fredag 20. mars 2009

Hosains revansj

Ljan IF - Huk 3-3 (1-2)
Mål: 0-1, 0-2, 1-2 Terje Landsgård, 2-2 Tron Halvorsen, 3-2 Tron Halvorsen, 3-3.
Ljan: Per Ivar Andersen - Espen Bye (Per Lindstad i 45 min), Stig Henning Morken (Dennis Klausen Fjelseth i 25 min), Terje Landsgård, Bjarne Johan Dyrøy - Andreas Ovedal, Bjørnar Andersen (c), Haakon Smith-Isaksen (Tron Halvorsen i 45 min), Michal Hammer (Ståle Bjørnersen i 15 min) - Jørgen Ankerstad, John Gustav Laugerud (Rune Hansson i 25 min)
Gule kort: Bjørnar Andersen, Andreas Ovedal, Per Ivar Andersen og John Gustav Laugerud.

Tron "Hosain" Halvorsen kunne i går feire en aldri så liten personlig revansj mot Huk. Med to mål på 45 minutters spill fikk han fin oppreisning for fjorårskampen mot samme lag...

For de som ikke kjenner historien så var Oslo-Cup-kampen mot Huk i fjor Trons debut som Ljan-spiller. Og for en debut...Tron spilte en omgang i 2-5-tapet og var ca. 2,3 sekunder for seint ute gjennom hele omgangen...Et snaut år seinere er heldigvis status en ganske annen og Halvorsen i en ganske annen forfatning. Det endte altså med to mål og topp innsats i gårsdagens opphenting.

For det var en opphenting som måtte til i går. Etter at Ljan hadde starta kampen best og brent to-tre feite sjanser var det Huk som tok ledelsen etter et kvarter av første omgang. Et innlegg fra venstre blei styrt inn i vinkelen med hodet fra Terje Landsgård...to minutter seinere fikk Huk sitt andre mål. Denne gang på vakkert vis. En nydelig lobb fra en svært følsom Huk-fot førte til tomålsledelse.

Men Ljan anno 2009 er ikke et lag som ruller over og dør når de møter motstand. Det er svært gledelig for oss trenere å se at innsatsen og gutsen er på topp sjøl når vi havner under med to mål. Og etter 25 minutter er det til alt overmål Terje som setter inn reduseringa til 1-2. En dødball fra høyre blir heada i mål av Terje (hvis jeg ikke husker helt feil). Dette var Terjes første mål for klubben, hvis vi ser bort fra sjølmål...for der har du vel nå to, Terje...?

Vi er veldig på hugget i pausa og er hissige på å komme inn i kampen igjen. Ljan var samla sett det beste laget i første omgang og vi så gode muligheter for å hente inn ledelsen. Vi gjør to bytter i pausen. Haakon går ut etter en god omgang som indreløper og Tron kommer altså inn. I tillegg så går Espen ut og Per (ikke Per Bjarne...som nå visstnok ikke er lov å si...) kommer inn på høyrebacken.

At vi hadde bytta høyreback var umulig å se. For Per spilte akkurat på samme måten som vi så mange ganger fra Espen i fjor, hvor Espen blei kjent som vår beste og dårligste spiller om hverandre. Hva betyr dette? Jo, Per bidro med noen fantastiske offensive raid og med enkelt horrible "Bye-pasninger" på tvers i eget forsvar. Det er tydelig at det er en helhetlig tankegang i backskolen på Grue...

Det var nettopp et av disse løpene til Per som ga oss 2-2. Utligningen var rett og slett et mønsterangrep. Andreas vinner ballen på midten og slår en flott pasning gjennom Huks midtbaneledd og ut på høyrevingen til Per som er på løp. Per tar med seg ballen ned mot 16-meteren før han slår i støtte til indreløper Bjørnar. Bjørnar slår inn på bakre stolpe på første touchen. Der finner han John Gustav som legger ballen ut i returrommet hvor motsattt indreløper, Tron, har kommet på løp og Tron dunker ballen opp i nettaket til 2-2.

Ikke lenge etterpå er Per igjen på farten. Hans innlegg havner til slutt hos Tron ute i returromet. Denne gangen er det absolutt ikke noe kremmerhus, men ballen går i mål til 3-2-ledelse. Akkurat hvordan dette målet kom husker jeg ikke så her må jeg ha hjelp av de involverte...

Den go-en vi hadde i laget fram til vi tok ledelsen var veldig bra. Dessverre mister vi litt av gutsen og initiativet i kampen de neste minuttene og Huk klarer å snirkle seg gjennom og sette inn 3-3.

Midtveis i andre omgang gjør vi to bytter til. Stig går ut, Bjarne trekker inn som stopper og Dennis kommer inn som venstre back. I tillegg kommer Rune inn for John Gustav på topp. Hva stillinga var når vi gjorde byttene husker jeg ikke. Det må jeg bare "baklage på det groveste". Et kvarter før slutt kribla det sånn i beina mine at jeg også måtte innpå. Mikke gikk ut og Ståle kom inn i den offensive midtbanerollen.

I tillegg til de to skåringene hadde vi flere store sjanser også i andre omgang. De to største er det John Gustav og Bjørnar som får. John Gustav blir nydelig spilt fri av Jørgen og kommer aleine med keeper, men skuddet går dessverre rett på keeper. Bjørnar får hodet på et frispark fra Ståle, men sjøl om headingen kommer fra to meters hold klarer keeper på et eller annet vis og unnverge skåring. Også returen faller ned til Mister Andersen, men det kapteinen da gjør med ballen teller vel ikke en gang som avslutning...Dermed blir det 3-3 og uavgjort etter at dommeren må blåse av når lyset går på Hallagern.

Alt i alt er dette nok en meget god kamp av Ljan. Vi spiller med høyt tempo, høy intensitet og masse vilje. Vi er ikke like bunnsolide bakover som vi har vært de siste to kampene, men vi får også nå mange brudd og overgangsmuligheter. I tillegg skaper vi mange sjanser og setter tre mål. Utover i andre omgang har vi en del angrep det er høy klasse over. Tenk hvor bra det skal bli når vi begynner å trene på dette...

Flere spillere var positive i går. Bjarne går foran med et voldsomt engasjement og en herlig glød, helt fra oppvarminga av. Deilig å se! Andreas bidrar med veldig mye positivt fra ankerrollen. Hans evne til å løfte ballen inn bak motstandernes forsvar i nesten enhver situasjon skal bli veldig moro å jobbe med for spissene våre etter hvert. Vi får også gode bidrag fra indreløperne. Haakon løser jobben på en veldig positiv måte, Tron er svært målfarlig og Bjørnar viser en enorm innsatsvilje og løpskraft. Før dette går over i det panegyriske vil jeg kort trekke fram spissparet og den "nye Espen Bye", Per (Bjarne) Lindstad som bidrar med svært mye framover i banen.

I kveld er det ny kamp mot Oslo City. Jeg gleder meg!

4 kommentarer:

Liverbird sa...

Målet til Terje kom etter corner fra venstre som blei slått tilbake i feltet igjen fra høyre. 3-3 kom etter at vi hadde gjort byttene

Anonym sa...

Det var vel Bardu IFs store sønn Jon Gustav som fikk det siste gule for litt sabotasje på motstanderens banehalvdel?

At Hosain får to goaller kan vel tilskrives at undertegnede har løpt venstresiden til Huk mør i førsteomgang fra sin indreløperrolle ;)

Den finslepte bjørnen Reidar Andrè Frick sa...

Takk takk. Da faller brikkene på plass her.

Men går det an å si "undertegnede" og så gå under nicket "Anonym"...?

Anonym sa...

Fikk ikke takket for kampen, så gjør det på siden deres isteden. (lyset gikk jo 5 minutter før kampslutt). Men neste kamp skal vi ha revansj! Forhåpentligvis har dere lært dere å takle på ball til da også. Fotballhilsen fra en Huk spiller.