fredag 26. mars 2010

Nytt 0-3-tap

For andre kamp på rad taper vi 0-3 hjemme på Hallagern. Altså ingen god avrunding av vintersesongen på hjemmebane. Vi får satse på et par solide oppturer i Danmark!

NIF2 - Bækkelaget SK 0-3 (0-2)
Mål: 0-1 (18), 0-2 (37), 0-3 (47)
NIF2: Alexander Mythe; Bjarne Johan Dyrøy (Vegard Grimstveit i 35 min (Jakob Sande i 10 min)), Stig Henning Morken, Bjørnar Andersen (c) (Nicolay Krohn de Lange i 45 min), Håkon Smith-Isaksen (Khoa Lu i 45 min); Espen Bye, Jakob Sande (Haakon Smith Isaken i 10 min), Tron Halvorsen (Bjørnar Andersen i 25 min), Kim Solberg; Arne Torp, Steinar Rotevatn (Omer Ahmed i 45 min)
Gule kort: Bjarne Johan Dyrøy

Det var et helt annet BSK-lag som kom på banen i går enn det vi ganske enkelt tok oss av for tre uker siden. En voldsom innsats og intensitet fra start av gjorde sitt til at vi kom bakpå med en gang. Allerede før minuttet var spilt var en av deres spisser aleine gjennom med Alex. Men hemsedølen dro fram en mesterlig redning. Men flere sjanser skulle det bli. Etter et snaut kvarter fikk en BSK-spiller stå helt alene på fem meter. Skuddet gikk heldigvis rett på Alex.

Etter kvarteret oppsto en situasjon hvor både vi og BSK skal være glad det bare var treningskamp. Spesielt BSK. Bjarne mister ballen ute på høyrekanten og svarer med å klippe ned BSK-spilleren. BSKs venstrekant velger å ta hevn - ved å ta kvelertak på og dytte Bjarne i bakken. Resultat: Gult kort til begge. Det hadde ikke skjedd i mai...

Et par minutter seinere kommer BSK aleine gjennom igjen. Alex leverer en strålende beinparade, men Bjørnar beiner returen i eget mål. Dermed 0-1. Fullt fortjent.

I denne perioden sliter vi ikke bare med å skape sjanser, vi sliter sågar med å komme oss ut av egen banehalvdel. Det tar en halvtime før vi får noe som ligner på en målsjanse. Arne spiller fri Steinar. Steinar får skutt delvis skliende, men keeper får slått til corner.

Med drøye fem minutter igjen til pause kommer så 0-2-skåringen. Igjen er vi naive med ballen og med åtte BSK-spillere innenfor 20 meter fra vårt mål er det kanskje litt dumt å prøve å spille seg ut? Resultatet blir at pasningen blir snappet og en BSK-spiller er aleine med Alex og vips er det 0-2. Det blir også pauseresultatet.
Fra start av i andre omgang setter vi innpå fire nye spillere - Vegard og Khoa på backene, Nico som stopper og Omer på topp. Noen umiddelbar positiv effekt har ikke dette for det går under to minutter av andre omgang før mål nummer tre ligger i nettet bak Alex. Vi får ikke klarert tilstrekkelig etter en corner. Ballen blir spilt inn igjen i feltet fra BSKs høyrekant og på fem meter står det en og pirker ballen i mål.

De påfølgende ti minuttene skaper vi fem gode målsjanser. Først skyter Jakob et frispark over muren og mot mål, men keeper får slått ballen til corner. Like etterpå tar Jakob en corner som Nico header over på bakre stolpe. Etter 55 minutter får Jakob en ny sjanse på frispark. Han skrur ballen rundt muren fra 22 meter, keeper får så vidt reddet og han redder igjen når Tron er framme på returen. Den påfølgende corneren går igjen fra Jakobs bein til Nicos hode. Headingen stryker stolpen. På feil side. Etter drøye timen får vi nok en sjanse. Etter litt flikk-flakk inne i feltet er det Jakob som får sjansen fra fem meter. Skuddet går ned mot keepers høyre hjørne, men han ligger der og redder.

Resten av kampen spiller vi ganske mye fin fotball, men skaper ikke de store sjansen. Det gjør heller ikke Bækkelaget. Vi gjør noen flere bytter, men klarer ikke helt å ta over kampen. Det ender dermed med 0-3.

Alle fire innbytterne gjorde gode innhopp, men vår bestemann var likevel keeper Alex. Våre antatt beste, offensive spillere, Arne, Kim og Jakob, hadde alle en dag hvor det gikk litt trått. Vi får håpe de finner formen fram mot seriestarten. Det vi skal ta med oss som positivt er at når spillet åpner seg i andre omgang spiller vi mye fin fotball.