Ljan IF - Manglerud/Star 2-2 (0-2)
Mål: 0-1 (11), 0-1 (47), 1-2 (65) Arne Torp, 2-2 (74) Arne Torp
Ljan: Rene Svendsen - Bjarne Johan Dyrøy, Stig Henning Morken, Bjørnar Andersen (c) - Per Bjarne Lindstad (Haakon Smith-Isaksen i 15 min), Tron Halvorsen, Thomas Hellenes (John Bjørnersen i 30 min), John Bjørnersen (Ståle i 45 min), John Gustav Laugerud - Jørgen Ankerstad, Arne Torp.
Gule kort: Bjørnar, John og Ståle

Etter en dårlig første omgang og enda dårligere start på andre omgang henta vi oss flott inn igjen og fikk med oss ett poeng i møtet med topplaget Manglerud/Star.

Vi kom aldri skikkelig i gang i første omgang. Spillet satt ikke og det var M/S som førte omgangen. Til pause sto det 0-1 i mål og 0-4 i målsjanser. Målet kom allerede etter 11 minutter. Manglerud hadde en dødball, vi klarerte middelmådig og bortelagets høyreving fikk lagt inn på nytt. Inne i feltet var markeringen for dårlig og en M/S-spiller fikk stå helt aleine på sju meter og sette inn en null på en vakker volley. Fem minutter tidligere hadde en annen M/S-spiller misbrukt en lignende og enda større sjanse. Halvveis i omgangen trakk Rene en kjemperedning opp av hatten og fistet et flott langskudd utenfor sin lengste stolpe.

I pause gikk John ut og Ståle kom inn. Men noen umiddelbar oppgradering var ikke dette. Ståle begynte med å slå to horrible tversoverpasninger og lage et unødvendig frispark på 20 meter. Kort tid etter gikk M/S opp til 2-0 etter svært dårlig forsvarsspill. Tre av våre spillere somla det til innenfor egen 16-meter og til slutt fikk bortelaget pirka ballen i mål.

Etter dette våkna vi endelig. Manglerudgutta begynte nok å tenke at seieren var i boks og vi begynte å spille ball. Aggressiviteten, spillelysten og løpsvilligheten økte og det var nå vi som var det førende laget. Reduseringen kunne kommet etter at Thomas lekkert spilte Arne fri alene med keeper, men avslutningen til Arne blei for svak.

Ikke lenge etter på var Arne på plass igjen. Ståle dro seg fri på 25 meter og fyrte til. Keeper fikk en hånd på ballen før den gikk i stolpen. I kamp med keeper og en forsvarsspiller fikk Arne lurt returen i mål. 1-2 og håp.

Med et drøyt kvarter igjen kom også utligninga. John hadde kommet inn igjen for Thomas og var nå svært delaktig i mye av det som skjedde. Han vant et frispark ute på høyrekanten. Ståle skrudde frisparket inn på bakre stolpe. Der steig Arne "Duncan" Torp til værs og stussa inn 2-2-målet. Deilig!

Etter utligningen slutta vi til en viss grad å spille fotball. Vi blei litt mer stressa og ga fra oss initiativet. De siste fem minuttene hadde Manglerud/Star en rekke dødballer, men Arne løp lojalt og villig ned for å mannsmarkere M/S´s lange stopper. Dermed ebba det ut med 2-2.

Tro det eller ei så er dette en typisk ljanskamp. Vi sliter med å komme i gang, havner to mål bak, viser stor vilje og moral og kriger oss inn og utligner. Jeg syns vi har sett relativt mange kamper som har endt 2-2, 2-3, 3-2 og 3-3 det siste halvannet året. Det positive er at vi aldri gir oss, det negative er at vi må ha to i fleisen før vi kommer i gang.

Rene står nok en gang en meget god kamp. Bjarne spiller en meget solid kamp som høyre midtstopper og venstreback. Og på topp gjør Arne en helt uvurderlig jobb. Han er et angrep aleine og binder opp fire forsvarsspillere med jobbinga si defensivt. I tillegg til at han kommer ned på alle dødballer og plukker ut motstandernes farligste våpen.

Neste onsdag avslutter vi vårsesongen med hjemmekamp mot Rustad. La oss gå utpå og sjokke dem litt og da!