fredag 3. april 2009

Endelig seier mot Hammersborg!

Ljan IF - Hammersborg 4-2 (3-2)
Mål: 1-0 sjømål, 1-1, 1-2, 2-2 John Gustav Laugerud, 3-2 John Gustav Laugerud, 4-2 John Bjørnersen.
Ljan: Per Ivar Andersen - Per Bjarne Lindstad (Haakon Smith-Isaksen i 45 min), Stig Henning Morken (c) (Dennis Klausen Fjelseth i 20 min), Terje Landsgård, Bjarne Johan Dyrøy (Nicolay Krohn de Lange i 45 min) - Ståle Bjørnersen, Thomas Hellenes (John Bjørnersen i 45 min), Tron Halvorsen (Jakob Sande i 45 min), Arne Torp - John Gustav Laugerud, Jørgen Ankerstad (Bjarne Johan Dyrøy i 10 min)
Gule kort: Ståle Bjørnersen og...?

På femte forsøk klarte et Ljan-lag styrt av herrene Mythe og Bjørnersen å beseire Hammersborg. Deilig!

En sterk kamp av ljansgutta hvor vi klarte å presse og stresse det ballsterke Hammersborg-laget i over en times spill og hvor vi fortjent stikker av med seieren 4-2. Rapporten fra Hammersborg-spillerne er at vi har blitt "ekstremt mye bedre" i løpet av det siste året. Det er jo gledelig å høre.

Vi gikk ut høyt og pressa Hammers knalltøft og fikk betalt for dette nesten med en gang. Ståle spiller ballen ut til Bjarne på venstrebacken. Bjarne løfter ballen inn i feltet med sitt utmerkede venstrebein. Med keeper på vei ut i feltet header den ene stopperen ballen over han og i eget mål. En null etter ett minutt eller noe slikt.

Vi kjørte kampen innledningsvis, men sleit med å komme til de store sjansene. I stedet var det Hammersborg som skåra. På sin første sjanse kørla de inn en skåring fra 20 meter. Den gikk inn nede i Per Ivars venstre hjørne. Men jeg tipper at Per Ivar er irritert på seg sjøl for at han ikke redda det skuddet. Ikke lenge etter kommer Hammersborg til sin andre sjanse. Også denne skåra de på. Noe nølende og usikkert stopperspill og vips var Hammersborg-spissen aleine med keeper. Da gjorde han ingen feil og satte ballen i mål gjennom beina til Per Ivar. Dermed var vi under 1-2.

Vi var nå litt oppgitte, men ga ikke opp og fortsatte å skape mange brudd høyt i banen. Etter et av disse fikk John Gustav ballen på 30 meter. Da sto Hammers-keeperen på 15 meter og med sin andre touch løfta John Gustav ballen elegant inn i det åpne målet. Utligning. Kvalitet av Laugerud.

John Gustav skulle vise seg fram en gang til før pause. Terje bryter foran spissen på et oppspill og setter fart gjennom Hammers´midtbaneledd. Vel forbi midtbanen triller han gjennom John Gustav på nydelig vis. John G kommer aleine med keeper og løfter igjen ballen elegant over keeper. Ballen går i mål og vi leder igjen. Denne ledelsen tar vi med oss inn i pausen.

I andre omgang hadde vi i utgangspunktet tenkt til å teste ut 3-5-2, men coachene skifter mening og fortsetter i samme formasjon siden det gikk så bra i første omgang. Vi gjør fire bytter. To indreløpere ut, Thomas og Tron, to indreløpere inn, Jakob og John. To backer ut, Per og Bjarne, og en stopper og en indreløper inn, Nico og Haakon. Terje spilte nå høyreback.

Vi gikk tøft ut fra start av i andre omgang og, men nå fikk vi ikke så mye igjen for det høyre presset. Hammersborg pressa også høyt og det blei mye høye oppspill fra begge lag. Men vi fikk likevel en stor sjanse ganske tidlig. Og den satte vi. Arne blei spilt fri litt til høyre i banen, ganske skrått. Han skyter mot lengste stolpe og det er nettopp stolpen han treffer. Returen triller ut på fem meter hvor John har fulgt opp og sikkert setter inn 4-2-målet. Topp!

Den siste halvtimen av kampen er det Hammersborg som styrer. De kommer i gang med det raske pasningsspillet sitt og etablere spill i høyt på vår banehalvdel. 20 minutter før slutt bytter vi ut Stig og inn Dennis. Terje går da inn igjen som stopper, mens Dennis spiller på en noe uvant høyreback. Ti minutter før slutt gjør vi nok en endring for å demme opp. Da er det Jørgen som går ut og Bjarne som kommer inn igjen. Bjarne går inn som jagende, offensiv midtbane, mens Arne trekker ned som en del av en midtbanetreer med John og Jakob. Ståle ligger bak der igjen. Helt ny formasjon.

Hammersborg skaper flere store sjanser og vi er heldige og dyktige som slipper unna. Haakon gjør en viktig redning på strek, Hammers får en skåring annulert for offside (helt riktig for øvrig), Per Ivar gjør en kanonredning på en heading fra en meter etter en retur fra tverrliggeren og Per Ivar redder for andre kamp på rad straffespark. Nok en gang går straffen ned til høyre og nok en gang ligger Per Ivar og slår ballen ut. Tre av tre strafferedninger som Ljan-keeper. Men nå må vi slutte å gi fra oss så mye straffer!

Oppsummert kan vi si at vi lykkes stadig bedre med det høye presset vårt. Nå klarer vi også til en viss grad å variere spillet sjøl om vi presser høyt. Dette fører til at vi får mange gunstige brudd og det er viktig for oss. Veldig viktig. Vi blir også flinkere til å bruke bakrom, men her skal vi bli enda flinkere. Foreløpig er det for få av oss som klarer å slå de gode bakromsspissene. Og med spisser som John Gustav og Jørgen er det ekstremt viktig. Den tøffheten vi viste inne i egen boks mot slutten av kampen var veldig gledelig. Der skal vi være knalltøffe og kyniske. Får vi på plass det kommer vi ikke til å slippe inn så billige mål.

Når det gjelder våre spillere vil jeg trekke fram et trekløver som markerer seg positivt. Per Ivar spiller en god andre omgang og gjør et par feberredninger. Får vi sweepinga og feltarbeidet opp enda et hakk nå så blir det her skikkelig bra Pjusken! Terje fortsetter den fine driven han er i og leverer nok en stor kamp. Spesielt forarbeidet til 2-2-målet er fabelaktig. Og nettopp målskåreren på 2-2 er banens beste. John Gustav skårer sitt tredje og fjerde mål i vinter og beviser at formen er på plass. Det er svært gledelig. I tillegg er det godt å se at Arne Torp er tilbake og spiller 90 minutter for første gang siden sist vi møtte Hammersborg. Det er godt å ha elgen vår tilbake. Den siste biten med skryt må være at vi vinner til tross for at vi har fire midtbanespillere sjuke/skadde. Det tyder på god bredde i et ledd hvor vi i fjor var ganske tynne.

God påske! Vembli neste. Da skal vi ha revansj!