tirsdag 25. mai 2010

Rotis redda uavgjort!



















Med kampens siste touch på ballen redda gårsdagens bursdagsbarn, Steinar Rotevatn, ett poeng i kveld. Fire minutter på overtid.
Nordstrand IF - Ellingsrud IF 1-1 (0-0)
Mål: 0-1 (72) straffe, 1-1 (94) Steinar Rotevatn
NIF2: Bjørn Ruud; Sam, Stig Henning Morken, Bjørnar Andersen (c), Bjarne Johan Dyrøy (Nicolay Krohn de Lange i 5 min); Omer Ahmed (Khoa Lu i 27 min), Jakob Sande, Michal Hammer (Espen Bye i 11 min), Henrik Wøhnni, John Bjørnersen (Steinar Rotevatn i 11 min); Arne Torp

Vel vitende om at vi hadde sløst bort en rekke sjanser og burde ha vunnet kampen var vi sjeleglade da Steinar heada inn utligningsmålet fire minutter på overtid av kveldens kamp. Vi dytta hele laget inn i boksen da vi fikk corner helt på tampen. Jakobs legg var perfekt og på fem meter steg Steinar til værs og heada inn 1-1-skåringa. Dermed plukker vi poeng for andre kamp i år.

Kampen startet veldig bra. Vi styrer spillet, tør å spille fotball og skaper sjanser. Samtidig har vi god kontroll bakover. I det hele tatt var vi gode fra start av. Det er gledelig!

Til tross for et spillemessig overtak tok det tid før vi skapte målsjanser. Ellingsrud skaper kampens første målsjanse etter 21 minutter. Da kommer de på en overgang og avslutter med et skudd fra 16 meter som stryker på utsiden av Bjørns venstre stolpe. To minutter etter skaper vi vår første målsjanse for dagen. Det skjer på dødball. Jakob kaster langt fra høyre, Arne stusser videre og på fem meter får Henrik stå helt umarkert. Dessverre header han ganske håpløst fem meter utenfor. Men vi hadde funnet en av svakhetene til Ellingsrud.

Noen minutter seinere får vi en halvsjanse etter en dødball og Omer skyter over fra 20 meter. Omer spilte fra start for første gang i år og gjorde sakene sine bra. Den fysiske formen er helt klart i framgang og da sitter også pasninger, innlegg og finter bedre. Godt å se!

Etter 36 minutter får vi igjen innkast høyt på høyrekanten. Igjen kaster Jakob langt, igjen stusser Arne og igjen får vi heada mot mål. Denne gangen er det nettopp Omer som får sjansen. Ballen går forbi keeper, men blir rydda unna på streken. Vi teller målsjanse nummer to.

Det siste minuttet før pause skaper vi målsjanse nummer tre og fire. Først tar vi en kort corner hvorpå Jakob slår inn på bakre stolpe. Der har Bjørnar løpt seg fri, men kommer ikke over ballen og header ballen over det relativt åpne målet fra tre-fire meter. Like etter på får vi sjansen på en overgang. Ballen blir løfta i bakrom. John demper ballen ned til Arne, men aleine med keeper får ikke Arne skutt. Dermed går vi til pause med 0-0, 4-1 i målsjanser og et spillemessig overtak. Vi gjør ingen bytter i pausen, men går utpå med fornyet sult på seier!

Vi fortsetter i samme dur i andre omgang. Fint og variert spill og vi starter omgangen som vi sluttet den første - med å skape sjanser. Etter 47 minutter får John og Omer en dobbeltsjanse etter nok et langt kast. Jakob-Arne-kombinasjonen fungerer igjen. John er først på ballen på tre meter før Omer liggende ikke kommer seg til en ordentlig avslutning fra maks to meter. På benken skjønner vi ingenting.

Kun to minutter etter skaper vi nok en målsjanse. Denne gangen mot etablert forsvar. Bjarne slår en langpasning som Arne stusser til John. John smeller til med venstrebeinet fra 14 meter. Ballen fyker over tverrligger.

I andre omgang har vi litt mindre kontroll bakover enn i første. Og etter 50 minutter skaper Ellingsrud sin første sjanse for omgangen. En kontring fører til at de løper seg fri på sin venstrekant, innlegget blir møtt av en ledig spiller på bakre stolpe, men han skyter håpløst utafor og over fra fem meter. To minutter etter skaper de en halvsjanse etter en dødball. Etter 62 minutter skaper de så en stor målsjanse etter et innoverskrudd frispark. Bjørn henter fram en kjemperedning og hindrer skåring etter skuddet fra sju meter.

Så går kampen inn i en mer rolig fase. Ingen lag skaper store sjanser og spillet bølger noe fram og tilbake. Omer har løpt fra seg og bytter med Khoa, som dermed får sin debut som NIF2-spiller. Gratulerer!

Etter 72 minutter er det slutt på roen...Bjørnar lager et unødvendig straffespark og sjøl om Bjørn er etter straffen sitter den sikkert nede i høyre nettvegg og Ellingsrud tar ledelsen.

Vi har 18 minutter å skåre på og trenger ikke stresse, men vi klarer ikke skape noen sjanser på de neste 13 minuttene...så spennende skulle det bli...

Etter 79 minutter går John og Michal av og Steinar og Espen kommer innpå.

Men fra 85 minutter og ut skaper vi fem store sjanser. Samtidig skal det nevnes at Ellingsrud skaper kampens klart største sjanse (mye større enn straffa). Vi tar det i rekkefølge, med forbehold for at jeg har kontrollen på det her...det kokte bra mot slutten der...

85 - Overgang. Arne får et innlegg fra venstrekanten. Demper ballen og skyter i stolpen fra ti meters hold. Stor sjanse!

86 - Dødball. Frispark fra 40 meter. Sam slår inn et godt innlegg. Henrik får heade upresset mot mål, men den ellers noe rufsete Ellingsrud-keeperen varter opp med en TV-redning av beste sort og slår til corner.

88 - En langpasning fra langt hold blir løftet inn i feltet, keeper mister ballen og Arne er frampå, men fra en meters hold går ballen heller ikke denne gangen i mål. Jeg ser ikke helt, men noen rensker unna ballen.

90 - Ellingsrud kontrer på sin venstrekant og kommer i overtall. Klart overtall. Ballen blir slått inn foran mål. Der kommer det tre Ellingsrud-spillere og det jubles på benken. Men EIF-spilleren klarer å skyte i stanga på åpent mål fra tre meter. En helt utrolig prestasjon! Returen går tilbake i henda til Bjørn, som setter i gang ballen og sender oss i angrep! Kampen levere ennå!

91 - Espen slår en lang ball inn i bakrommet. Der løper Steinar seg fri og er aleine med keeper på ti meter. Steinar skyter på direkten, men skyter utrolig nok utafor! Flaskene fyker veggimellom på benken og Bjarne slipper på utrolig vis unna å få opp til flere flasker midt i fleisen...men Steinar skal revansjere seg!

94 - MÅÅÅL!!! Jakob slår en perfekt corner inn fra venstre, Steinar rager høyest og header inn utligninga! Jess! Vi får i hvert fall med oss ett poeng!

Det skal nevnes at på slutten så spiller vi med Steinar, Nico og Arne på topp. Det er nok ikke mange andre fjerdedivisjonslag som kan mønstre en angrepsrekke på til sammen 116 år...

Sjansestatistikken sier til slutt altså 11-5. At vi må ha 11 sjanser for å skåre ett er jo ikke akkurat dødelig effektivt, men med tre mål på fire sjanser sist slipper vi i dag inn ett mål på fem sjanser. Det er framgang. Det er også framgang å skåre 11 sjanser. I det hele tatt er dette det beste vi har spilt siden serieåpninga mot Kurer og kanskje i hele år. Nå mangler vi bare en seier eller tre!

Øvrige resultater:
Korsvoll 2 - Veitvet 3-7
Kurer - Jardar 4-0
Nesodden 2 - Høybråthen/Stovner 2-1
Oppegård - Romsås 0-1

Ingen kommentarer: