Drammen BK - Ljan IF 0-1 (0-1)
Mål: 1-0 (26) Omer Ahmed
Ljan IF: Alexander Mythe - Per Bjarne Lindstad (Nicolay Krohn de Lange i 45 min), Terje Landsgård, Bjørnar Andersen (c), Bjarne Johan Dyrøy (John Gustav Laugerud i 12 min) - Omer Ahmed (Håkon Smith-Isaksen i 45 min), Morten Setsaas (Jørgen Ankerstad i 12 min), Espen Bye, Jørgen Ankerstad (Per Bjarne Lindstad i 25 min), John Gustav Laugerud (Omer Ahmed i 25 min) - Arne Torp
Gule kort: Nicolay Krohn de Lange

Vålerenga tapte 3-0 på Marienlyst søndag. I kveld var det nok en gang duket for et oppgjør mellom Drammen og Oslo på eliteseriearenaen. Og denne gang var det Oslos representant, Ljan, som gikk seirende ut av oppgjøret!

Omer Ahmed blei matchvinner i sin første kamp fra start for Ljan. Det var Omers første skåring for klubben. Skåringen kom etter en relativt dårlig langpasning fra Bjarne som blei kjempa inn på glimrende vis av Arne. Han stussa ballen ut til Omer på 18 meter. Omer dunka ballen i mål oppe i keepers høyre hjørne. Glimrende!

Det var en fartsfylt og sjanserik første omgang på Marienlyst. DBK åpna tøft og pressa høyt, men det var Ljans som var klart best før pause. Vi burde ha gått til pause med tomålsledelse. John Gustav har to store sjanser, en på hel volley og en alene med keeper fra skrått hold. Jørgen heading i tverrliggeren, Morten er en dårlig førstetouch fra å være helt alene med keeper. Arne skyter over fra fem meter etter en kårner. I tillegg kunne Omer blitt tomålsskårer, men han skjøt over alene med keeper.

Det blir viktig for oss å sette sjansene i større stil en vi gjorde i dag når serien starter opp igjen.

DBK hadde flere småsjanser før pause og deres største sjanse blei glimrende reddet av Alex alene med spissen deres.

Andre omgang blei mye mindre sjanserik og en del mer rotete - fra begge sider. Arne fikk en kjempesjanse etter ett minutt, men skjøt rett på keeper da han var alene gjennom. Etter dette tok det en drøy halvtime før vi fikk en ny sjanse. Igjen kom Arne aleine med keeper, men nok en gang redder keeper.

Vi mista etter hvert taket på kampen og mot slutten slo DBK mye langt og skapte flere store sjanser. De hadde headinger som både traff tverrligger og stolpe, men for første gang på månedsvis greide vi å holde nullen. Vi kunne dermed ta med oss en seier fra generalprøven før høstsesongens sju kamper.

Drammen BK hører til i 4.divisjon i Buskerud og ligger på øvre halvdel. Det er derfor svært gledelig at vi slår dem for andre gang i år og holder nullen i begge kampene.

Alle 13 spillere som er på banen i dag gjør en ærlig innsats og leverer godt spill. Skal jeg likevel trekke fram noen spillere må det bli disse fire:
Alex - tryggheten sjøl i mål. Redder - og holder - alt som kommer og sweeper bra.
Omer - er banens ener på sitt beste. Når du holder 90 minutter blir du livsfarlig Omer!
Espen - veldig solid og trygt spill i en veldig uvant ankerrolle.
Bjørnar - bunnsolid stopperspill. Fabelaktig i duellspillet. Banens beste.