Tap i cupen

Ljan - Huk 3-6 (1-5)

Mål: 1-0 Finn-Arne Lorentzen, 2-6 Jacob Sande, 3-6 Arne Torp

Ljan's lag: Per-Ivar Andersen, Espen Bye, Jacob Sande, Nicolay Lange, Bjørnar Andersen, Tron Halvorsen (Steve Teigen 45 min), Kenneth Aschehoug (Kjetil Bjørnstad 45 min), Michal Hammer (David Abril 20 min), Arne Torp, Dida Steiro, Finn-Arne Lorentzen (John Bjørnersen 45 min)

Et tampt og svakt Ljan's lag tapte 3-6 for Huk i Oslocupens 2. runde. Etter det flott seieren mot Rufus på torsdag skulle vi spille cupkamp mot 4. divisjonslaget Huk på fredag. Dette gikk dessverre ikke like bra.
Selv om det var fredag kveld var det en fin ramme rundt kampen, vi hadde til og med en dommertrio. Ikke hver dag Ljan er bortskjemt med linjemenn. Av 29 spillere på blokka var kun 15 stk. tilgjengelige slik at denne gangen var det enkelt å plukke ut troppen. Det ble uansett til at 7 spillere fra gårsdagens kamp mot Rufus startet kampen.

1. omgang begynte best for Huk som virket mer på hugget enn Ljanslaget. Alikevell skaper bortelaget få eller ingen sjanser. Ljan på sin side hadde ikke mye å by på de første 20 minuttene og laget virket noe baktungt. Men mot spillets gang vil kanskje noen si, scorer vi det første målet etter innlegg fra Jakob. Finn-Arne foretar en manøver jeg egentlig ikke kan forklare, men det ser ut til at han mister balansen, ballen treffer brystkassa i liggende posisjon og får en underlig skru rundt keeper som allerede ligger på bakken å spreller febrilsk med armene. Effektivt 1-0!
Målet føles som en vitamininnsprøyting for Ljansgutta og nå er vi helt spillemessig på høyde med Huk-gjengen helt til Nico dundrer et innlegg i kassa - i feil retning. Uflaks og 1-1!
Omgangens siste 20 minutter blir et mareritt for Ljanslaget som ser at Huk scorer ytterligere 4 mål. 2 på rad etter corner hvor vi glipper fullstendig markeringene, et straffespark som muligens var utenfor 16 meteren, men som dommer'n trekker inn. Og til slutt en gjennomløpning hvor Huk spilleren får en enkel jobb da forsvaret er et annen sted enn i forsvar... vel 1-5 og pause.

I pausen forklanger trener Bjørnersen innsats. Dette har vært for dårlig av hele laget. Huk er ingen motstander som skal knuse oss slik det ser ut nå. Gårsdagens motstander Rufus var faktisk hakket vassere, så dette må vi gjøre noe med. Målet må bli å vinne 2. omgangen.

2. omgangen starter og noe av det første som skjer er at en Huk angriper setter ballen i goalen etter å ha løpt forbi to Ljansspillere langs 16 meter streken.
Først nå ser det ut til at vi vil spille fotball igjen og litt spenning blir det nå Nico header ballen i tverleggeren fra corner og Jacob setter returen i mål 2-6. Vi har nå mange angrep som kunne resultert i flere mål, men det er kun Arne som greier å lure ballen i mål ca. 10 minutter før slutt 3-6! Kampen er slutt og ut av Oslocupen forsvinner vi.

Denne kampen glemmer vi kjapt selv om vi vinner 2. omgangen 2-1. Uten innsats tapes fotballkamper. I 1.omgang var vi ikke tilstede og derfor vinner Huk denne kampen. Vi våkner ikke før det har gått 60 minutter av kampen, og denne gangen blir det umulig å ta igjen forspranget. Vi ønsker Huk lykke til videre i cupen.

Uansett så er det serien som teller. På torsdag er det Øvrevoll/Hosle som venter, og undertegnede tror at dette laget blir vår hardeste motstander hittil. Da gjelder det å nullstille, og lade opp til full krig for nye poeng.