tirsdag 13. april 2010

Danmark 2010 - Et reisebrev

Nok en gang var det duket for treningsleir for gjengen fra Ljan...øøøh...Nordstrand 2. Nok en gang gikk turen til Fjerritslev og nok en gang skulle vi bo på kroa. Her kommer beretningen om 16 relativt unge menns ferd til våre naboer i sør.

Torsdag ettermiddag var vi på plass på den ikke helt splitter nye danskebåten Stena Saga for å ta fatt på årets treningsleir. Av de 16 gutta som dro var bare 12 mer eller mindre skadefrie. John, Ståle og Rune var halvveis og John Gustav kasta krykkene i anledning turen etter sitt ankelbrudd i vinter. På bakgrunn av dette hadde Ståle gitt beskjed om at det kanskje var greit å sørge for at man var nogenlunde spillbar til trening og kamp fredag. Men når bygdegutter kommer om bord på sjølveste danskebåten blir det vanskelig å takke nei...og det var vel et far flasker Mintu som kanskje kunne forblitt uåpna torsdagskvelden...

Torsdag morgen gikk turen med buss fra Fredrikshavn til Fjerritslev. Frokost blei kjøpt inn på bakern i Fjerritslev og gutta blei fordelt på to firemannsrom og fire tomannsrom etter følgende "fordelingsnøkkel":
Alex, Michal, Espen og Ståle
Vegard, Kim, Håkon og John Gustav
Arne og Bjarne
John og Jakob
Rune og Steinar
Tron og Bjørnar

Etter frokosten var det duket for trening. På programmet sto pasninger, innlegg, avslutninger og offensivt spillmønster. I tillegg gjennomførte Jakob og Michal en frisparkøkt på tampen. Alex bidro med sitt gode humør og sine keeperferdigheter på treningsleiren. Med seg i buret hadde han vinterens mest brukte NIF2-keeper, den skadde trener og utespiller Ståle. Fjorårets trenerpar hadde nå altså blitt årets keeperpar. Som vi ser av bildene prøver de nå begge å kaste seg:

Treningsleiren følger i grunn god, gammel oppskrift og maten på kroa er som vi veit av helt ålreit kvalitet. Siden Dues hadde prestert å gi oss bortekamp i Hjørring måtte vi skyndte i oss lønsjen før vi måtte sette oss på bussen til Hjørring. Etter en times busstur var vi klare for kamp mot Sandefjord 3. Her følger et kort referat fra den kampen:

Etter 4 minutter kom Sandefjords første halvsjanse - et skudd over fra 16 meter. Allerede to minutter etter sitter ballen i nettet bak Alex. Et dårlig slått Sandefjord-frispark blir slått inn i boksen fra deres venstrekant, Michal finner i siste liten ut at han skal klarere ballen, i stedet blir det en real sleiv og ballen går i en fin bue over Alex og inn i målet. 0-1. Etter dette begynner vi så smått å våkne og skaper halvsjanser ved Steinar og Kim. Håkon viser at han er kampklar og agressiv og vinner ballen flere ganger godt inne på Sandefjords banehalvdel. Nydelig å se! Dette presset førte til at vi vant ballen høyt i banen flere ganger og ofte endte ballen da ute på høyrekanten hvor høyreback Espen kom seg til flere fine innleggsmuligheter. Herlig å se offensive backer! Mer av det!

Etter 27 minutter blir det likevel 0-2. Veldig klønete forsvarsspill av både Bjørnar og Bjarne fører til at Sandefjord-spissen kommer aleine gjennom med Alex og blir klipt ned/filmer seg til et straffespark (stryk ut det som ikke passer...). Straffen går ned til venstre og Alex er etter ballen, men den går i mål.

Heldigvis tar det ikke mer enn to minutter før vi slår tilbake. Et frispark fra 30 meter langt ute på venstrekanten blir slått innover mot bakre stolpe av Mikke. Løpene på mål er gode og legget er perfekt. Dermed sklir ballen helt gjennom og sniker seg inn borte i kroken 1-2. På vår første målsjanse. Før omgangen er omme får Arne vår andre målsjanse i omgangen, men brenner sjansen. Dermed gikk vi til pause med 1-2 i mål og 2-2 i målsjanser.

Allerede seks minutter ut i andre omgang er det likt også i skåringsprotokollen. Steinar, Arne og Kim spiller nydelig sammen - det ender med at Arne flikker gjennom Kim, som hælflikker ballen over eget hode og skyter i mål via keeper på neste touch. Ja, jeg veit - det høres nesten for godt til å være sant. Men sant er det og stillinga var 2-2. Deretter følger 20 minutter med stillingskrig hvor jeg ikke har notert noenting.

Men fra det 70. minutt og utover starter vi et stormløp mot hvalfangerburet. I denne perioden har Jakob to store sjanser, Steinar en stor og en litt mindre sjanse og Rune en stor sjanse. De siste fem minuttene kommer Sandefjord litt tilbake og skaper to store sjanser. Den første redder Alex. Den andre redder han ikke...Bjørnar og Bjarne blir for hissige i presset og blir finta ut av hvalfangerspissen som setter inn seiersmålet på overtid. Veldig kjedelig og relativt ufortjent. Om ikke annet så vinner vi sjansestatistikken 8-4.

Etter kampen var det bare å sette seg på bussen igjen og sette nesa mot Fjerritslev. Bussturen hjem blei atskillelig artigere enn bussturen til Hørring. Alex tok mikrofonen og holdt et tre kvarter langt talkshow, hvor hovedinnholdet dreide seg om fleip eller fakta og hvor Mythen bidro med noen ganske "pricelesse" historier. Spesielt syns han sjøl at historien om stebrorens bruk av et engangskamera var en vinner. Så denne får vi nok høre igjen...og igjen...les: ØSIL.

Apropos ØSIL: John Gustav var med på turen som supporter. Han fortjener dermed litt oppmerksomhet. Her følger derfor et vakkert bilde av denne særs kjekke, unge bardudølen. Og jenter, nøl ikke med å ta kontakt:

Etter middag fredag bar det inn på Spilloppen for den årlige quizzen til Runi. Fire lag konkurrerte om heder og ære. Merkelig nok stilte ikke kapteinen opp på denne aktiviteten. Hva kan det komme av? Var han for sliten? Blei han vraka fra laget? Her kommer det nok en forklaring i et Dokument2-program til høsten.

Quizzen skapte som alltid engasjement. Og hovedæren for årets engasjement skal vel tildeles junior-kaptein Jakob og hans noe ukjente Blackburn-keeper Brad Freeman. Etter mye om og men måtte laget "Foursome" se langt etter poeng på dette spørsmålet. Men laget bestående av Jakob, Espen, Ståle og Steinar dro likevel i land seieren med to poengs margin til Kim, Arne og Vegard.

Lørdag morgen var det en del stive bein som møtte til frokost. Verst sto det til med Kim som måtte kaste inn håndkleet for fotballaktivitet lørdag grunnet strekte leddbånd i ankelen. Han hadde mer enn nok med å holde seg på beina. Humøret i gjengen var det likevel ikke noe å si på og vitsene satt løst. Spesielt fikk poenget om at Arne var turens eldste mye oppmerksomhet. Til tross for at Rune og Steinar følger hakk i hæl måtte Arne tåle vitser om Blücher, Max Manus, Kamferdrops, kaffeslurping av skåla, riksdaler, høreapparat og fyrstekake. Men den godeste Torpern veit også å bite fra seg så han klarte seg nok riktig så bra.

I det hele tatt var det en stor grad av internhumor som fikk bein å gå på i løpet av turen. Og at Vegard ligner på Chand er vel helt innafor?

Etter at frokosten var fortært bar det bort på treningsfeltet. Også lørdag kjørte vi ei relativt lett økt med fokus på pasninger, avslutninger, innlegg og offensivt spillmønster. Denne gangen med fokus på overganger. For å hvile keepern var det Ståle som blei skyteskive på denne økta. Både John og Rune kom seg også i større og større grad i aktivitet på treningene og begge følte seg klare for kamp lørdag ettermiddag. Rune spilte jo også litt fredag, men for John blei det første kamptrening på noen uker. Det er jo gledelig at vi friskmelder flere enn vi sjukemelder i løpet av treningsleiren!

Med hjemmekamp mot lørdagens motstander Torridal kunne vi ta oss råd til noen timer på senga lørdag ettermiddag. Bjarne pekte seg kanskje ut som den verste av mange godtemomser da han tømte en familiepakke med M&Ms mellom lønsj og kampstart lørdag. Men han var ikke aleine om å trøkke trynet. Sjelden har vel så mange poser M&Ms fått så mange drøyt 30-årige bein å gå på i løpet av så kort tid.

Til kampen mot Torridal tok Vegard Kims plass i første-ellevern, Steinar gikk ned på midtbanen, Håkon opp på midtbanen og vi endra fra 4-4-2 til 4-5-1. Kampen mot Torridal utviklet seg slik:

I Torridal fikk vi en meget verdig motstander. Til tross for at laget er nyopprykket til årets 4.divisjon var det ingen tvil om at de holdt nivået. De startet da også kampen med et stormløp mot Mythen i buret. Allerede etter 50 sekunder smalt ballen i tverrliggeren til Alex. Og da de tok ledelsen etter 22 minutter var det på deres sjuende målsjanse. Det tok 20 minutter før vi hadde avslutning mot mål og vår første målsjanse kom ikke før etter 34 minutter. Da hadde vi en fin kontring hvor Vegard, Arne, Håkon og Steinar ruller opp og avslutningen faller til Mikke. Han skyter rett på keeper på hel volley.

Etter at Torridal fullstendig kjørte kampen første 20 minutter kom vi mer og mer inn i kampen i andre halvdel. Og når vi tør og greier å spille ballen så er vi ikke så halvgærne til å spille fotball vi heller...To minutter før pause har kneet til Alex fått nok og Ståle går i mål. Til pause er stillingen 0-1 til tross for at stilinga i målsjanser er 8-1.

Det går bare to minutter av andre omgang før stillingen er 0-2. Et innlegg fra venstre havner hos en spiller som står på fem meter umarkert og i offside(?!). Han header ballen ned til en spiller på 10 meter. Han setter ballen enkelt ned i Ståles høyre hjørne. Med unntak av et annulert mål og noen forsøk på gjennomspill skaper ikke Torridal flerer sjanser i andre omgang, men det er liten tvil om at de er det førende laget. De sjansene vi kommer til er stort sett etter dødballer. Nærmest er Bjørnar som fra fire meter ikke får stokka beina og skuddet går utover det tomme målet etter en corner. I tillegg har også Jakob en brukbare mulighet. Dermed blir sjansestatistikken til sluttt 3-9 og sluttresultatet blir altså 0-2.

Både John og Rune gjør innhopp utover i andre omgang og klarer seg fint. Dagens gladeste NIF-spiller var for øvrig Vegard. Han spilte 65 minutter og forlot banen for egen maskin - og var strålende fornøyd med det...!

Det var en rimelig sliten gjeng som møtte til middag lørdag kveld, men der blei vi jo møtt av litt av et syn. Da Bjørnar i år som i fjor hadde fått med seg sin romkompis på å skape litt gaylord-stemning:

I tillegg til utkledningen sto også disse to gutta for aldri så lite underholdning med en herlig drikkeleik/quiz. Blant de premierte i denne quizen var Rune, Steinar, Arne, Ståle og Jakob. Bjørnar fortsetter sin Liverpool-trakassering av coachen...men Torres-plakaten blei med hjem i kofferten til Mythen bare så det er sagt...:)

Utover lørdagskvelden og -natta var det fritt fram og høye kneløft i alle mulige retninger. El Classico på tv-en og noe godt i glassene. Jeg tror vi gjør lurt i å sensurere en del av det som skjedde utover natta. Men vi må jo nevne at bestillingen "To Captain Morgan" har fått en ny betydning...

Kun en times tid etter at de siste var i seng var det klart for avreise til Fredrikshavn. Det medførte relativt voldsomt vekkearbeid. Og hvis det var noen som var redd for at vi ikke lenger ville ha noen historier om John Gustav etter at ØSIL- og Fernet-historiene er i ferd med å gå ut på lager så skapte han fort vekk to nye historier om seg sjøl søndag morgen. "Dæven kor du mase!" er vel en sikker vinner framover?

Men alle mann kom seg i bussen og på båten sjøl om noen kanskje sov lenger enn nødvendig i trappeoppgangen på båten...? Lugarer på båten hjem er i hvert fall et must, men kanskje skal vi tenke på hurtigbåten til/fra Larvik hvis vi skal på danmarkstur igjen?

Uansett kom vi oss alle sammen trygt tilbake til hovedstaden og godt var det. Hvis det er noen som har noe å tilføye er det bare å bruke kommentarfeltet. Jeg avslutter med å legge ved kampfakta fra de to kampene og takke for en fabelaktig tur!

Sandefjord 3 - NIF2 3-2 (2-1)
Mål: 1-0 (6), 2-0 straffe (27), 2-1 (29) Michal Hammer, 2-2 (51) Kim Solberg, 2-3 (90)
NIF2: Alexander Mythe; Espen Bye (Vegard Grimstveit i 30 min (Espen Bye i 15 min)), Bjørnar Andersen (c), Bjarne Johan Dyrøy, Håkon Smith-Isaksen; Michal Hammer, Jakob Sande, Tron Halvorsen, Kim Solberg; Steinar Rotevatn (Rune Hansson i 20 min), Arne Torp.
Banens beste: Jakob Sande

NIF2 - Torridal 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 (22), 0-2 (47)
NIF2: Alexander Mythe (Ståle Bjørnersen i 47 min); Vegard Grimstveit (Rune Hansson i 25 min), Bjørnar Andersen (c), Bjarne Johan Dyrøy, Espen Bye; Tron Halvorsen, Jakob Sande, Michal Hammer, Steinar Rotevatn (John Bjørnersen i 30 min), Håkon Smith-Isaksen; Arne Torp.