Ljan IF - Oslo City 2-3 (1-2)

Ljan's lag: Alexander Mythe, Dennis Klausen Fjelseth (Håkon Smith-Isaksen i 80 min) Jørgen Ankerstad, Terje Landsgård, Nicolay Krohn de Lange, Stig Henning Morken, Andreas Ovedal (Dennis Klausen Fjelseth i 30 min) Michal Hammer, Ståle Bjørnersen, John Gustav Laugerud, Rune Hansson (Geir Ove Myhre i 25 min)

Mål: 0-1, 1-1 John Gustav Laugerud, 1-2, 1-3, 2-3 Ståle Bjørnersen

Gult kort: ?

Kamp for andre dag på rad, og kveldens motstander var påforhånd skyhøye favoritter da de bla. hadde gått ubeseiret igjennom fjorårets sesong i 3 divisjon samt kunne vise til sterke resultater i vinterens treningskamper.
Men som Ståle sa i garderoben før kampen skal alle lag som kommer på besøk til vår hjemmebane ikke føle seg trygge... Det kan vi vel si om Oslo City gutta som virkelig ble "tatt på senga" de første 10-15 minuttene og ble presset til å gjøre flere feil for et aggresivt Ljan's lag.
Det resulterte dessverre ikke i noen store sjanser men gav oss nok selvtillit til å skjønne at vi kunne holde oss på høyde med motstanderen som vi trodde skulle yte oss god, om ikke veldig god motstand.

Etterhvert så overtok bortelaget banespillet og dette resulterte også i en scoring. Målet kom rett etter at John Gustav hadde hatt en kjempe mulighet, men i det avgjørende øyeblikket misset han kontrollen på ballen og fikk ikke avsluttet på mål. Og i det påfølgende angrepet scoret altså Oslo City. Ting skjedde raskt nå, og rett etter målet gjør nevnte John G opp for forrige miss og scorer for Ljan etter en flott langpasning fra Jørgen. Husker ikke alle detaljer fra resten av omgangen men City gutta putter et mål til i omgangen som de har ført etter vår offensiv de første minuttene.

I 2 omgang prøver vi samme taktikk med høyt press de første minuttene. Dette blir litt halveis og det presset vi ønsker å skape uteblir. Istedet er det Oslo City som fortsetter ha å ballen mens vi ofte blir løpende etter. Bortelaget får også inn en scoring noe enkelt da vi misser ballen på egen halvdel og Alex i målet står noe feilplassert, dvs han plasserte seg som sweeper, og da City spilleren fanget ballen sende han den vakkert i det åpne målet. Noe surt men vi har bare oss selv å skylde på.
Nå begynner tempoet til bortelaget å falle, og dette gjør at vi kommer for fullt inn i kampen igjen. Det gjennstår ca. 25 minutter og Rune mottar et oppspill, som brystes til Ståle som er på full fart mot 16 meteren. Et smart veggspill med John G og vips er han igjennom og scorer sikkert 2-3 ! Resten av kampen bølger det frem og tilbake uten at noen av lagene greier å score.

Dessverre tap, men her møter vi et veldig godt lag som vi kjemper delvis ut av stilen store deler av kampen. Alex kan sikkert bekrefte at det ikke var ofte han måtte kaste seg etter ballen, og det sier seg selv at kampen bar preg av få avsluttninger på mål - begge veier. Kampens største prestasjon(er) var vel Oslo Citys venstre back som gang på gang viste hvordan man skal slå perfekte crosspassninger til motsatt kantspiller. Her er det bare å trene..!

Med 13 man og med diverse skader som da Dennis måtte ut med hodeskade etter 10 min og Andreas ( som trolig var Ljan's beste ? ) som hinket ut etter 60 min skal vi være veldig godt fornøyd med gjennomføringen. Vi manglet halve troppen og noen av spillerne hadde gjennomført 90 min. kvelden før mot Huk. Føles at vi er på rett vei, og nå er det bare å glede seg til Danmark.

Litt kort og delvis på hukommelsen dette referatet, regner med at det kommer noen kommentarer hvis jeg har glemt noen hendelser.