Mål: 0-1 (26), 1-1 (60) Bjarne Johan Dyrøy, 1-2 (73), 2-2 (75) Jørgen Ankerstad
Ljan: Rene - Terje, Stig, Bjørnar (c), Espen - Jørgen, Jakob, Andreas, John Gustav - Omer (Simen i 25 min(Bjarne i 45 min), Rune (Thomas i 25 min)
Gult kort: Terje

Med sin frekke skåring kvarteret før slutt sørga Pjokken Ankerstad for at vi tok vårt fjerde poeng mot serieleder Klemetsrud i år.

Med 4-1-seieren i vår friskt i minne visste vi at det skulle være mulig å ta poeng mot serieleder Klemetsrud. Og med ei god treningsuke bak oss tok vi fatt på oppgaven med optimisme og glød.

Vi fikk likevel ei stri tørn fra start av. Klemetsrud er et godt fotballag. Pasningssikre og dribleglade spillere med fart i beina. Spesielt venstrekanten tok tak i kampen fra start av. Men litt etter litt kom vi oss mer og mer inn i kampen. Andreas og Jakob begynte å vinne en del baller sentralt og hadde god tid. Men vi sløste litt for mye med overgangssjansene. Vi mista for mange baller på vei framover.

Midtveis i omgangen måtte Omer gå ut med strekk. Inn kom Simen. Rune la seg dermed i mellomrommet og Simen jagde helt på topp. Men det var Klemetsrud som tok ledelsen. Og det på irriterende vis. De tok, som vi visste om, en kort corner til en spiller som kom møtende fra inne i feltet. Denne spilleren blei ikke fulgt tøft nok. I stedet for å slå i støtte vendte han mot dødlinja og la inn et innlegg som gikk helt inn til Rene. Dessverre klarte ikke Rene å få ballen unna. Hans forsøk på klarering endte med at han slo ballen i eget mål. Dermed 0-1.

Vi er jo relativt vant til å havne bakpå...så vi lot oss ikke knekke av dette. Det var tross alt Klemetsruds første store sjanse. Det gledelige var at vi ikke slapp inn to kjappe, som vi har gjort litt for mange ganger i år.

Vår største omgang i første omgang kom etter et frispark fra høyrekanten. Jørgen slo inn på bakre, der kom Jakob luskende og skoffa ballen i nettveggen. Der tror jeg du burde truffet mål Jakob!

Dermed var det 0-0 til pause. Simen gikk ut og Bjarne kom inn. Bjarne gikk inn som høyrekant, Jørgen gikk over på venstrekanten og John Gustav gikk opp som spydspiss. Bjarnes funksjon var å demme opp for den farlige venstresida til Klemetsrud sammen med Terje. Det klarte de veldig fint!

Jørgen fortsatte sitt gode og oppofrende vingspill og John Gustav kom mer til sin rett som spiss. Så trenerteamet var i grunn godt fornøyd med disse byttene:)

Som lag hang vi bedre sammen i andre omgang. Dessverre mista vi også nå ballen litt for lett på vei framover i banen. Vi må bli enda flinkere til å ta vare på overgangssjansene våre. For de kommer! Men det var nettopp en overgang som skulle gi oss utligninga. Rune blir spilt gjennom på venstrekanten. Han legger inn flatt på tvers av feltet. På bakre stolpe dukker Bjarne Johan Dyrøy opp fra det store intet og viser seg som den målgeita han ikke er og setter kontrollert ballen i mål til 1-1. Den nye Fox in the Box?

Like etter bytter vi ut Rune med Thomas. Thomas går inn sentralt på midtbanen. Jakob går opp som spiss. Det var gledelig å se Thomas tilbake på banen og han gjorde et positivt innhopp.

Kampen står og vipper. Vi vurderer flere ulike byttemuligheter og har flere mann i oppvarming. Ideene blir ikke færre etter at Klemetsrud igjen tar ledelsen. Vi mister ballen på vei framover på egen halvdel og Klemetsrud kommer i overtall på venstrekanten. Vingen legger inn og der står en spiss og pirker ballen forbi Rene til 1-2. Surt og kjedelig og nok til å sende Mythe´n ned på rygg på sidelinja...

Heldigvis fikk både Mythen og resten av Ljan-gjengen karra seg opp og kun to minutter etter skåringa utligner vi igjen. Jørgen tar kort corner, får ballen igjen fra Jakob og smeller til i nærmerste hjørne fra 14 meter. Keeper kløner litt og dermed er ballen i nettet og utligninga et faktum.

Etter dette står kampen virkelig og vipper og flere ganger er vi nær gjennombruddet. Men den virkelig store sjansen uteblir og det gjør også målene. Dermed ebber kampen ut med 2-2 og uavgjort.

Vi presterte en meget god andre omgang etter en litt under pari første omgang og sjøl om vi gjerne skulle hatt tre poeng var det gledelig med ett etter å ha liggi under to ganger.

Kaptein Andersen var tilbake på banen for første gang etter suspensjonen og var meget stødig som midtstopper. Bjarne gjorde et veldig godt innhopp som høyrekant, Terje var positiv på høyrebacken og Jørgen er virkelig i ferd med å finne formen på kanten. Men som sagt før: Vi vinner, taper og spiller uavgjort som et lag. Og det var gledelig at så mange skadde spillere var på plass på tribunen og til slutt vil jeg også takke de ubenyttede reservene. I dag blei det ikke bruk for dere, men det er sånt man ikke veit på forhånd. Neste gang er dere kanskje på banen fra start til slutt.

Tabellnaboene Ellingsrud og Hauketo vant heller ikke sine kamper. Ellingsrud spilte 0-0 borte mot Rustad, mens Hauekto tapte 5-0 mot Manglerud/Star. Det betyr at vi har tre poengs forsprang til de to lagene. Men begge to har en kamp mer igjen enn oss. Det betyr at vi må stå på for fullt mot Manglerud/Star i siste kamp!