Etter en jevnspilt kamp på Høybråten må vi nok en gang reise tomhendte hjem. Det vil seg ikke for oss i vår. Kjedelige greier.

Høybråten/Stovner - Nordstrand IF2 2-1 (1-1)
Mål: 0-1 (18) Arne Torp, 1-1 (22), 2-1 (56)
NIF2: Nicolay Krohn de Lange - Espen Bye (Ståle Bjørnersen i 25 min), Bjørnar Andersen (c), Stig Henning Morken, Sam - Omer Ahmed (Khoa Lu i 45 min), Michal Hammer (Steinar Rotevatn i 30 min), Kim Solberg, Joachim Wøhni (Jørgen Ankerstad i 54 min) - Arne Torp, Jakob Sande
Gule kort: Kim Solberg og Ståle Bjørnersen

Vi måtte altså bite i det sure eplet etter kveldens seriekamp borte mot Høybråten/Stovner. Sjøl om vi tok ledelsen endte det med 1-2-tap. Igjen slipper vi inn begge mål på overganger i mot. Dermed har vi sluppet inn 11 mål i år på overganger. En trøst er at vi skårer vårt første mål for sesongen på en overgang. Dermed er målforskjellen på overganger 1-11....kanksje ikke så rart vi ligger sist på tabellen?

Vi spilte 4-4-2 for første gang siden seriestarten i dag med Arne og Jakob på topp. Det bar frukter. De var farlig frempå flere ganger tidlig uten at det helt ville seg. Men det tok bare 18 minutter før Arne ga oss ledelsen. Etter at vi vinner ballen på offensiv halvdel spiller Kim(?) fri Arne. Arne tar med seg ballen og hamrer ballen i nettet fra 18 meter. En veldig fin skåring! Arnes tredje for sesongen.

Dessverre gikk det ikke mer enn fire minutter før H/S utlignet. Vi mister ballen etter småspill på midtbanen og H/S kontrer, vi får ikke klarert på vår høyreside og innlegget kommer. Bjørnar får ikke helt stokka beina og ballen spretter ut til en H/S-spiller på sju meter. Han måker til og ballen går nesten gjennom Nico. Ja, Nico...etter en voldsom, men resultatløs jakt, etter en keeper endte det opp med at midtstopper Nico måtte ta på seg hanskene. Ikke ideelt, men Nico sto en kjempekamp!

Første omgang er jevnspilt, men H/S kommer til flest sjanser. Sjansene deres er ikke så store, men vi noterer 5-2 i målsjanser til hjemmelaget. I tillegg til målet skaper vi en brukbar sjanse etter corner. Jakob drar seg innover og skyter fra 12 meter. Dessverre får ingen av spillerne foran mål satt den i kassa. Til pause er det dermed 1-1. Vi gjør vårt andre bytte i pausa (Joachim Wøhni, bror av Henrik, måtte gi seg ti minutter før pause med strekk) - Khoa kommer inn for Omer.

Etter ti minutter av andre omgang har vi en enorm sjanse. Etter et langt kast får først Jørgen og deretter Sam avslutta fra kort hold. Sams skudd er fra sju-åtte meter, men keeper redder mesterlig. Når H/S klarer selger Espen seg høyt på motstandernes halvdel, Stig får verken satt offside eller løpt opp mannen som kommer aleine gjennom og dermed blir det skåring i motsatt ende av banen rett etter at vi var like ved å ta ledelsen. Når jeg tenker meg om var det kanskje dødballen etter den hvor Sam kunne/burde ha skåra de kontra på. Uansett: Marginene går ikke vår vei. Og vi spiller med for høy risiko når motstanderne kontrer. Vi klarer ikke drepe kontringene lenge nok til at vi får folk på riktig side.

Minuttet seinere holder Khoa på å utligne direkte. Han får en bakromsball og klinker til på volley. Ballen ramler ned rett utafor lengste stolpe. Ny stor sjanse. Denne etter spill mot etablert forsvar.

Så går kampen inn i en fase med få sjanser og mye duellering. Steinar kommer inn for Mikke og Arne går ned på midtbanen. Så kommer Ståle inn for Espen. Khoa går ned som høyreback og Jakob ned som høyrekant og Ståle og Steinar spiller på topp.

Etter 32 minutter får vi vår neste store sjanse. Jakob spiller fri Ståle ned langs høyrekanten. Ståle slår et innlegg som Arne møter på hjørnet av nærmeste 5-meter. Men keeper redder skuddet til Arne.

Tre minutter seinere prøver Jørgen skuddfoten, men skuddet blir blokkert. Minuttet etter skyter Khoa rett utafor fra skrått hold. Vi kjører kampen nå og skapet en del sjanser. Den største får Steinar etter 39 minutter. Innlegget fra Jørgen blir tatt ned av Steinar, som vender bort forsvarsspilleren og brenner til voldsomt fra seks meter - og ballen går i tverrliggeren. Returen går rett i venstrebeinet til Ståle, men han rekker ikke reagere og ballen triller inn til keeper. Offameg for en sjanse!

Etter dette var vi sikre på at vi skulle skape flere sjanser, men trøkket uteblir, vi mister ballen mye på egen halvdel og minuttene går. På overtid får vi så vår siste store sjanse. Ståle slår et frispark inn i feltet fra høyrekanten. Steinar header ballen inn igjen i feltet og Bjørnar kommer seg fri. Men....skuddet fra kort hold går høyt over. Rett etterpå blåser dommeren av.

1-2 i mål. 6-6 i målsjanser. Vi taper nok en jevnspilt kamp. Skikkelig nedtur. Men: Vi svartmaler ikke. Vi er jo med i alle kamper. Vi må bli bedre på overganger i mot og vi må sette sjansene våre - så kommer nok seierene også! Takk for kampen!