torsdag 18. mars 2010

Tap etter svikt i begge ender

Da var vinterens første tap et faktum. Vi sviktet i begge ender av banen og gjestene fra Høybråten/Stovner vant 3-0.

NIF2 - Høybråten/Stovner 0-3 (0-2)
Mål: 0-1 (26), 0-2 (27), 0-3 (72)
NIF2: Ståle Bjørnersen; Espen Bye (Vegard Grimstveit i 40 min), Stig Henning Morken (Bjørnar Andersen i 40 min), Nicolay Krohn de Lange, Håkon Smith-Isaksen; John Bjørnersen (Arne Torp i 20 min), Jakob Sande(c), Kim Solberg, Tron Halvorsen (Espen Bye i 20 min); Arne Torp (Omer Ahmed i 40 min), Steinar Rotevatn (Tron Halvorsen i 10 min)
Gule kort: Nicolay Krohn de Lange (og en til?)
*Kampen blei spilt i 2x40 min.

Med en staur i mål og 10 vaksinerte utespillere på banen endte altså møtet med divisjonskollega Høybråten/Stovner med tap. Det var et tafatt NIF2-lag som spilte første halvdel av første omgang uten å skape sjanser, men det gjorde heller ikke bortelaget. H/S spilte 4-4-2 og lå svært strukturerte og organiserte i ramma si og viste seg å være vanskelige å spille ut.

Etter hvert tok H/S mer over i banespillet og deres fotrappe spillere skapte antydninger til sjanser fra kantene. Men skåringa kom etter dårlig keeperspill og kommunikasjonssvikt mellom keeper Ståle og stopper Stig. Dermed klarerer Stig mens Ståle er på vei ut (på skovtur) og roper keeper. Når ballen så ramler ned hos en H/S-spiss så er Ståle på vei tilbake i målet og opptrer særs klønete i det H/S-spissen fyrer avgårde ei lompe. 0-1.

En kjepphest for meg (Ståle) er at man ikke skal slippe inn to mål når man har en dårlig periode. Det fører ofte til at kampen i praksis tapes i løpet av den ene dårlige perioden. Etter mål mot skal man dermed spille mer kynisk. Men hva er kjepphester for en trener når man spiller keeper og er rævva? Et innlegg fra deres venstrekant ender med en duell foran mål og H/S-spilleren vinner duellen og header en poler bort mot det lengste hjørnet. Keeper er feilplassert og når ikke tilbake til målet i tide og får så vidt en hånd på ballen etter at den går i tverrligger og i mål. Dette skjer ett minutt etter ledermålet og dermed er det 0-2 (og det som i praksis ofte er tapt kamp - så også i dag. Dette må vi luke vekk!)

Like etter skaper bortelaget nok en kjempesjanse. Denne gangen er Ståle våken og redder når H/S-spissen kommer gjennom helt aleine med keeper.

De siste ti minuttene av omgangen begynner vi å skape sjanser og burde absolutt skåret mål. En klarering fra Jakob blir en nydelig gjennombruddspasning til Arne. Aleine med keeper velger Arne (feilaktig) å skyte fra 40 meter. Lobben går over keeper, men til side for mål. Like etter gjør Steinar samme feil; skyter alt for tidlig når veien inn til keeper ligger åpen. Den største sjansen vår kom rett før slutt. Et lengre angrep endte med at Kim fikk ballen på kort hold og nesten åpent mål. Dessverre smeller Kim ballen i tverrliggeren. Dermed blei det 0-2 til pause.

I pausa kommer Bjørnar, Omer og Vegard inn for Stig, Arne og Espen. Sesongdebut både for Omer og Vegard. Vi går noe tøffere ut etter pause, men klarer heller ikke spiller vi ut bortelaget. De var imponerende godt organisert og var flinke til å ta overgangene sine. De var rett og slett gode på det vi ønska å være gode på.

Etter hvert prøver vi å heve presset for å skåre mål, men ballen vil ikke i mål. Vi får flere gode muligheter, men avslutningene er for dårlige. Et siste forsøk på å skåre gjør vi ved å sende Nico opp som spiss. Det første som skjer er at Jakob kommer på et nydelig raid og spiller Nico fri på 7 meter. Skuddet fra Nico går rett på keeper. Og like etter kommer H/S på en kontring. Ståle står langt ute for å sweepe, men må bakke da H/S-spissen får kontroll på 25 meter. Dessverre står stauren for langt ute og rekker ikke tilbake i mål og den fine lobben går så vidt via fingertuppene til Ståle før den ramler inn i mål. 0-3 og tre keepertabber.

Vi får flere gode avslutningsmuligheter også mot slutten av kampen. Den største får kanskje Bjørnar da han smeller ballen høyt over mål på hel volley fra kort hold på en corner. Dessverre var dette dagen da ballen ikke ville i mål og vi måtte ta til takke med 0-3-tap. Men dette er et lag vi absolutt kan slå i serien. En kamp igjen på Hallagern i vinter nå før vi avslutter treningskampsesongen med to kamper i Danmark. Om en måned og to dager er det seriestart! Da skal vi prestere flere hakk bedre! (og kanskje ha en keeper i mål og...)