Ljan - Veitvet 1 -1 (0 - 1)
0-1
1-1 (85) Stig Henning Morken

Ljan: Rene Svendsen - Bjarne Johan Dyrøy (Vegar Ormaasen i 30 min), Stig Henning Morken, Nicolay Krohn de Lange (Asbjørn Hornnes i 45 min), Kenneth Aschehoug - Bjørnar Andersen, Jakob Sande (Espen Starheim i 25 min), John Bjørnersen (Ståle Bjørnersen i 20 min), Arne Torp - John Gustav Laugerud (John Bjørnersen i 10 min), Dida Steiro (Finn-Arne Lorentzen i 45 min (Dida Steiro i 5 min)).

Ljan er fortsatt ubeseira i årets serie etter at Stig Henning Morken utligna til 1-1 fem minutter før slutt i toppoppgjøret mot Veitvet.

Det var et litt tafatt Ljan-lag som gikk på banen i går kveld. Fra tribunen var det nesten vanskelig å se hvilket lag som var hjemmelaget - for Veitvet spilte i stor grad akkurat som vi har gjort i år: Mye trilling i forsvaret, kjappe frisparktrekk og høyt press. Veitvet var da også best i innledningen av kampen. Etter hvert våkna ljansspillerne og kaptein Bjørnar Andersen misbrukte to gigantsjanser i første halvdel av første omgang. Omtrent midtveis i omgangen var det likevel Veitvet som tok ledelsen. En kommunikasjonssvikt og en tapt hodeduell i midtforsvaret gjorde sitt til at en Veitvet-spiss fikk skutt fra 16 meter. Avslutningen var av den vakrere sorten og ballen føyk inn i krysset bak Rene Svendsen i Ljan-målet. 0-1.

Resten av 1.omgangen var jevnspilt og begge lagene kjempet hardt for å tilrive seg et initiativ, uten at noen lykkes spesielt godt med det. Det var ingen tvil om at det var to jevngode lag og to gode 5.divisjonslag som møttes på Hallagern i går. Ljans største sjanse mot slutten av omgangen var det Dida Steiro som fikk, men den ellers trygge labben til Dida sviktet i en avgjørende situasjon på bakre stolpe og vi måtte gå til pause med 0-1 i sekken.

I pausa mante coachene til at gutta måtte tørre og spille ball, bruke hverandre og spille vårt spill. I tillegg gikk Dida og Nico ut. Inn kom Finn-Arne og Asbjørn. Spillet bølga fram og tilbake i andre omgang og jeg må innrømme at jeg verken fikk med meg eller husker alt som skjedde. I jakten på den forløsende skåringa var ingenting uprøvd for dagens hovedcoach Mythe. Først kom Vegar Ormaasen innpå som høyreback for en småskadd Bjarne, deretter kom Espen Starheim inn som indreløper for Jakob og så gjorde også coach Ståle comeback som spiller da han kom inn for storebror John Bjørnersen det siste kvarteret.

Finn-Arne jobba og sleit og fikk omtrent 43 frispark. Finn-A har en unik evne til å bli klipt ned. Skjer jo til stadighet både på trening og i kamp. John Gustav hadde en kanonsjanse, men klarte i stedet for å skåre faktisk å skade seg i skuddforsøket. og Utligninga lot vente på seg. Ikke før stopper Stig blei flytta opp som spiss og vi spilte 3-3-4 løsna det. Og det var nettopp Stig som var siste mann på ballen da vi fikk utligninga omtrent fem minutter før slutt. Han var iskald da han fikk sjansen på skrått hold fra omtrent ti meter. Deilig!

De siste fem av ordinær tid og overtiden var helt utrolig spennende. John og Dida hadde kommet inn igjen på topp og var begge på hugget. Dida fikk en kjemepesjanse til å avgjøre etter å ha blitt fint spilt fram av Bjørnar. Skuddet gikk rett på keeper og returen heada John over det åpne målet. Etter skåringa var det vel omtrent tre hundreprosentsjanser til hvert lag. Det siste som skjedde var at Dida slo en kårner i stanga og Stig blåste returen over mål fra sju meter...puh...!

Alt i alt var det vel greit med poengdeling. Veitvet er det klart beste laget vi har møtt og de kommer ikke til å avgi mye poeng utover. Var derfor viktig å klare uavgjort og holde avstanden på fire poeng. Og er det en ting som var sikkert så er det at det var et helt annet Veitvet-lag vi møtte nå enn i treningskampen før sesongstart da vi vant 7-1.

Var for trenerne moro å se at vi igjen kriger til oss poeng på slutten. Denne gangen gjennom mye godt spill. Flere gode innhopp i går, Finn-A er nevnt. Men kanksje det aller mest gledelige var å se Vegars solide backspill den siste halvtimen. Med Kenneth, Espen Bye, Bjarne, Vegar og Håkon i god form blir det krig om spilletiden på sidebackene framover. Topp med konkurranse. Det vokser vi på som lag.

Takk for kampen! Neste uke er det Turk Genclik som skal slås!