Mål: 1-0 (3), 2-0 (4), 3-0 (60), 3-1 (89) John Gustav Laugerud
Ljan: Rene Svendsen - Per Bjarne Lindstad (spilte 25 min), Bjørnar Andersen (c), Terje Landsgård (spilte 65 min), Bjarne Johan Dyrøy (spilte 65 min) - Jørgen Ankerstad (spilte 80), Thomas Hellenes (spilte 35), Andreas Ovedal (spilte 60), John Bjørnersen, John Gustav Laugerud - Arne Torp
Innbyttere: Haakon Smith-Isaksen (spilte 60), Espen Bye (spilte 65), Stig Henning Morken (spilte 30), Rune Hansson (spilte 30) og Nicolay Krohn de Lange (spilte 25)
Gule kort: Rene Svendsen, Terje Landsgård og Bjarne Johan Dyrøy

Med 0-2 etter fire minutter er det vanskelig å vinne fotballkamper. Det har vi opplevd før og det fikk vi oppleve igjen på Valle i kveld. Dette må vi få slutt på!

Begge målene kom etter svakt forsvars- og keeperspill. 1-0 kom etter en innlegg fra høyre og en skåring fra 3 meter. 2-0 kom etter et skudd fra 25 meter. Etter dette blei det relativt vanskelig å komme seg ordentlig inn i kampen. Men fra nå av kan det jo være en ide å være klare når kampen blåses i gang...

Det var ikke mange målsjansene før pause. Nærmest for oss kom John ved et par løp inn i boksen og påfølgende avslutninger.

VIF 3 er gode og rolig med ball, men ikke noe fryktelig gode. Likevel lar vi de holde på med spillet sitt også i denne kampen. Etter pause går vi tøffere til verks, presser høyere og prøver å skape et trykk. Men det store trykket uteblir.

Andre omgang er likevel ganske mye mer sjanserik enn første. Arne blir feilaktig avblåst for offside alene med keeper midtveis i omgangen. I stedet er det Vålerenga som går opp til 3-0 etter at et frispark blir løfta inn fra 40 meter og veikt forsvarsspill fører til lett spill og skåring alene med keeper etter 60 minutter. Kvarteret seinere får VIF straffe. Denne redder Rene og retter opp på noe av inntrykket fra første omgang.

Med ti minutter igjen får Arne en så stor sjanse det er mulig å få i en fotballkamp. John stusser til Rune, som kommer alene gjennom på ti meter fra litt skrått hold. Han skyter, men ballen går på tvers av målet og forbi keeper. Fra tre meter klarer Arne å sette skuddet sitt rett på den ene forsvarsspilleren som sto parkert på streken. VIF kommer til småsjanser også utover i andre omgang, men etter 89 minutter får vi endelig en redusering. John Gustav smelte ballen opp i nettaket fra kort hold.

Tre minutter på overtid trodde vi 2-3-målet var i boks. Rune kommer alene med keeper og spiller uselvisk ballen på tvers til Arne. Arne setter ballen trygt i mål, men utrolig nok vinker linjemannen for offside. Sjøl om jeg er partisk tør jeg påstå at det helt umulig kunne være riktig.

Alt i alt har vi fått en relativt dårlig start på sesongen. Men vi graver oss ikke ned. Allerede på torsdag er vi klare for ny trening. Og da skal vi både løpe, spille stølskøpp og spille 11 mot 11.