Gult kort: ingen

Ljan's lag: Rene Svendsen, Espen Bye, Kenneth Aschehoug, Bjarne Dyrøy, Stig Morken, Michal Hammer, Jakob Sande, John Bjørnersen (Vegar Ormaasen i 5 min), Arne Torp, Dida Steiro (Espen Starheim i 20 min), John Gustav Laugerud (Rune Hansson i 5 min)

Kontrastene var store i forhold til belighenheten og baneforholdene dersom vi skrur tiden 1 uke tilbake og tenker på grusbanen på Nesøya. Østre Greverud kunstgress er virkelig et flott baneanlegg, og Hallager'n har fått en konkurrent til et av de flotteste anleggene i fotballkretsen.

Med godt over 20 grader i skyggen lå alt til rette for en real fight mot en av våre sterkeste konkurenter i avdelingen.
Oppvarmingen måtte foregå på grusbanen ettersom det ble spilt kamp på kunstgresset, men uansett var vi klare for nye oppgaver når dommer'n setter igang kampen.
Vi startet med igjen å ikke klare å sette ballen til innkast nede ved dørlinja til motstanderen, så nå tror jeg vi går for scoring direkte ved neste avspark.
De første 10 min. var taktikken å slå langt og dette resulterte i 2 store sjanser ved John Gustav som stikker forbi midtstopperne til Oppegård, men dessverre blir avslutningene ikke like presise. Uansett godt gjort å ta ned ballen inne i 16 meteren og fyre av på halvvolley.
Etterhvert går det ganske klart frem at begge lag liker å trille ball istedet for å fyre av langballer i øst og vest, og det ingen overraskelse å se at dette er to solide lag bakover - dette bekreftes jo også av målforskjellen. Kampen går sin gang, og rundt 30 minutter ut i omgangen får Oppegård corner fra høyre. Vi stiller opp som vanlig på corner med en man på hver stolpe. Corneren blir slått innover med venstre og fra sidelinja ser det ut som komunikasjonssvik mellom keeper og den som står på første stolpe. Ingen av disse går i hvert fall på ballen og den ikke spesielt gode corneren går rett i mål. Kalddusj og 1-0 til motstanderen..

Vi går rett i angrep etter avspark og klarer å etablere oss nede ved cornerflagget på venstre siden. Det blir til slutt innkast som Dida kaster inn i 16 meteren. Forsvaret til Oppegård klarerer med en heading ut av feltet, men der står Mikke klar til å ta imot ballen. Istedet for å ta ned ballen og legge inn sender han et volleyskudd, sett forfra i keepers possisjon litt til høyre like utenfor 16 meteren, rett i keepers venstre kryss. En perle av en scoring og selv legenden Zico ville nikket annerkjennende. Utvilsom en kandidat til årets mål. Ikke bare at målet er utrolig pent, men utførelsen ligger også på en høyt nivå.

Etter dette er Ljan det førende laget ut omgangen uten at vi skaper noen farligheter foran mål med unntak av et frispark som Mikke setter like utenfor.

I pausen får vi beskjed om å fortsette spillet vårt og være tålmodige så kommer sjansene.

2. omgangen fortsetter med mye kvalitetsfotball fra begge lag. Vi skaper ikke de helt store farlighetene før Jakob havner i en duell ute på høyre kant ca. 15 minutter ut i omgangen. Det ser først ut som han mister ballen, men med lange klyv greier han å vinne igjen kula og setter fart nedover kanten og legger inn til Dida som ligger umarkert på 16 meteren. Dida stiller inn sin presise skuddfot og pang rett i mål 1-2 !! Dida sin 6 scoring for sesongen, og igjen et flott skudd som keeper bare blir stående å se på gå i mål. Nå varter vi opp med mye fint kombinasjonspill med sjansene uteblir da vi ikke helt greier å fullføre når ballen nærmer seg motstanderen sitt mål. Oppegård på sin side prøver å sende flere man i angrep noe som resulterer i at forsvaret vårt blir satt på flere prøver enn tidligere i kampen. Forgjeves ser motstanderen at forsvaret vår gang på gang rydder opp sammen med en offensiv Rene i Ljans målet. Før kampen satt Ståle ut Nico fra midtforsvaret, og trakk Bjarne inn i midten og Kenneth fikk sjansen på venstreback. Undertegnede var litt undrene til dette trekket, men igjen slo teften til Ståle ut da Bjarne med makker Stig i midtforsvaret var strålende, og Kenneth leverte en prikkfri solid kamp på sin "nye" plass. Viljen til å forsvare oss de siste 15 minuttene var formidable, spesielt da spissen til Oppegård runder Rene etter 93 minutter og sender avgårde et skudd, heldigvis ikke så hardt, men når det står 3 Ljansspillere klare for å redde på streken forteller dette alt om innstasen i denne kampen. Helt på tampen av kampen får debutant Vegar mulighet til å punktere forestilingen, men keeper er med på notene og snapper ballen opp. Kampen blåses av og vi har vunnet vår 7 seriekamp på rad.
Vi til slutt takke motstanderen for kampen, og spesielt kapteinen til Oppegård som var sporty nok til å komme innom garedroben etter kampslutt for å takke for kampen. Budskapet hans var at vi fikk værsgod slå de andre lagene også, og i neste kamp som er toppoppgjør mot Veitvet skal vi gjøre alt for å innfri hans ønske. Nå har vi slått to sterke lag på bortebane, henholdsvis Øvrevoll og Oppegård så hjemme på Hallageren skal Veitvet få kjørt seg selv om denne kampen blir noe helt annet enn da vi knuste de 7-1 tidligere i våres.