er vi relativt godt fornøyde med første omgang. Vi har skapt relativt store sjanser og hatt ganske god kontroll på gjestene fra Veitvet. Vi går dermed på banen i andre omgang med innstilling om å fortsette i samme stil. Dessverrre blir vi litt mer rotete i andre omgang og Veitvet hever seg kraftig og kampen blir jevnere.

---

47 - Klabb og babb i NIFs 16-meter, vi får til slutt klarert.

50 - Jakob header tilbake innlegg fra Jørgen, men keeper plukker. Bra satt i gang av Mikke.

53 - Farlig frisparkskudd fra Ståle fra 25 meter. Keeper gir retur, men vi klarer ikke komme først på den og en stor sjanse går tapt.

55 - Mikke skyter et frispark over fra 20 meter.

58 - Farlig corner fra Veitvet, som klareres til kast. Angrepet ender med et skudd over fra 20 meter.

61 - Steinar er litt for seint framme på et frispark fra Ståle.

62 - 1-0! Jørgen vinner tilbake ballen midt på Veitvets halvdel og setter fart. Han fører ballen noen meter og fyrer til med venstrebeinet fra 25 meter. Ballen fyker inn nede i hjørnet, via stolpen. En flott prestasjon!

72 - 1-1. Veitvet får kast på kast. Vi klarer for dårlig. Et langt kast spretter forbi flere inni feltet. Ståle header ballen unna, men ikke langt nok og det ender som en målgivende pasning til en Veitvet-spiller som kommer umarkert inn på bakre stolpe og header inn utligningen.

74 - Mikke skyter på volley fra 35 meter. Keeper sklir, men får avverget.

76 - Håkon slår inn til Arne som igjen legger ballen tilbake til Jørgen. Skuddet blokkeres.

83 - Ståle slår en langball i bakrom, Omer løper fri, men bruker for lang tid på å avslutte og kommer tette på keeper og keeper redder. Kjempesjanse!

86 - Omer blir holdt, mister ballen, får ikke frispark. Midtbanen blir løpt over. Veitvet kommer seg fri på høyrekanten. Innlegget går forbi både Bjarne og Ståle og igjen kommer en Veitvet-spiller inn bak ryggen på Ståle og skårer på bakre stolpe. 1-2.

89 - Heading på et langt frispark fra Ståle blir blokkert.

91 - Ståle har gått opp som spiss, drar seg fri på bakre stolpe og skyter...i tverrliggeren. Keeper utspilt, men som i vår blei det bare nesten for Bjørnersen mot Veitvet. I vår var det John som skjøt i stolpen helt på tampen.

---

Dermed blei det et utrolig surt tap. Vi gjennomfører en taktisk veldig god kamp, men MÅ sette de store sjansene vi har. Hvis vi ikke avgjør kamper kan det alltids skje at motstanderen får sjanser mot slutten. Og sjanser kan bli mål...altså: Sett sjansene når vi leder. Og hold bedre på ledelsen. 2-0-ledelser er hakket bedre enn 1-0-ledelser...

Men sjøl om vi var langt nede etter kampslutt så skal vi ikke grave oss ned. Vi fortsetter mye av det gode vi har gjort de siste kampene og skal slå tilbake neste uke!