tirsdag 20. april 2010

Uavgjort i serieåpninga

Det blei uavgjort i årets serieåpning mot Kurer på Niffen. Nico er toppskårer for Nordstrand 2!

Nordstrand 2 - Kurer 1-1 (1-1)
Mål: 1-0 (31) Nicolay Krohn de Lange, 1-1 (41)
NIF2: Bjørn; Espen Bye (Håkon Smith-Isaksen i 45 min), Nicolay Krohn de Lange, Bjørnar Andersen (c), Bjarne Johan Dyrøy (Espen Bye i 26 min); Michal Hammer, Sam (Tron Halvorsen i 26 min), Jakob Sande, Kim Solberg (Omer Ahmed i 10 min, Steinar Rotevatn i 15 min); Arne Torp, Jørgen Ankerstad (John Bjørnersen i 12 min).
Gule kort: Nicolay Krohn de Lange og Kim Solberg

Det var et sultent NIF2-lag som gikk på banen på Niffen i kveld. Anført av en svært opplagt Arne Torp jagde gutta gjestene fra Kurer over hele banen fra starten av og skapte flere halvsjanser de første ti minuttene. Etter kvarteret kom det to store NIF-sjanser på et drøyt minutt. Begge sjansene kom etter kontringer, begge kom etter fint samspill mellom Arne, Kim og Jørgen. Og begge sjansene blei avslutta med et lavt skudd rett utafor keepers venstre hjørne. Først ved Jørgen, deretter ved Arne.

Etter det hektiske første kvarteret roer kampen seg noe ned, men etter å ha spilt og styrt i en halvtime tar vi fortjent ledelsen. Et innoverskrudd frispark fra Jakob blir møtt av en flygende Nico på bakre stolpe. Han header inn 1-0. Moro!

Tre-fire minutter etter at vi tok ledelsen får Kurer plutselig to store sjanser på rad. Den første header Bjørnar unna på streken etter en corner, den andre er Bjørn nede i beina på angrepsspilleren og redder i en-mot-en-situasjon.

Fire minutter før slutt lager vi straffespark på en relativt unødig og klønete måte. Bjørn går feil vei og ballen sitter i nettet. 1-1. Rett fra avspark er vi nonchalante og holder på å servere Kurer en ny feit sjanse. Hva er det jeg har sagt om dårlige perioder i kamper? Vi skal kun slippe inn ett mål i en dårlig periode. Dermed må vi spille mer kynisk og med lavere risiko rett etter mål i mot.

Stilingen til pause var 1-1. Håkon kommer på banen etter pause for Espen. Espen kommer etter et kvarter inn igjen for en skada Bjarne, så de tre backene rullerte fint på spilletid og posisjoner i dag...

I andre omgang skjer det mindre. Kurer har to målsjanser i løpet av ordinær spilletid av andre omgang, vi har en. Jørgen løper seg fint fri på venstrekanten og spiller fri Jakob. Jakob sklir gjennom Kurer-forsvaret og avslutter i nettveggen fra skrått hold og fire meters hold.

Vi jobber knallhardt og oppofrende i 2.omgang. Det var gledelig å se. I tillegg får vi i løpet av andre omgang i gang både Tron, John, Steinar og Omer med seriespill i sesongen 2010. Det er godt!

På overtid av andre omgang får så Kurer en gigantsjanse. Et innlegg fra deres høyreside går på tvers av målgården på to meter. Spissen får ballen rett i beina, men ser helt lost ut og klarer ikke å stokke beina, dermed ligger Bjørn som en tiger nede i hjørnet og redder ett poeng for oss. Takk, Bjørn!

Nytt av året på bloggen er at coachen plukker ut fem kandidater til BB-prisen. Så er det disse vi stemmer på.

Øvrige resultater i kveldens runde:
Romsås - Jardar 0-2
Ellingsrud - Høybråten/Stovner 1-0
Oppegård - Korsvoll 2 2-3
Veitvet - Nesodden 2 spilles torsdag. Dette er for øvrig også våre to neste motstandere.