onsdag 3. juni 2009

Ljan sørga for rundens skrell!

Klemetsrud - Ljan IF 1-4 (0-1)
Mål: 0-1 (15) Rune Hansson, 0-2 (66) Arne Torp, 0-3 (70) Jakob Sande, 1-3 (72), 1-4 (88) Sjølmål
Ljan: Rene Svendsen - Nicolay Krohn de Lange, Stig Henning Morken, Bjørnar Andersen (c) - Per Bjarne Lindstad, Thomas Hellenes (John Bjørnersen i 33 min), Andreas Ovedal (Tron Halvorsen i 71 min), Jakob Sande, John Gustav Laugerud (Per Ivar Andersen i 3 min) - Rune Hansson (Jørgen Ankerstad i 45 min (Espen Bye i 5 min)), Arne Torp
Gule kort: Nicolay Krohn de Lange og Jørgen Ankerstad

Nordicbet før kampen: Ljanseier gir 7,70 i odds.
Klemetsrudtrener etter kamen: Hvordan i helvete kan dere ligge så langt ned?

Ljan presterte årsbeste og vant fullt fortjent og meget sterkt 4-1 borte mot tabelltoer Klemetsrud. Klemetsrud hadde bare avgitt poeng i en kamp, mens Ljan kun hadde tatt poeng i en kamp. Likevel var det altså Hallagerns stolte gutter som tok med seg poengene hjem.

Fra seieren mot Hauketo måtte vi gjøre to bytter. Bjarne og Terje måtte stå over. Dermed blei det åpning for Per og Nico. Men formasjonen var den samme som sist.

Kampens første sjanse kom etter åtte minutter. En Klemetsrud-spiller kom seg fri på en corner fra høyre og hans heading fra sju meter førte til den første av mange redninger fra Rene.

I motsetning til hjemmelaget satte Ljan sin første sjanse rett i mål. John Gustav dribla tre mann på ræva nede ved dødlinja på venstresida. Ja, på ræva faktisk. Og mens tre forsvarsspillere lå og kava nede ved dødlinja satte John Gustav fart mot mål og skjøt fra skrått hold. Keeper fikk en hånd på ballen, men returen trilla langs streken og der kom Rune og skåra sitt andre mål på to kamper. 1-0.

Før første omgang var halvspilt måtte vi gjøre vårt første bytte. Andreas la en ny skade til samlingen sin. Denne gangen var det rista som blei forstrukket og dermed måtte Andreas gå av banen. Inn kom Cowi-kollega Tron "Husain" Halvorsen. Thomas overtok ankerrollen etter Andreas og overlot indreløperansvaret til Tron.

Etter 20 minutter fikk Klemetsrud en ny stor sjanse, men Rene redda greit skuddet fra 16 meter. I den neste timinuttersperioden pressa hjemmelaget oss bakover og lå tidvis med fem mann på topp. Det førte til at Per og John Gustav nærmeste måtte spille sidebacker. Vi sleit nå med å holde på ballen.

Men med så mange spiller offensivt måtte Klemetsrud gi fra seg en del rom bakover i banen. Etter hvert klarte vi å utnytte dette bedre. Etter 32 minutter skaper vi to brukbare sjanser. Vi kommer til en halvsjanse etter en overgang. Klemetsrud får så tak i ballen, men vi gjenvinner ballen midt på deres halvdel. Ballen havner hos John Gustav, han går av sin mann og legger inn til Arne, som header over mål.

Fram til pause klarte vi nå og heve spillet høyere i banen og skaper et par gode sjanser. Den første kommer på et flott innlegg fra Tron ute på høyrekanten. Inne i feltet havner ballen hos Rune, som demper ballen på sju meter, men før han får skutt kommer en forsvarsspiller og pirker ballen unna. Et par minutter etterpå har John Gustav en halvsjanse på et skudd fra 20 meter.

Til pause sto det en en og det var en Ljan-gjeng som fortjente skryt etter en god første omgang. For bedre å demme opp for hjemmelaget gjorde vi et bytte og en formasjonsendring. Rune gikk ut, Jørgen kom inn. Jørgen gikk inn som høyrekant, mens Per blei sendt ned som høyreback. Dermed var Arne aleine på topp, men med understøtte av John Gustav og Jørgen.

Mens første omgang tidvis hadde vært rimelig kaotisk fra begge lag grunnet Klemetsruds enormt offensive satsning var andre omgang mer kontrollert. I omgangens ti første minutter er det likevel Klemetsrud som kommer til tre store sjanser:
49 - Spissen deres stikker gjennom og kommer aleine med Rene. Han avslutter tidlig, men Rene redder skuddet.
51 - Et skudd fra 25 meter suser over Rene og stusser tverrliggeren før den havner på parkeringsplassen bak mål.
55 - Ny corner til hjemmelaget. Igjen kommer en spiller fri og får heada helt fritt på mål fra 8 meter. Rene redder igjen.

Rett før timen var spilt var det Thomas sin tur til å måtte forlate banen med skade. En stempling i hofta førte til at han måtte gå av. Det å spille anker på Ljan er ingen spøk....eller hva Andreas, Thomas, Michal og Ståle?

John kom inn for Thomas. Jakob overtok ankerrollen for første gang og John spilte indreløper. Og John skulle melde seg på kjapt, i dag som sist. Etter 66 minutter setter Tron i gang en fin kontring, men før vi bryter gjennom får Klemetsrud stoppa oss. Men Klemetsrud-spilleren som vinner ballen sover nok litt og vips har John stjålet ballen fra han på 16 meter og stormer inn i 16-meteren. John spiller på tvers og der kommer Arne og triller ballen i mål. 2-0 og Arnes første for sesongen.

Minuttet etterpå skjer det noe som jeg aldri har sett før. En Klemetsrud-spiller mister hodet fullstendig og albuer John Gustav i hodet. Dommeren gir utrolig nok ikke mer enn gult kort. Det er ikke Klemetsrud-spilleren fornøyd med. Han vil tydeligvis ha rødt og dytter til en medspiller, sparker ballen til skogs og river seg av drakta. Noen andre Klemetsrud-spillere roper at han må byttes ut. Men før noen rekker det trekker dommeren opp et nytt gult kort og deretter det røde.

Flott, tenker vi. Da får vi spille 11 mot 10. Men neida, en kjapp opptelling viser at Klemetsrud fortsatt har 11 spillere på banen. Vi roper dommeren over og spør hvorfor i alle dager de har fullt lag på banen. Svaret er at spilleren var bytta ut før han fikk rødt kort!! Noe som er helt feil. Han var på banen da han fikk rødt kort og var overhodet ikke bytta ut. Ja, de bytta han ut etterpå. Men er det virkelig så enkelt at hvis en spiller får rødt kort så er det bare å bytte han ut når han er på vei ut av banen så kan du fortsette med 11? Noe forbanna tull var det og for andre kamp på rad er vi ofre for helt horribel dømming.

Men vi lot oss ikke stoppe. For to minutter etter rødt-kort-sirkuset blir John meid ned på 20 meter. Nytt gult kort og fra 20 meter går Jakob fram og vrir ballen opp i keeperhjørnet. Dermed 3-0!

Match over? Nei, for to minutter etterpå reduserer Klemetsrud. Og igjen er det dommerrot. Linjedommeren på motsatt side vinker for offside etter målet, men dommeren løper bort og diskuterer i et kvarter og gir til slutt likevel mål...

Klemetsrud øyner et håp, men vi holder stand på en flott måte. Nico og Jørgen får gule kort, Espen og Per Ivar (!) kommer inn og vi er disiplinerte og kynsike og slipper ikke Klemetsrud til de store sjansene. Etter 89 minutter kommer spikeren i kista. Et langt utspill fra Rene blir heada i eget mål av en Klemetsrud-spiller. Dermed 4-1 og definitivt match over. Fire minutter på overtid får Arne en kjempesjanse, men det endre 4-1.

Vi har dermed vunnet to seriekamper på rad og la også Ellingsrud bak oss på tabellen etter dagens kamp. Nå er det to uker til neste seriekamp. Da er vi klare for kamp mot serieleder Manglerud/Star, som vant 10-1 mot Hauketo i går. Da skal vi overraske på nytt!