torsdag 4. mars 2010

God kamp og seier mot BSK

Samtlige 13 spillere som var på banen gjorde en god kamp. Det førte til en fullt fortjent 3-1-seier mot naboene fra Bækkelaget.

NIF2 - Bækkelaget 3-1 (2-0)

Mål: 1-0 (19) Arne Torp, 2-0 (27) Steinar Rotevatn, 2-1 (54), 3-1 (87) Kim Solberg
NIF2: Ståle Bjørnersen (Rene Svendsen i 60 min); Bjørnar Andersen (c), Nicolay Krohn de Lange, Stig Henning Morken, Håkon Smith-Isaksen; Jakob Sande, Michal Hammer, Kim Solberg, Christian Gjedtjernet; Arne Torp, Steinar Rotevatn (John Bjørnersen i 45 min)
Gule kort: Ståle Bjørnersen og Christian Gjedtjernet

En solid kamp av hele laget altså og en velfortjent seier. Vi skapte en hell drøss med sjanser og hvis vi skal trekke fram noe negativt så var det at vi ikke skårte flere mål.

Arne og Jakob var tilbake etter skade og sjukdom og det merktes. De to er og blir nøkkelspillere for oss og det viste de også i dag. Igjen måtte vi starte med stuttjukken i mål, men Rene fikk karra seg hjem fra jobb etter hvert og tok over mellom stengene etter halvtimen.

Vi begynte kampen på en mye bedre måte enn mot Sandaker sist. Det var kontrollert og aggressivt fra første fløyteblås. Forsvarsrekka, med Bjørnar på en uvant høyrebackplass, spilte solid og godt og på midtbanen var det mye gode bevegelser og mange gode pasninger. På topp jagde oksen Rotevatn og elgen Torp. Etter hvert blei det også målsjanser av det.

Drøye kvarteret var godt da Arne satte inn 1-0 aleine med keeper etter fint forspill av Kim. Arne kunne ha doblet like etter da han fikk stå overraskende aleine tilsynelatende flere meter innafor forsvarsrekka, men headingen var av det stusselige slaget og gikk rett på keeper.

Arne fikk flere halvsjanser i første omgang, men det gjorde og Steinar. Også Steinar klarte å sette en av sjansene i mål. Rett før halvtimen var runda jagde han ned en stakkars BSK-back og overumplet han på det grøvste før han løp mot keeper med dødsforakt. Også keeper blei for lett og hans klarering gikk i kroppen på Steinar og Steinar kunne dermed enkelt dytte ballen i det åpne målet. 2-0. Etter skåringen fikk Steinar flere halvsjanser og vi burde absolutt kunne ha skåret flere mål før pause.

Bakover hadde vi full kontroll hele første omgang. BSK skaper ingen målsjanser før pause og vi styrer i stor grad spillet. Dermed er det også 2-0 til pause.

Steinar kjente antydninger til strekk i låret og gikk av i pausa. Inn kom John og Fox in the Box tok plass helt på topp.

Etter en kontrollert start på andre omgang tok BSK litt over etter hvert og de får en redusering ut av intet. Men for andre kamp på rad får vi en skåring i mot etter en kjempeprestasjon. Fra hjørne av 16-meteren banker BSK-spilleren ballen bort i det lengste hjørne og dermed er det 1-2.

I en timinutters periode er det så jevnspilt og BSK skaper en brukbar målsjanse til. Men deretter går lufta ut av ballongen og vi tar igjen over. Veldig positivt at vi kommer tilbake etter en svak periode og igjen tar initiativet og finner tilbake til finspillet.

Vi ruller opp mange store sjanser etter godt spill på høyrekanten. Det er hovedsakelig Jakob som er drivkraften bak det vi skaper der ute. Innleggenene er da også gode, men innløpene er ikke tøffe nok og ballen vil ikke i mål.

Vi spiller mye god fotball også i andre omgang og fem minutter før slutt får vi belønningen. John jager ned en langball, og en BSK-back, og vinner ballen ute på høyrekanten. Han slår ballen i 45 til Kim som kommer på et fint løp bakfra, Kim finter av en mann og skrur ballen bort i motsatt hjørne med venstrebeinet. Et verdig punktum.

Før jeg blir for panegyrisk vil jeg ta det hele litt ned på jorda og si at Bækkelaget ikke holder mer enn dårlig 4.divisjonsnivå. Samtidig skal vi huske på at det gjorde vi og i fjor og hvis vi nå er flere hakk bedre enn det som må vi se på det som positivt.

Som jeg nevnte innledningsvis spiller samtlige spillere godt i dag og det er faktisk veldig sjeldent. Flere spillere viser positivt spill og vi takker spesielt gjestespiller Christian for meget god innsats, men dagens NIF2-gutt er Jakob Sande som viser mye av sitt repertoir i dag. Moro!

Det er kanskje vanlig å ha bilder i starten av slike referat, men jeg vil nødig fronte meg sjøl i starten av referatet. Derfor legger jeg inn et bilde av den kortvokste, enbeinte keeperen med den ganske stygge lua her nederst i referatet. Og så legger jeg ved en video som viser et av Jakobs mange innlegg og den mangelfulle oppfølgingen av disse. Ha en fisefin kveld!