tirsdag 26. august 2008

Viktig seier på en dårlig dag

Rufus - Ljan IF 2-4 (2-1)
Mål: 0-1 Jakob Sande, 1-1, 2-1, 2-2 Bjørnar Andersen, 2-3 Tron Halvorsen, 2-4 Nicolay Krohn de Lange.
Laget: Per Ivar Andersen - Tom "Hibbert" Kristensen (Nicolay Krohn de Lange i 30 min), Terje Landsgård, Stig Henning Morken, Haakon Smith Isaksen (Tron Halvorsen i 45 min) - Michal Hammer (Ståle Bjørnersen i 25 min), Jakob Sande, Bjørnar Andersen (c), Arne Torp (Rune Hansson i 15 min) - John Gustav Laugerud (Erlend Glosli i 10 min), Dida Steiro (Simen Mørstad Johansen i 45 min)

Ljan IF stilte ganske forskjellig fra torsdagens sterke seier mot Øvrevoll/Hosle 2. Per Ivar klarte å komme frem tidsnok og fikk sjansen fra start. Espen og John var suspendert, inn kom Tom til sin debut for Ljan og Dida. Jakob og Stig var tilbake i troppen og erstattet Tron og Nico. I tillegg var Simen på benken for første gang i år. Sterkere stall har det vel aldri vært på Ljan?

Hjemmekampen mot Rufus var en tøff batalje hvor avgjørelsen i Ljans fordel kom på overtid. Rufus hadde imidlertid slitt litt i de siste kampene, og kanskje var kunnskapen om det grunnen til den ujevne førsteomgangen fra Ljan sin side.

Etter en solid åpning der ballen gikk fint i laget kom en svært omdiskutert situasjon. Dommeren blåser først et forsiktig frispark til Dida, men fant deretter ut at han skulle vinke spillet videre. Jakob tok vare på muligheten, avanserte mot mål og knallet inn sin andre scoring for høstsesongen i lengste hjørne. Etter dette falt Ljanslaget kraftig sammen og overlot initiativet til Rufus. Manglende insats og dårlige pasninger kjennetegnet resten av omgangen.

En merkelig situasjon der Rufusspissen fikk kranglet seg forbli flere Ljanspillere endte ballen til slutt i mål. En advarsel på hva som skulle komme fikk vi noen minutter senere da Rufus kommer seg lett rundt på venstrekanten og legger ut 60 grader. Heldigvis gikk skuddet i nettveggen. Litt senere gikk det derimot dårligere. Denne gangen kom angrepet på høyre side, ingen presset ballfører og ingen fulgte løpene inn i boksen. Denne gangen ble ballen ekspedert knallhardt inn i krysset. Rufus har snudd kampen. På tribunen var det stor misnøye med det som var prestert, og trenerne var tydeligvis enige, for Tron og Simen ble sendt i oppvarming. Stillingen holdt seg til pause.

Det var et mer opplagt Ljanlag som kom på banen i andre omgang. Simen gjorde årsdebut for Ljan og viste en del glimt av gammel storhet sjøl om teknikken fortsatt er litt rusten. Balanse i regnskapet ble det da et frispark ble slått inn fra venstre(?) og Bjørnar stormet inn i feltet og knallet ballen i mål med hodet på typisk Uvdal-vis. Hans andre scoring på to kamper, villdyret har våknet!

Ljan var det førende laget, og nå hadde også Nico og Ståle kommet inn. Nico skjøv Terje ut på høyreback og Ståle gikk inn i den defensive rollen på midten. Det var fortjent når Tron knallet inn sitt første mål for Ljan høyt oppe i venstre hjørne. Kremerhus! Ljan hadde snudd kampen.

Seieren ble sikret etter en corner fra høyre. Nico løp seg fri fra markering og steg til værs som han lærte under oppveksten på Nesøya og headet ballen knallhardt opp i høyre hjørne. Fire flotte scoringer ble fasiten, og når John Gustav i tillegg hadde et skudd i stolpen og ble snytt for straffe skjønner man at seieren var fortjent. Likevel er det frustrerende at laget i deler av kampen faller ned på motstanderens nivå. Alt i alt ble det en viktig seier på en dårlig dag, og fem poeng ned til Oppegård på andreplass.

Neste kamp går mot Bygdø Monolitten 2 på torsdag, da er Espen, John og Kenneth tilbake og Ljan stiller med kanskje den beste troppen hittil i år. PS: Kan noen minne Jakob på at kampen ikke går på Nesøya?