Vi reiser til slutt hjem med ett poeng etter en tett og spennende kamp borte mot tabelltoer Kurer. Vi avslutter dermed vårsesongen med fire poeng på våre to siste kamper - begge borte. Og vi klatrer med det bort fra sisteplassen!

Mål: 0-1 (9) Arne Torp, 1-1 (45+1) Sjølmål, 2-1 (62), 2-2 (63) Ståle Bjørnersen
NIF2: Alexander Mythe; Espen Bye, Stig Henning Morken (c), Nicolay Krohn de Lange, Khoa Lu; Omer Ahmed (Håkon Smith-Isaksen i 14 min), Michal Hammer (Tron Halvorsen i 10 min), Jakob Sande; Steinar Rotevatn (Ståle Bjørnersen i 45 min), Arne Torp.
Gule kort: Khoa Lu og Nicolay Krohn de Lange.
Røde kort: Ett til Kurer (etter at kampen var over...)

Kurer sto på motsatt halvdel i serieåpninga i april. Da var vi litt misfornøyde med å spille uavgjort. Siden den tid har Kurer vunnet seks av åtte kamper og gått til andreplass på tabellen, mens vi har slitt i bunn hele vårsesongen. Vi fikk vår første seier for sesongen forrige kamp og de som var med på det fikk i dag fornya tillitt, med unntak av den nygifte Rene i mål og en skadd Bjørnar. Inn for de kom Alex i mål og Stig som stopper og kaptein. Men over til kampen:

Vi følger vanlig oppskrift:

4 - Halvsjanse til NIF2 etter en bakromspasning fra Mikke til Steinar. Steinar kommer seg ned til cornerflagget og slår inn mot Arne. Dessverre går innlegget litt for langt inn.

6 - Vår første målsjanse kommer etter en kort corner. Jakob skyter fra hjørnet av 16 litt utafor lengste hjørne. Nico stuper fram, men når ikke helt fram.

9 - Vi presser Kurer tilbake og tøffest i presset er Arne. Han presser keeper helt inn i målgården. Dermed går keepers klarering i beina til Arne og rett i mål. 0-1!

12 - Vi skaper en ny målsjanse. Igjen på bakromsspill. Arne løper fra Kurer-stopperen, men kommer litt skrått på mål og keeper redder avslutningen hans.

13 - Ny avslutning til oss. Etter et ålreit angrep havner ballen til slutt hos Mikke. Han klemmer til fra drøyt 20 meter, men ballen går rett på keeper.

20 - Det er vi som fører kampen og vi får nok en halvsjanse. Etter et innlegg fra Jakob får Steinar to avslutningsmuligheter, men begge blir blokkert.

28 - Så kommer Kurers første målsjanse. De spiller seg opp på venstrekanten og legger inn. Markeringa inne i feltet er for dårlig. To Kurer-spillere er fri og en av de header rett utafor fra fem meter. I 28 minutter holder vi altså tabelltoeren helt og fullt fra livet. Bra!

(Her følger vi samme mønster som sist. Ståle begynner og varme opp. Vegard overtar referentjobben)

40 - Vi blir brutt på vei framover og Kurer får en halvsjanse på den påfølgende kontringen.

46 - På overtid av første omgang får Kurer corner. Innlegget lander inne på fem-meteren. Der er det bare NIF2-spillere...likevel blir det mål...Nico er uheldig og header ballen i eget mål.

På Kurers andre "målsjanse" og på overtid i første omgang slipper vi inn mål. Kjedelig og unødvendig. Likevel spiller vi en veldig god første omgang. Spesielt defensivt. I pausen gjør vi et bytte - Steinar går ut og Ståle kommer inn. I tillegg bytter Omer og Jakob kant.

48 - Nico får på merksnodig vis gult kort etter et sammenstøt etter en corner.

50 - Kurer får frispark og skyter like utenfor fra god posisjon. Vi noterer en halvsjanse.

51 - Kurer angriper igjen og har tatt mye mer grep nå enn før pause. Stig halvklarerer og Kurer skyter like utenfor rett etter.

57 - Kurer fortsetterpresset og skaper en halvsjanse på en overgang, men skuddet går like over.

63 - Vi har sjansen til å stikke gjennom, men Arne når ikke helt fram på stikkballen.

(46-60 Bjarne og Tron kårer den styggeste, kjekkeste og best trente VM-manageren. Vi vil gjerne få høre resultatene...)

61 - Khoa får gult kort etter småknuffing midt på banen. Flaks du ikke var i VM der Khoa...

62 - Kurer tar ledelsen. Et frispark fra skrått hold blir slått inn i feltet. Fra 11 meter går headinga gjennom feltet og i mål.

63 - Vi tar avspark etter målet. Arne slår en fantastisk halvmeterpasning. Ståle tar en touch og måker til! Han får kjempetreff og ballen fyker avgårde. Keeper står litt langt ute og rekker ikke inn. Ballen suser inn oppunder tverrliggeren. Fra over 50 meter...i all beskjedenhet var det et ganske fint mål:)

70 - Alex gjør en feberredning på et frispark fra Kurer! Han ligger helt oppe i krysset og slår ballen til corner. Deilig!

72 - Fin overgang for NIF2. Jakob blir spilt fri på høyrekanten og gjør nok et litt dårlig valg når han skyter tidlig og utafor. Han kunne tatt med seg ballen mot mål eller slått inn til Arne og Ståle foran mål. Men målsjansen noteres.

76 - Håkon kommer inn for Omer på venstrekanten.

78 - Farlig overgang for oss. Ståle får sjansen og stresser litt når han skal komme seg foran backen og skyter i steget. Lobben går over keeper, men utafor mål. Målsjanse etter en overgang.

(80 - Bjarne insisterer på å få med sitatet "pølse i rompe" etter å ha mast om det i 70 minutter)

88 - Tron takler for å vinne ballen på 40 meter og ballen fyker avgårde mot Kurer-målet. Det kunne blitt et verdig vinnermål i en kamp med merkelige mål, dessverre går ballen i nettveggen.

Dermed ender det 2-2 og etter en tøff kamp mot et godt Kurer-lag må vi si oss godt fornøyde med uavgjort. Kurer har blitt mye bedre siden vi møtte dem i vår og kan helt klart bli tøffe å klå seg på i høst. For oss har de to siste kampene før ferien gitt fornyet tro på en sterk høstsesong! Vi har funnet større trygghet defensivt og blitt farligere offensivt. Vi må nok innse at vi er bedre som et lag som spiller direkte fotball enn et lag som spiller omstendelig kortpasningsfotball. I hvert fall på dette nivået.

Jeg gleder meg til høstsesongen og takker samtlige spillere for innsatsen i vårsesongen.

Når vi ser på kveldens øvrige resultater kan vi slå fast at vi klatrer bort fra sisteplassen!

Høybråten/Stovner - Ellingsrud 3-1
Korsvoll 2 - Oppegård 1-6
Nesodden 2 - Veitvet 1-2
Jardar - Romsås 6-0