Ljan IF - Ellingsrud 2-2 (1-1)
Mål: 1-0 (20) Ståle, 1-1 (37), 1-2 (47), 2-2 (68) Ståle
Ljan: Rene - Terje, Stig, Morten (Per i 10 min) - Jørgen, Tron (Rune i 25 min), Andreas, Jakob (Espen i 15 min), John Gustav - Ståle, John
Gule kort: Ståle og Stig

Et jevnspilt bunnoppgjør på Hallagern endte med 1-1 og poengdeling. Dermed er begge lag fortsatt godt nede i sumpa.

Før kampstart var både Andreas og Nico usikre med antydninger til strekk. Mens Andreas kom seg helskinna gjennom oppvarminga måtte Nico kaste inn håndkleet. Det betydde seriedebut fra start for Morten - i en noe uvant markeringsstopperposisjon. En debut han for øvrig kom veldig fint i fra.

Ljan var det beste laget fra start av, men ingen lag skapte all verdens av sjanser. Det var likevel ingenting å si på at Ljan tok ledelsen etter 20 minutter. Andreas spilte fri Ståle i mellomrommet. Ståle vendte opp og løp mot Ellingsrud-målet før han blei holdt igjen av en Ellingsrud-spiller om lag 25 meter fra mål. Frispark. Et frispark Ståle tok sjøl. Og skårte på. Keeper fikk en hånd på ballen, men det var ikke nok. Ballen gikk inn i keepers høyre hjørne. 1-0!

Ljan fortsatte å føre kampen, men når vi skulle kontre for fullt manglet presisjonen. Dermed blei det ikke flere skåringer i første omgang. I stedet var det Ellingsrud som skulle skåre. En corner fra venstre blei skrudd inn på første stolpe. Der kom en umarkert Ellingsrud-spiller fri og heada ballen inn i lengste hjørne. Ikke ulikt det målet John skårte FOR oss forrige uke.

Andre omgang var ikke mer enn to minutter gammel før bortelaget tok ledelsen. Et Ljan-angrep blei brutt og den påfølgende kontringen endte i skåring. Ellingsrud kom seg fri på vår høyreside og la inn foran mål hvor spissen deres pirka ballen i mål. En kjedelig og unødvendig start på andre omgang.

Heldigvis ga vi ikke opp, men heva oss og kom mer og mer inn i kampen. Vi blei også belønna med en skåring. Ellingsrud-keeperen var veldig ustabil med beina og det blei han straffa for midtveis i andre omgang. Et dårlig utspark går rett i beina på Ståle. Han tar seg litt til sida for midtstopperen og løfter ballen tilbake over keeper og i mål. Dermed var lagene like langt.

Mot slutten av kampen tok vi mer og mer over. En formasjonsendring førte til at vi fikk enda bedre kontroll bakover og framover bytta John og John Gustav plass. Det ga oss enda mer fart på topp. Vi skapte også noen sjanser på slutten. Den største var det Jakob som fikk. Han var først på en retur fra keeper, men keeper kom tett opp i Jakob og skuddet gikk rett i kroppen hans. Dermed ebba det ut med 2-2 og poengdeling.

Etter kampen hørte vi at Klemetsrud leda 3-1 mot Hauketo og trodde vi var a poeng også med Hauketo, men Hauketo satte inn en sluttspurt på bortebane mot serielederen og klarte 3-3. Dermed ligger Hauketo fortsatt ett poeng foran Ellingsrud og Ljan. Gårsdagens poengfangst viser at Hauketo ikke er noe dårlig lag og vi får en tøff kamp neste uke på deres hjemmebane.