Mål: 1-0 Arne Torp, 2-0 Bjørnar Andersen, 2-1, 2-2, 3-2 Selvmål
Gult kort: Espen Bye, John Bjørnersen

Ljan's lag: Rene Svendsen, Espen Bye, Håkon Smith-Isaksen, Terje Landsgård, Nicolay Lange, Michal Hammer (John Bjørnersen i 5 min), Bjørnar Andersen, Tron Halvorsen (Ståle Bjørnersen i 45 min), Arne Torp, John Gustav Laugerud (Rune Hansson i 5 min), John Bjørnersen (Dida Steiro i 25 min)

Sannsynligvis årsbeste og en velfortjent seier mot et meget godt Øvrevoll lag.

Kø på Mosseveien gjorde at forberedelsene til kampen ble noe kortere enn hva trenerteamet kunne ønske seg. Allikevel rakk vi en gjennomgang av kveldens taktikk. Så var det på med draktene, oppvarming og kampstart.

Det var på forhånd sagt at Øvrevoll/Hosle hadde toppet laget, og fra sidelinjen kunne vi også bekrefte dette da laget de første minuttene tok kommandoen i kampen. Fireren bak virket veldig solid, og med et midtbaneanker som fikk styre de første 10 minuttene. Motstanderens taktikk var lett å avsløre, spille rolig og kontrollert bak, for så og slå en lang til hurtige spisser/vinger i bakrom. Dette fungerte en stund uten at de skapte noe farlig foran Ljan målet, og når vi etter hvert gikk litt høyere på banen og stengte midtbaneankeret mistet motstanderen noe av kontrollen over kampen. Vi har som sagt lagt oss litt høyere og kommer stadig gjennom midtbaneleddet med mange spillere. Sjansene uteblir i starten av kampen, men vår første store kommer fra et frispark 45 meter fra mål. Espen Bye slår frisparket ute på høyrekanten 10 meter inn på motstanderens halvdel. Ballen skrur hard inn i feltet, får en vanvittig touch på ca. 5 meter og spretter i tverrliggeren. Like etterpå er John igjennom, men alene med keeper bruker han litt for lang tid slik at en forsvarsspiller for avverget. Nå skal det sies at ballen hadde en lei sprett i det han skal skyte. Men vi fortsetter spillet vårt selv om det faktisk er Øvrevoll/Hosle som har mest ballbesittelse. Tron som har fått tillitt fra start for første gang denne sesongen sender en utsøkt pasning til Arne som er på et perfekt løp. Han er plutselig alene med keeper og setter den kontrollert forbi og 1-0. En flott scoring, og digg å ta ledelsen. Like etterpå er Tron på farten igjen. Han mottar en pasning feil vendt og får problemer når han skal rettvende seg. Han mister ballen, men kjemper den tilbake og drar en tunnel med vilje eller ufrivillig? Uansett, han sender ballen videre til Bjørnar som kliner til og ballen treffer stanga - dessverre. Hadde blitt en knallscoring. Øvrevoll/Hosle fortsetter å holde ballen i laget, men vi er farlige når midtbanen setter fart, anført av en opplagt Arne Torp. Samme man mottar ballen i felte hvor han drar elegant av en mann og sender ballen på sølvfat til Bjørnar som roper at han er helt fri. Bjørnar kan bare stille inn siktet å sette ballen utagbart i mål og vi har tatt ledelsen 2-0. Kampen fortsetter egentlig i samme fasong med Øvrevoll/Hosle som ballbesittere og når en av deres gode driblere får gå igjennom 3 mann og avslutte fra 20 meter belønnes dette med en scoring ned i høyre hjørne sett fra keepers side. Rene hadde en hånd på ballen, men skuddet er hardt og velplassert. Resten av omgangen skjer det ikke så veldig mye med unntak av et skudd noen minutter før pause hvor Rene dessverre gir en retur på et så ikke altfor hardt skudd, spissen til Øvrevoll kan sette inn redusering, og vi er like langt 2-2….

I 2.omgang bytter Tron med Ståle som tar den defensive midtbaneplassen til Michal som går inn som indreløper. Dette fungerer utmerket, og vi begynner å overta kampen med at Ljan nå er laget med mest ballbesittelse. Vi kommer på veldig mange fine overganger og skaper en haug med farlige sjanser. Det er bare å ramse opp:

Bjørnar header et innlegg på bakerste hvor Michal(?) header i stanga fra 2 meter
Arne får stå helt ledig på en corner, men bommer totalt på ballen fra 3 meter.
John G som har spilt meget godt på sin høyrekant får en gavepakke, men alene med keeper svikter nervene? I hvert fall skyter han rett på keeperen, mulig for at han fikk fryktelig god tid til å begynne å tenke… keeper gir retur og Dida som har kommet inn skyter fra 11 meter men keeperen redder den harde markkryperen.
Bjørnar får en kort pasning fra Rune som har gått forbi backen, skyter fra 7 meter men keeper redder mesterlig. Mulig at jeg har glemt noen flere, men disse 100% sjansene burde vi ha scoret på. I tillegg har vi masse overganger som kunne gitt oss flere scoringer.
Øvrevoll på sin side har vel kun en veldig stor sjanse da de kommer alene mot Rene som kommer ut på 15 meter og redder den gode avslutningen fra spissen. Garantert matchvinnene redning og solid revansj fra 2-2 scoringen til Øvrevoll.
Så kommer avgjørelsen 2 minutter før full tid. Bjørnar sender av gårde en en ball igjennom som Dida løper opp. Han sender en hard innlegg mot Rune som ligger inne i feltet, men i det undertegnede skal sende av gårde et utagbart skudd i vinkelen greier Øvrevoll forsvareren å klarere med tåa rett i eget mål. Utrolig deilig å se ballen i mål, og ikke mist veldig fortjent etter en fantastisk bra 2. omgang.

En kort oppsummering: Forsvarsspillet sitter perfekt, selv med 2 scoringer imot. I dag hadde de virkelig gode spisser å bryne seg på, men løser dette. Scoringene kommer fra langskudd. Midtbanen spiller en stor kamp, og løper motstanderen i senk. Spissene gjør jobben og mangler bare å toppe med hver sin scoring. Vil kommentere noen enkelte spillere som Håkon som virkelig benyttet sjansen på venstreback, Arne som løper og løper og viser at han har teknikken i orden. Bjørnar er mye involvert og det er nesten uflaks at han ikke scorer flere mål. Ståle kommer inn og viser pasningsfoten, John Gustav som virkelig fikk sving på sakene i 2.omgang ute på høyrekant. Rene har lite å gjøre med redder oss i 2.omgang når Øvrevoll kommer alene. Og ikke minst Nico som har fått inn høstformen fra ifjor og som i går også viste akrobatikk på høyt nivå der han i stedet for å klarere med beina foretar en stupheading midt på banehalvdelen. Og om han traff ballen, selvfølgelig ikke :-)

Kunne nevnt resten av gutta også, dette var virkelig en lagseier hvor vi vinner over en motstander som var med på å sette standarden for en toppkamp i 5 div.

Nå er vi tilbake på vinnersporet, og neste kamp er allerede på mandag mot Rufus. Et lite skår i gleden er at Espen Bye og John fikk gule kort og må stå over, men med troppen som Ljan besitter har vi fullgode erstattere på alle plasser.