onsdag 13. mai 2009

Seieren glapp på tampen

Ljan IF - Bækkelaget 1-3 (0-0)
Mål: 1-0 (47) John Bjørnersen, 1-1 (83), 1-2 (90), 1-3 (90+5)
Ljan: Per Ivar Andersen - Bjarne Johan Dyrøy (Per Bjarne Lindstad i 30 min), Nicolay Krohn de Lange, Bjørnar Andersen (c), Haakon Smith-Isaksen (Jørgen Ankerstad i 2 min) - Thomas Hellenes, Tron Halvorsen, John Bjørnersen, Arne Torp - John Gustav Laugerud, Jørgen Ankerstad (Vegard Grimstveit i 5 min)
Gule kort: John Gustav Laugerud, Tron Halvorsen og Thomas Hellenes

Sju minutter før slutt glapp seieren mot serieleder BSK. Med to mål på overtid var det gjestene fra Bækkelaget som gikk seirende ut av lokaloppgjøret.

Etter en målløs og sjansefattig første omgang var det en positiv og optimistisk gjeng som gikk på banen etter pause. Allerede etter to minutter fikk vi lønn for strevet. En corner fra høyre blei løftet inn på bakre stolpe av Thomas. Der vant Nico sin duell og headet ballen innover i feltet, Bjørnar vant duell nummer tre og på første stolpe kasta John seg fram og vant den tredje luftduellen på rad og headet inn ledermålet. Dermed var årets fjerde målskårer med navn som starter med J registrert.

Utover i andre omgang virka det som vi hadde god kontroll på BSK. Vi hadde ikke ballen mye, men skapte lite sjøl om Bækkelaget etter hvert ga fra seg et stort bakrom, hadde treige stoppere og vi har raske spisser...her har vi noe å jobbe med...

Mot slutten kasta Bækkelaget alt framover og la om til 3-3-4. På en dødball åtte minutter før slutt sendte vi begge stopperne framover, men sto igjen med fire mot tre. Men ingen av de fire tok ut dybde og en BSK-spiss kom bak alle fire og løp mot mål. Etter at spissen hadde kommet innenfor 16-meteren kaster John seg inn og klipper han ned bakfra. Dermed var det duket for årets tredje straffespark mot på fire kamper. Og for tredje gang på fire kamper fikk vi skåring i mot på straffespark. 1-1.

På overtid fikk Bækkelaget også kriget inn 1-2-målet. Vi mister ballen midt på egen halvdel og etter mye klabb og babb inne i vårt felt setter BSK inn ledermålet fra kloss hold. Vi kaster Bjørnar og Nico opp som spisser, men klarer fortsatt ikke å slå langpasninger og får ingen målsjanser på de seks minuttene med tillagt tid. Kort tid før dommeren blåser av skårer Bækkelaget for tredje gang. Et innlegg fra høyre blir feilberegna av Per Ivar og rett etter setter BSK inn 3-1. Game over.

Bækkelaget leder serien, men imponerte oss ikke. De er marginalt bedre enn oss før pause, men så ikke farlige ut før utligningen og dette var absolutt en kamp vi burde ha drept og vunnet. I tillegg må vi bare konstatere at når vi klarer å stille 14 av 25 spillere til kamp er ikke skadesituasjonen blitt noe mye bedre de siste ukene...

Av positive inntrykk fra kampen er det utvilsomt skåringa som rager høyest. Som lag har vi de siste par kampene også begynt å se ut som et lag igjen, men jeg skulle svært gjerne sett at vi begynte å spille ballen mer. Av enkeltspillere leverer stopperparet en god kamp, Thomas fortsetter den positive trenden fra Oppegård-kampen og Bjarne leverer bunnsolid backspill fram til han må ut med skade...jeg legger likevel med et bilde der Bjarne i sin lekre skibukse viser fram sine beste uttøyningsferdigheter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Denne uttalelsen her var vel litt i overkant modifisert.

Det hersker vel ingen tvil om at Ljan sin analytiker er en smule inhabil.

Mvh
Eskil Sandblostowitsch
(Forsvarsklippe, Bekkelagtet SK)

Den finslepte bjørnen Reidar Andrè Frick sa...

Selvfølgelig er jeg inhabil. Noe annet hadde vært svært skuffende. Dette er jo naturligvis skrevet fra vårt ståsted. Men at det oppleves annerledes fra BSKs side forstår vi jo...