Oppegård kunne reise fra Niffen med hodet heva og tre poeng i bagen etter kveldens "hatoppgjør".

Nordstrand 2 - Oppegård IF 1-4 (1-2)
Mål: 0-1 (1), 1-1 (23), 1-2 (38), 1-3 (75), 1-4 (94)
NIF2: Bjørn Ruud; Espen Bye (Sam i 58 min), Nicolay Krohn de Lange (Stig Hening Morken i 20 min), David Fortes, Håkon Smith-Isaksen (Omer Ahmed i 45 min); Jørgen Ankerstad (John Bjørnersen i 20 min), Jakob Sande (c), Michal Hammer, Tron Halvorsen (Steinar Rotevatn i 20 min), Nico 2; Arne Torp
Gule kort: Michal, David og Nico de Lange

Vi må rett og slett slutte å gi bort så lette mål. Oppegård sa på sine hjemmesider før kampen at det alltid er tøffe kamper mot oss. Jeg kan ikke skjønne det jeg. Vi gir jo alltid bort billige mål til dem. Kynisme foran eget mål må til!

55 sekunder er gått når 0-1 ligger i nota. Vi åpner med kampen med å spille hverandre dårlig når vi triller bak. Ingen tar ansvar og får ballen opp. Dermed blir Espen overfalt på høyrebacken. Pansingen går på tvers av boksen og blir enkelt satt inn til 0-1. For enkelt. Oppegård skaper ytterligere to målsjanser før vi har vår første halvsjanse etter 16 minutter.

Noe mot spillets gang utligner vi midtveis i omgangen. En lang ball fra David blir stussa videre av Nico2 som jeg velger å kalle ham. Arne er litt for sein, men keeper fomler det til og Arne får ballen servert på sølvfat og dytter inn utligninga.

Tre minutter etter får vi frispark fra 20 meter litt til høyre for mål. Mikke vrenger ballen over muren og ned i hjørnet, men der ligger Oppegård-keeperen og gjør en kjemperedning og får slått til corner.

Allerede etter 32 minutter gjør vi vårt første bytte. Sam kommer inn for Espen på høyrebacken. Espen hadde ikke sin beste kamp, men kommer sterkere tilbake!

Fem minutter før pause gir vi bort nok et mål. Oppegård har frispark fra 40 meter. Frisparket blir slått kort opp langs kanten. Arne følger løpet for seint, Nico2 støter ut for seint, innlegget blir slått på bakre stolpe, hvor vi sover, og blir slått inn foran mål igjen, hvor vi heller ikke er på plass. Dermed åpent mål og 1-2. Vi sover over hele linja og misser tre muligheter for å rydde opp. Det blir baklengsmål av sånt.

Til pause er det altså fullt fortjent 1-2 til Oppegård. Vi gjør et bytte i pausen. Håkon går ut og Omer kommer inn. Omer tar plass på høyrekanten, Jørgen går over på venstre og Nico går ned på venstreback.

Vi åpner heller ikke andre omgang spesielt bra og i løpet av tre minutter har gjestene skapt to målsjanser. Bjørn redder begge. Kampen bølger nå begge veier og vi får etter hvert etablert spillet vårt i litt større grad. For å få enda større trykk bytter vi tre mann med 20 minutter igjen. John kommer inn for Jørgen på venstrekanten. En skadd Nico takker av for en Stig med treningsforbud og Steinar kommer inn på topp i stedet for Tron på midten.

Fem minutter seinere er det likevel Oppegård som igjen skårer. Som mot Veitvet står vi inne i eget felt og tror noen andre skal ta ballen. Dermed takker motstanderen for hjelpa og setter ballen i mål. Få den ballen vekk når vi har sjansen!

Vi fortsetter å trykke på og sender også David opp som spiss i et siste desperat forsøk. Med et minutt igjen av ordinær tid får vi en brukbar sjanse. Omer slår inn fra høyre og John skyter over fra skrått hold. Like etter får vi en stor sjanse. Nico2 drar seg fri og slår inn fra venstre. Steinar legger ned ballen til John som klemmer til med venstrebeinet fra åtte meter, men keeper får slått til corner.

Fem minutter på overtid kontrer Oppegård inn 1-4 og slaget er definitivt tapt.

Vi gir igjen bort for mange store sjanser og for billige mål. Her må vi bli bedre. I tillegg har vi mye å jobbe med offensivt. Men om ikke vi er så tøffe å spille mot så er i hvert fall Oppegård det. Et meget godt organisert og hardtarbeidende lag. Og som jeg sa før kampstart. De skaper sjansene sine på motstanders feil og på dødballer. Er ikke spesielt farlige mot etablert forsvar. Og hva skjer...vi gir dem akkurat de sjansene og måla de trenger.

Da er det god natt og nye muligheter om ei uke! Lang sesong og mange sjanser til å spille god fotball igjen!