fredag 13. mars 2009

Storseier til ljansgutta

Ljan IF - Drammen BK 4-0 (0-0)
Mål: 1-0 (58) Nicolay Krohn de Lange, 2-0 (60) Jakob Sande, 3-0 (74) Nicolay Krohn de Lange, 4-0 (89) Tron Halvorsen.
Ljan: Per Ivar Andersen - Espen Bye (Per Bjarne Lindstad i 45 min), Stig Henning Morken (c), Bjarne Johan Dyrøy (Terje Landsgård i 45 min), Dennis Klausen Fjellseth (Nicolay Krohn de Lange i 45 min) - Michal Hammer (Geir Ove Myhre i 20 min), Tron Halvorsen (Haakon Smith-Isaksen i 45 min), Thomas Hellenes (John Bjørnersen i 45 min), Jakob Sande - Jørgen Ankerstad (Tron Halvorsen i 15 min), Rune Hansson (Bjørnar Andersen i 45 min).
Gule kort: Rune Hansson og Terje Landsgård.

Etter en omgang og fire mål må vi si at backupformasjonen, 3-5-2, ser ut til å fungere ganske bra.

Vi gikk ut i vår vante diamantformasjon med en nykomponert midtbane bestående av Michal i den defensive rollen, debutant Thomas og Tron som indreløpere og Jakob i den offensive rollen. På topp spilte Jørgen og Rune, Per Ivar sto i mål og backfireren besto av Espen, Bjarne, Stig og Dennis.

Vi gikk hardt ut og pressa gjestene fra Drammen høyt fra start, men klarte ikke å skape de største sjansene til å begynne med. Vi rota en del i eget spill og fikk ikke oppspillene bakfra helt til å sitte. Dermed blei det en del unødvendig balltap på vei framover og DBK var halvfarlige på en del kontringer.

Utover i omgangen blei det tydeligere at det var Ljan som var det beste laget på banen. Etter 19 minutter får Jørgen en kjempesjanse da han plutselig står kliss aleine på 16 meter. Jørgen tror han har dårligere tid enn han egentlig har og får heller ikke beskjed om at keeper er langt unna. Jørgen hasteskyter dermed og hastverksavslutningen går rett på en keeper som egentlig var i ingenmannsland.

Jørgen skapte mye trøbbel for forsvaret til DBK med hurtigheten sin og etter 22 minutter løper han seg fri på høyrekanten, runder sin mann og kommer inn i 16-meteren langs dødlinja. Han slår 45 til Mikke som setter avslutninga lavt ned mot lengste hjørnet, men på fem meter blir skuddet redda - av Runi!

Den tredje store sjansen før pause er det nettopp Rune som får. Etter 25 minutter blir han spilt helt fri aleine med keeper, men også han setter avslutningen rett på målvakten. Fem minutter etter trer Thomas en fin stikker gjennom forsvaret til Rune, men en utrusende keeper får akkurat foten på ballen før Rune. Dermed ebber det ut med null null til pause i en omgang hvor motstanderen ikke har en målsjanse.

I pausen gjør vi som planlagt seks bytter og endrer til backupformasjonen 3-5-2. Forsvarsrekka består da av Stig, Niko og Terje. Midtbanefemmeren består av Per Bjarne, John, Michal, Bjørnar og Haakon, mens Jakob går opp på topp sammen med Jørgen.

Andre omgang blir svært vellykket for oss. DBK er ikke så godt trent som oss og vi får en rekke overganger og skaper mange sjanser. Vi skårer etter hvert fire mål og har tre-fire store sjanser til og et annulert mål etter at Tron satte norgesrekord i offside til stor glede for innbyttergjengen på sida. Men målene, de kom slik:

1-0 (58) Frispark fra venstrekanten. Jakob skrur ballen inn mot bakre stolpe, Niko kommer stormende inn og stusser ballen i mål på bakre.

2-0 (60) Tøft press fra mange Ljan-spillere fører til et svært gunstig brudd høyt på motstanders halvdel. Jakob blir spilt fri på 16 meter og klinker til. Ballen suser opp i nærmeste bak en paralysert keeper.

3-0 (74) Nytt frispark. Denne gangen fra høyrekanten. Jakob løfter ballen fint inn på bakre. Der kommer Niko løpende og header ballen elegant tilbake i mål nede ved motsatt stolpe.

4-0 (89) John blir spilt fri på høyrekanten og slår et av flere gode innlegg. Niko, som jakter hat tricket, slipper ballen uselvisk forbi seg og lurer dermed siste forsvarer. Tron får ballen helt aleine og nøler ikke. Han kliner inn 4-0 mot gamle lagkamerater. Og hvis noen lurte, så ja, vi avslutta kampen med Niko og Tron som spisspar...

Det siste kvarteret kommer DBK til to store sjanser, men det var også alt de skapte. Den andre smultringen på to dager og nok en bunnsolid defensiv innsats. At vi i tillegg får masse overganger, skaper mye sjanser og skårer fire mål gjør at vi er svært fornøyde med dagen. Nå gleder vi oss til enda tøffere motstand i neste uke, når Huk og Oslo City kommer på besøk.

Det er mange som viser seg fram i dag og ingen som gjør seg bort. Skal jeg trekke fram noen er det vanskelig å komme utenom tomålsskårer Niko og en meget løpsvillig John, men banens beste spiller er Jakob, som serverer to målgivende og skårer et lekkert mål og beviser at han kan spille spiss.