onsdag 5. mai 2010

To centimeter fra uavgjort...!

Med 1-0-ledelse til Veitvet fikk John Bjørnersen sjansen på overtid. På hel volley smeller han ballen i fin bue over keeper...og i stolpen...dermed blei det tap og null poeng i kveldens bunnoppgjør.

Veitvet - Nordstrand IF2 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 (64)
NIF2: Sindre Rise; Henrik Wøhni, Nicolay Krohn de Lange (Stig Henning Morken i 45 min), Bjørnar Andersen (c), Bjarne Johan Dyrøy (Steinar Rotevatn i 15 min); Edson (Omer Ahmed i 27 min), Jakob Sande, Michal Hammer (Tron Halvorsen i 25 min), Kim Solberg, Torbjørn (John Bjørnersen i 25 min); Arne Torp.
Gule kort: Edson

Vi hadde fire nye mann fra start i oppgjøret mot Veitvet. Sindre, Henrik, Edson og Torbjørn tok turen ned fra NIF1 og spilte sine første NIF2-kamper av året. Vi spilte 4-5-1 fra start med Arne aleine på topp.

Vi er litt for passive fra start av og det er Veitvet som skaper kampens to første sjanser. Allerede etter seks minutter må Sindre ta fram en veldig god redning på et frispark fra 17 meter. Etter kvarteret blir Bjørnar og Nico fraløpt av en av divisjonens mer kompakte spisser, men Sindre kommer ut og klarer å avverge 1v1-situasjonen.

Men så skifter kampen karakter og vi tar mer tak i det hele. Den første sjansen vår er veldig stor. Etter en corner skyter Jakob fra hjørnet av 16. Ballen går i Edson, som på merkelig vis skyter utafor fra to-tre meter. Her kjører vi kampen en periode og spiller mye fin fotball. Henrik spiller vledig bra som høyreback, Kim leverer årsbeste. Det samme gjør Bjarne. Men når vi nærmer oss 20 meter blir vi for forsiktige. Vi må skyte mer!

Etter et kvarter med NIF-overtak kommer Veitvet tilbake i kampen og vi er mer gavmilde foran eget mål enn hva motstanderne i grønt er. Dermed får de to måsjanser til før pause. Bjarne får rydda unna den ene, Sindre redder mesterlig etter en Nico-miss like etter.

Omgangens siste sjanse er det vi som står for. En veldig fin kontring hvor vi ruller opp på høyresida ender med at Arne ikke får skutt og at Torbjørns avslutning blir reddet på streken. Kort etterpå er det pause.

I pausen går Nico ut og Stig kommer inn. Ellers fortsetter vi som før. Vi er mer gjerrige fra start av i 2.omgang og litt flinkere til å skyte fra distanse. Jakob fyrer av fra 20 meter og ballen flyr over og utenfor. Etter et kvarter er det Kim som skyter fra 20 meter. Ballen stryker stolpen - på feil side av stolpen - dessverre. Like etter er Veitvet-spissen aleine med Sindre, men lobben går utafor.

Med 27 minutter igjen bytter vi ut kantene Edson og Torbjørn og setter inn John og Omer. Kort tid etterpå kommer seiersmålet - uten at det var innbytternes feil. Bjarne og Stig klarer ikke bestemme seg for hvem som skal ta ballen og dermed er det fritt fram for Veitvet. Pasningen går på tvers av fem-meteren og en grønnkledd en smeller ballen i mål nede i nettveggen i lengste hjørnet. 1-0. Unødvendig og surt.

Like etterpå gjør vi neste bytte; Tron kommer inn for Michal. Kim tar ankerrollen. Tron inn som indreløper. Når målet uteblir kjører vi også inn Steinar på topp. Han kommer inn for Bjarne og vi står med tre bak. Både John og Tron har halvsjanser med omtrent ti minutter igjen. Tida går og vi får ikke hull på byllen. Dermed dytter vi John også opp på topp. Bjørnar får sjansen fra 20 meter og smeller til. To mann jager returen keeper gir, men ballen vil ikke i mål.

På overtid kommer så den store, store sjansen. John får ballen på tolv-fjorten meter på spretten. På volley smeller han til og ballen fyker over keeper og bort mot lengste stolpe. Dessverre treffer den innsiden av stolpen og spretter tilbake på tvers av målet. To centimeter lenger inn og ballen hadde gått stang inn. Men den gang ei. Dritt, dritt og atter dritt.

Oppsummert kan vi si at vi er klart bedre enn sist. Vi spiller mer ball og er tryggere defensivt. Samtidig skal det nevnes at Veitvet er mer på nivå med Kurer enn med Nesodden 2. Nesodden 2 topper da også tabellen etter tre strake seirer.