tirsdag 26. mai 2009

Korporal Sande sørget for årets første seier!

Ljan IF - Hauketo 3-2 (1-1)
Mål: 1-0 (1) Rune Hansson, 1-1 (34), 1-2 (75), 2-2 (82) John Bjørnersen, 3-2 (90+1) Jakob Sande
Ljan: Rene Svendsen - Terje Landsgård, Stig Henning Morken, Bjørnar Andersen (c) - Bjarne Johan Dyrøy (John Bjørnersen i 8 min), Thomas Hellenes (Tron Halvorsen i 25 min), Andreas Ovedal (Thomas Hellenes i 20 min), Jakob Sande, John Gustav Laugerud - Arne Torp, Rune Hansson (Jørgen Ankerstad i 30 min(Per Bjarne Lindstad i 2 min))

Endelig kom årets første seier! I lokalderbyet mot Hauketo var det Holmlia-gutten Jakob Sande - nå bedre kjent som korporal Sande som blei matchvinner og helt!

Jakob stanget inn seiersmålet på overtid etter vedvarende Ljan-press de siste ti minuttene. Det var et innoverskrudd frispark fra Thomas som fant Jakob på bakre stolpe. Frisparket var nydelig og Jakob gjorde ingen feil.

Men la oss begynne fra starten av. Det tok nøyaktig 52 sekunder fra kampstart til Rune Hansson skåret sitt første for sesongen og Ljans første for kampen. John Gustav dribla seg fri på venstrekanten og la inn til Rune, som dundra inn 1-0 på hel volley. En fin måte å markere årets første match fra start for den yngste av de to 1972-modellene på topp.

Etter dette var det Ljan som førte kampen og spilte ball det første kvarteret. Vi har flere cornere det første kvarteret, men presisjonen var ikke tilstede innledningsvis. Etter 34 minutter får Hauketo sin første målsjanse. Den får de på sølfat fra dommeren. En spiller kaster seg ned inne i 16-meteren og dommeren peker på straffemerket. For femte gang på seks kamper får vi dermed straffe i mot. Hauketo-kapteinen gjør ingen feil - 1-1.

Fire minutter før pause spiller Andreas elegant igjennom Thomas, men aleine med keeper fra skrått hold mister Thomas balansen ett sekund og skyter utenfor. Minuttet etter får Thomas i stedet gult kort. På overtid i første omgang har Hauketo sin andre store sjanse i kampen, men "Bulldog fra Frazier"(sitat Per Lindstad) header utafor fra kort hold.

Andre omgang starter som første - med et klart ljanovertak. Allerede etter ett minutt sender Bjørnar avgårde et vådeskudd som går i tverrliggeren. Det første kvarteret er også Arne (to ganger), Rune og Jakob nære skåring.

Vi fortsetter å føre kampen, men etter en halvtime av andre omgang viser dommertrioen seg nok en gang fram fra en grusom side. To ganger vinker linjemannen innkast feil vei på rad og gir dermed Hauketo et angrep de skulle ha mista to ganger. Angrepet resulterer i et innlegg fra høyre som blir ekspedert i mål fra kort hold. Da kokte det bra hos Mythe og Bjørnersen...og verre skulle det bli.

Jørgen og Tron gjorde begge gode innhopp, men det virkelig fabelaktige trekket (såpass sjølgode er vi i trenerteamet...) var da Bjarne gikk ut og John kom inn åtte minutter før slutt. John løp rett i angrep og skjøt med venstra. Ballen gikk i lengste stolpe og trilla langs med streken og i mål i motsatt nettvegg. Etter åtte sekunder på banen var altså utligningen et faktum. Da vi satte inn John la vi om til 3-4-3. Dette fortsatte vi med kampen ut.

På stillingen 2-2 var det linjemannen på motsatt side sin tur til å vise sin totale mangel på ...tja, kjennskap til fotballreglene. Et langt oppspill blir stusset fra Jørgen over stopperne til Hauketo, som står alt for høyt. Arne står på egen halvdel, bak stopperne, og jeg gjentar - på egen halvdel - og starter å løpe mot Hauketos mål. Med kun mål, ball, keeper og en banehalvdel for seg sjøl igjen. Likevel klarer linjemannen å vinke for offside! Og jeg sier igjen: Arne sto i ro - på egen halvdel. Hmmm...jeg tror dere har skjønt poenget nå...

På overtid fikk vi altså likevel det målet og de tre poengene vi så sårt trengte og som vi så absolutt hadde fortjent! Gratullerer alle sammen!

Oppsummert vil jeg rose alle 18 som stilte til kamp i dag. Det gjør situasjonen veldig mye lysere for oss når vi har masse folk på trening og en full tropp med spillesugne spillere tilgjengelige til kamp. Nå gjelder det bare å holde intensitet og trøkk oppe framover. Dette skal vi snu!