Øvrevoll/Hosle II - Ljan 1-2 (0-2)

Mål: 0-1 Dida Steiro, 0-2 Dida Steiro

Ljan's lag: Per-Ivar Andersen, Espen Bye, Håkon Smith-Isaksen, Stig Morken(Nicolay Lange i 55 min), Asbjørn Hornnes, Bjørnar Andersen(c) Espen Starheim (Jacob Sande i 20 min), John Bjørnersen, Arne Torp, Dida Steiro(Steve Teigen i 15 min), Kenneth Aschehoug(Tommy Evensen i 30 min)

Vi hadde friskt i minne fjorårets tap mot Øvrevoll/Holse II når turen gikk mot Jarmyras regntunge naturgressbane. Nå var tiden inne for hevn og 3 nye poeng for Ljansgutta. Vi ble snart klar over at dette kom til å bli en krigekamp slik banen ujevne gressmatte så ut, og taktikken var å slå langt på spissene i bakrom.

Kampen ble blåst i gang av dommer'n som jeg ikke gidder å kommentere så mye med unntak at noen taklinger blir utført perfekt, andre skal resultere i gult og grisetaklinger som gjøres med vilje - rød kort. Med litt større bevegelse utpå banen så hadde han kanskje sett hva som foregikk istedet for å bruke eget skjønn på det han ikke hadde utsyn til.... eksempler Didas gule kort for en perfekt takling, og Øvrevoll's forsvarsokse sitt mordforsøk på Steve i 2.omgang.

Vel, kampen hadde vart i ca. 15 minutter uten de store muligheter for noen av lagene da Ljan's taktikk slo til. Dida ble spilt igjennom det noe trege motstander forsvaret, går rett på kassa og scorer sikkert 0-1! Etter dette er hjemmelaget nærme 1-1 flere ganger men avsluttningene går utenfor fra forholdsvis gode vinkler. Midtveis i omgangen skjer det igjen, Dida blir spilt fri og igjen setter han ballen enkelt og greit forbi keeper 0-2!! Mot slutten av omgangen har Øvrevoll en ny stor sjanse men Asbjørn rydder heldigvis opp.

I pausen får vi beskjed om å fortsette i samme stil.

2. omgangen blir spennende i begge retninger. Ljan har mange store sjanser til å punktere kampen men vi er litt for slurvete i avsluttningsøyeblikket. Dida har bla. en stor mulighet da han runder keeper men neste touch blir litt for hard og ballen triller til 5 meter for motstanderen. Øvrevoll på sin side har lagt 3-4 stykker på topp og når vi ikke greier å bryte oppspillene blir det mange farlige sjanser. Spissene er veldig kjappe, men vi plasserer oss smart slik at de ikke får brukt dette angrepsvåpenet så ofte. Men midtveis i omgangen kommer de igjennom på en oppspill hvor vi virker noe ukonsentrert 1-2. Denne kunne vi unngått, det var så absolutt ikke den største sjansen de skapte i kampen. Nå har virkelig hjemmelaget fått blod på tann og fører det ene angrepet etter det andre mot oss. Vi er ikke ufarlige på kontringer med ballen vil ikke inn. Heldigvis gjelder dette i motsatt retning også slik at kampen ebber ut. 3 nye poeng og vi har vunnet 4 på rad i serien.

Denne kampen viser at vi også kan krige når det gjelder. Øvrevoll/Hosle er et veldig fysisk lag med mange svære karer. Dessverre tåler de ikke å få juling tilbake og det ble mye syting. Når du leverer den ene grisetaklingen etter den andre må man regne med at motstanderen også trår til. Altså ingen velspilt kamp, men vi vinner igjen. En annen ting å legge merke til er at vi avslutter kampen med to 17 åringer på topp, og det er moro og stå å se på at forsvarspillerne til Øvrevoll prøver å bruke alle knep i boka inkl grisetaklinger for å stoppe angrepene uten å lykkes. Vi bare gleder oss til fortsettelsen. Neste torsdager er det Bygdø Monolitten II som kommer på besøk til Hallager'n.