Slo seriemesteren - redda plassen - HEIA LJAN!

Manglerud/Star - Ljan IF 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 (31) Arne Torp, 0-2 (58) Arne Torp
Ljan: Rene Svendsen - Terje Landsgård, Bjørnar Andersen (c), Stig Henning Morken, Espen Bye (Thomas Hellenes i 45 min) - Jørgen Ankerstad (Rune Hansson i 20 min); Tron Halvorsenn(Haakon Smith-Isaksen i 5 min), Jakob Sande, Bjarne Johan Dyrøy - Arne Torp (Steinar Rotevatn i 17 min), John Gustav Laugerud (Per Ivar Andersen i 3 min)

Seier mot seriemesteren. Sikra fortsatt tilværelse i 4.divisjon. Holdt nullen for første gang i år. Åtte poeng mot de to laga som rykka opp. For en herlig kveld!

Ja, alt gikk vår vei i kveld. Og lettelsen og gleden er stor både hos ledere, trenere og spillere i kveld. Dette er en like stor prestasjon som opprykket i fjor var. Gratulerer til alle som er glad i Ljan IF!

Oppgaven var grei før kampen: Med seier ville vi beholde plassen. Med poengtap var vi avhengig av hjelp fra VIF 3 eller Oppegård.

Det var en heltent ljansgjeng som gikk på banen. Andreas måtte kaste inn håndkle på oppvarminga. Dermed kom Tron inn sentralt sammen med Jakob. Ellers var venstresida noe uvant med Espen som venstreback og Bjarne som venstrekant.

Vi tok tak i kampen fra start av og skapte klart flest sjanser i første omgang. Mens hjemmelaget kun hadde en målsjanse før pause hadde vi fire-fem store sjanser. John Gustav, Arne og Terje kunne alle skåra. Men vi fikk ett mål før pause. En langpasning fra Bjørnar går over forsvaret til hjemmelaget og finner Arne i bakrom. Arne kaster seg fram og pirker ballen forbi keeper. 1-0. Viktig og deilig skåring etter halvtimen.

Manglerud skapte litt trøbbel for oss på vår venstreside før pause. Derfor gjorde vi et par endringer i pausa. Espen gikk ut, Bjarne gikk ned på venstreback, Tron ut på venstrekant og Thomas inn som sentral midtbane.

Byttene fungerte bra. Bjarne hadde full kontroll på sin side, akkurat som Terje hadde på motsatt back. Tron var tidvis veldig god som venstrekant og Thomas fikk ned ballen og hadde mange gode pasninger sentralt.

Vi var også etter pause det beste laget. John Gustav, Tron og Arne kunne alle skåra i starten av andre omgang. Etter 58 minutter fikk vi den etterlengta 2-0-skåringen. Jørgen trer en pasning gjennom hjemmelaget og Arne kommer aleine med keeper. Unge herr Torp setter ballen til side for keeper, og i mål. Dermed hadde han tatt igjen Rune og var delt toppskårer.

Etter dette var det en kontrollert og strukturert opptreden fra Ljan-laget. Vi skapte en del halvsjanser, Manglerud/Star skapte ingenting. Bjørnar var glimrende som stopper, Rene og Stig også svært solide og backene som sagt gode. Framover på banen blei Jakob bedre og bedre utover i kampen. Han kunne også skåra da han skjøt rett utafor fra 17 meter.

Etter hvert gjorde vi flere bytter. Steinar og Rune fikk begge om lag 20 minutter og gjorde positive innhopp. Nico, Håkon og Per Ivar fikk mellom 3 og 10 minutter. Så det var kun haltepinken Andreas som ikke fikk være med på kveldens seier. Moro at (nesten) alle kan være med på moroa, er det ikke?

Vi hadde telefonisk kontakt med de to andre arenaene. VIF 3 gjorde jobben og leda 2-0 tidlig før Hauketo utligna til 2-2. Men VIF dro igjen i fra til 4-2. Kampen endte 4-3. Dermed er det Hauketo som rykker ned.

Klemetsrud slo Rustad i en kamp som hadde tidlig avspark. Dermed hadde ikke Oppegård noe å spille for da de gikk på banen mot Ellingsrud. Flaks for Ellingsrud. Som leda hele veien og til slutt vant 5-3.

Oppsummert kan vi jo nevne at vi holder nullen for første gang i serien i år når det gjelder som aller mest. Topp det! Vi kan og nevne at vi har tatt fire poeng mot både Klemetsrud og Manglerud/Star, som begge rykker opp. I tillegg har vi tatt seks poeng mot Hauketo, som rykker ned. I de ti siste kampene har vi tatt til sammen to poeng...

Det er ikke lett å kåre dagens beste spiller i dag. Men Bjørnar og Arne er krumtapper i hver sin ende og er begge utrolig viktige for oss. For ikke å snakke om unge og lovende...

Takk for kampen, takk for i år og GRATULERER!