Ljan IF - Rustad 2-2 (2-0)
Mål: 1-0 John Gustav Laugerud (29), 2-0 Rune Hansson (45), 2-1 (54), 2-2 (68).
Ljan IF: Per Ivar Andersen - Per Bjarne Lindstad, Bjørnar Andersen (c), Stig Henning Morken (Nicolay Krohn de Lange i 20 min), Bjarne Johan Dyrøy (Håkon Smith-Isaksen i 12 min) - Andreas Ovedal (Morten Setsaas i 20 min), Thomas Hellenes (Tron Halvorsen i 15 min), Jakob Sande (John Bjørnersen i 15 min og Rune Hansson i 4 min), John Gustav Laugerud (Håkon Smith-Isaksen i 15 min og John Bjørnersen i 12 min), Jørgen Ankerstad (Omer Ahmed i 27 min) - Arne Torp (Rune Hansson i 15 min)
Gule kort: Stig Henning Morken og Nicolay Krohn de Lange

Etter fem strake tap mot variabel motstand har vi avslutta vårsesongen sterkt. Etter seieren mot bunnlaget Hauketo har vi nå tatt fem poeng på tre kamper mot de tre topplaga. Til høsten skal vi bli enda bedre!

Vi tapte 6-0 mot Rustad i serieåpninga og det var en revansjesugen ljangjeng som gikk på banen på Hallagern i gårkveld. Vi tok tak i kampen fra starten av og var det klart beste laget på banen. Allerede etter fem minutter får Arne en kjempesjanse. En høy ball ramler ned bak forsvaret til Rustad. Arne løper gjennom og avslutter fra fem meter akkurat i det ballen faller ned. Dessverre er det et skikkelig strømpetreff og keeper har ingen problemer med å redde.

Vi kjører kampen og har hele banespillet, men vi er litt for lite rett på mål. Vi har ballen mye, men skaper ikke de overtallssituasjonene vi ønsker. Dermed blir det ikke så mye sjanser ut av det. Men etter 16 minutter kommer Jakob seg fri på venstrekanten og drar seg innover i banen og skyter fra skrått hold. Keeper varter opp med en benparade. God prestasjon av både keeper og Jakob. Jakob var veldig god før pause i går. Sammen med Andreas dominerte han midtbanen stort.

Rustad skaper lite eller ingenting. Men etter 26 minutter gir vi bort to fullstendig unødvendige cornere på rad. På den andre får vi frispark for dytting i feltet rett før en Rustad-spiller header ballen i mål.

Tre minutter etter dette spiller Jakob Arne nydelig igjennom. Men alene med keeper nøler Arne og en forsvarsspiller rekker tilbake og blokkerer skuddet. Nok en hundreprosentsjanse til Arne. Sjøl om ikke han satte sjansene i dagens kamp la Arne ned en helt enorm arbeidsinnsats som ensom spiss. Og målet kom på den påfølgende corneren. Jakob slår innoverskrudd fra venstre. På bakre stolpe løper John Gustav seg helt fri og bredsider ballen i nettaket på hel volley. Nydelig skåring og 1-0.

Som avtalt gjør vi rett etter skåringa et ganske drastisk grep. Vi bytter fem mann. Alle de fem mest offensive spillerne går av og ei helt ny angrepsrekke kommer på banen. Disse fem, John, Tron, Omer, Håkon og Rune, skaper et godt trøkk, men sliter litt med presisjonen i spillet. De kommer likevel til tre fine sjanser. Den første kommer etter 38 minutter. John spiller fri Rune i bakrom og kommer løpende etter. Rune slår ballen tilbake til John som skyter rett utenfor fra 16 meter. Noen minutter seinere får Omer sjansen fra 20 meter, men det harde skuddet blir blokkert.

På overtid får vi likevel 2-0. Bjarne setter fart på framover. Og i stedet for å spille ballen tidlig til Håkon setter han fart og utfordrer Rustad-forsvaret. Det fører til at det blir åpninger. En av disse åpningen finner Torpos lille sønn og trer ballen igjennom til Rune. Aleine med keeper er Rune dødelig effektiv og setter inn 2-0.

Vi går til pause med en god følelse og masse optimisme. Vi skal ut og drepe kampen. Inn igjen kommer de fem som gikk ut et kvarter før. Men andre omgang blir ikke helt som første. Vi får aldri tatt tak i kampen på samme måte. Det gode stopperparet vårt vinner litt færre dueller, midtbanetrioen klarer ikke dominere kampen på samme måte og finspillet uteblir.

Jørgen har et ålreit skudd fra 20 meter etter sju minutter, men to minutter etter slurver vi litt i markeringa, mister ballen litt unødvendig på vei framover og vips så sitter reduseringa i nettet bak Per Ivar. Et innlegg fra venstre blir stupheada i mål på bakre stolpe.

Midtveis i omgangen får Rustad en av mange cornere. Per Ivar går ut og er, som så mange ganger før i kampen, konge i feltet. Dessverre har dommeren sette et livtak i feltet og dømmer straffe. Straffen går i mål den, som alle de fem andre straffene vi har fått mot oss hittil i serien. Hvor har det blitt av alle straffeekspertene fra treningskampene.

Resten av kampen blir en noe kaotisk affære. Skader på Bjarne, Andreas og Stig fører til ytterligere bytter. Rustad er farlige på dødballer, vi skaper ikke det helt store og det er for så vidt greit for begge lag at det endre uavgjort.

Vi får brukt alle 18 spillerne våre i dag. To debuterer. Gratulerer Omer og Morten og velkommen til Ljan for fullt! God innsats og bra innstilling fra alle som er på banen. Vi gjennomfører en god første omgang og en ikke fullt så god andre omgang. Våre enere er Andreas og Arne. Men det er flere andre som er positive.