fredag 12. mars 2010

Mista seieren etter ny superskåring

For tredje kamp på rad måtte Rene i går se en superskårings suse inn i nettmaskene bak seg. Denne gangen var det kun tre minutter igjen da Rustad-spilleren limte ballen i krysset via tverrliggeren. Dermed ble det 1-1.

NIF2 - Rustad 1-1 (1-0)
NIF2: Ståle Bjørnersen (Rene Svendsen i 40 min); Espen Bye (Stig Henning Morken i 15 min), Stig Henning Morken (Nico Krohn de Lange i 40 min), Bjørnar Andersen (c), Håkon Smith-Isaksen; Terje Landsgård, Jakob Sande, Michal Hammer, Kim Solberg, Jakob Sande, Tron Halvorsen (Steinar Rotevatn i 40 min); Arne Torp
Mål: 1-0 (20) Arne Torp, 1-1 (77)
*Kampen varte i 2x40 min

Det var to velorganiserte og kompakte lag som møttes på Hallagern i gårkveld. Ingen av lagene presset spesielt høyt og det blei til tider stillingskrig før pause. Rustad har flere spillere med gode individuelle ferdigheter, men vi fikk likevel flere brudd i gunstige posisjoner i første omgang.

På skåringen blir Arne nydelig frispilt av Kim og gjør ingen feil aleine med keeper, men Arne kunne fort ha skåret et mål til før pause. Etter fint spill på høyresida blei han spilt fri foran mål og prøver en lobb, men keeper er spretten og hindrer forsøket.

Arne var ikke alene om å ha gode sjanser. Terje, i en noe uvant høyrevingrolle, kom seg og helt fri alene med keeper etter fin pasning fra Kim. Men stakkars Landsgård fikk så god tid inne i boksen at han ikke klarte å bestemme seg hvordan han skulle skåre. Og når Arne skreik etter ballen prøvde Terje heller en pasning på tvers til han. Dessverre hindra en Rustad-tå skåring ved denne anledningen.

Den fjerde store sjansen vi hadde i første omgang var det Jakob som skapte og fikk. Han dro seg fint forbi et par Rustad-spillere og en fin venstre-høyre-finte skapte åpningen til å skyte. Skuddet fra 14 meter gikk dessverre til side for mål.

Men også Rustad hadde sine sjanser og med Ståle i mål burde det vel ha blitt skåringer av dette? Men neida, takket være veldig god hjelp av Bjørnar kunne ståle gå til pause med nullen inntakt. Rustads største sjanse kom på et gjennomspill, Ståle løper ut, men er for seint ute og Rustad-spilleren lobber ballen over han og får den igjen på ti meter. Han spiller ballen på tvers til en lagkamerat som tilsynelatende har god tid til å sette ballen i det tomme målet, men som skutt ut av kanon kommer Bjørnar i en dødstakling og hindrer skåring. Takk, Bjørnar...!

Ellers kom farlighetene til Rustad på dødballer og på et langskudd som var på vei over Ståle før han så vidt fikk stokka beina, kasta opp ei hånd og slått ballen til corner.

Første omgang var i grunn preget av at vi hadde relativt god kontroll defensivt, men at vi var litt planløse i det offensive spillet. Vi stressa litt med ballen og tok ikke like godt vare på alle overgangene. Når vi tar overgangene ordentlig er vi et godt kontringslag - det må vi ta med oss. Pauseresultatet var 1-0.

Etter pause kom Nico inn som stopper, Steinar inn som venstrekant og Rene gikk i mål.

Andre omgang blei en mer kaotisk affære. Vi løp mye i mellom og klarte ikke å få like gode overganger. Etter hvert hadde Rustad ballen relativt mye, dog uten å skape all verdens. Og aleine med keeper midtveis i omgangen burde Arne ha punktert kampen, men skuddet går utenfor.

Mot slutten av kampen er det flere av våre midtbanespillere som begynner å gå tomme, dermed kommer Stig og Tron inn på banen igjen. Kim får prøve seg i ankerrollen og klarer seg bra der.

De største Rustad-sjansene i denne fasen av kampen kommer etter at vi er for upresise i våre dødballer og gir Rustad kontringssjanser i stedet. Slik kommer også skåringa. Vi får frispark på 40 meter og flytter opp laget. Frisparket blir slått for kort og Rustad kommer løpende i kontra.

At det til slutt er en Rustad-spiller som limer ballen i krysset er jo typisk vår, og Renes, uflaks i vinter, men det kom altså etter at vi ikke tar godt nok vare på ledelsen og dødballene våre.

Vi hiver folk framover og prøver på å skåre seiersmålet, men det ebber ut med 1-1 - og det var i grunn rettferdig.

Vi møter et klart bedre lag enn sist, men prestasjonene våre var også noe svakere enn mot BSK. Dette er et lag vi helt klart bør kunne slå. Både Nico og Stig gjør hver sin gode omgang som stoppere, men dagens stopper og spiller er likevel helt klart kaptein Bjørnar Andersen. Det Bjørnar gjør ekstra godt i dagens kamp er å støte oppi møtende spiss. Han bryter også foran flere ganger og på den måten både hindrer han Rustad i å skape sjanser og han setter i gang angrep for oss. Bra jobba, capitan!