Ljan med fantastisk sluttspurt

Ljan - Rufus 3-2(0-2)

Mål: 1-2 Tommy Evensen, 2-2 Arne Torp(str) 3-2 Stig Morken

Ljan's lag: Per-Ivar Andersen, Espen Bye (Håkon Smith-Isaksen 45 min) Stig Morken, Asbjørn Hornnes, Bjarne Dyrøy, Bjørnar Andersen(c) (Tron Halvorsen 10 min) Michal Hammer (Kenneth Aschehoug 50 min) Espen Starheim (Rune Hansson 20 min) Arne Torp, John Bjørnersen, Dida Steiro (Tommy Evensen 50 min)

På selve frigjøringsdagen 8. mai var det duket for toppoppgjør mot serieleder Rufus. Begge lag hadde full pott etter 2 serierunder, og Ljansgutta var som vanlig topp motiverte og tente før kampstart. Etter den vanlige pratet i garderoben bar det ut på banen til oppvarming og den obligatoriske hilserunden på motstanderen før dommer'n blåser kampen i gang.
Også i denne kampen starter vi med å ha ballen mye i laget uten å skape så mye ut av dette. Rufus viser seg å være et robust lag med mye fysikk men også glimt av godt samspill og dribleferdigheter. Uansett føler vi på sidelinjen at det skal være mulig å dra i land 3 poeng også i kveld. Etter å ha startet med å slå langt de første 10 min. begynner vi nå å spille ball fra forsvarsleddet. Rufus har tydelig en taktikk, og det er å slå langt. Dessverre så lykkes de med dette et stykke ut i omgangen. En lang ball går over forsvaret vår, istedet for å falle støter vi ut. Dette drar selvfølgelig Rufus spissen fordel av og setter ballen utagbart i mål over Per-Ivar. 0-1 og skikkelig nedtur. Kampen bølger fortsatt frem og tilbake helt til Rufus får en farlig kontring. Spissen blir heldigvis løpt opp, men beholder ballen ute ved cornerflagget. Et flott innlegg perfekt på hodet til en medspiller og 0-2. Omgangen ebber ut, og vi går til pause med litt hengende hoder.
I pausen sier trener Bjørnersen rett ut at denne kampen går vi får å vinne. Vi har greid å snu 0-2 tidligere og skal klare det igjen! Vi skal ha troen med det vi driver med, ingen grunn til å deppe her skal det kriges. Dommer'n som har gjort mye rart utpå banen må vi glemme, la oss spille fotball slik vi kan!
2. omgang starter allikevel ikke så bra for oss, og Rufus har en kjempesjanse til å gå opp til 0-3. Heldigvis redder Per-Ivar mesterlig. Etterhvert ser vi at Rufus spillerene begynner å slite mer enn oss og ballen er stor hos en Ljan spiller. Tommy som kom inn rett før pause har virkelig fått fart på angrepet, og et stykke inn i omgangen får han en langpasning fra Stig hvor han etter en løpsduell mot siste forsvarer prikker ballen i mål 1-2! Nå har vi virkelig fått troa på poeng og den ene angrepet etter det andre styres mot målet til Rufus, men uten at de største målsjansene skapes. Det gjenstår under 10 minutter og vi skal ha med oss poeng da Arne er i duell med 2 Rufus spillere. Ballen spretter perfekt ut til Rune som løper forbi og inn i 16 meter'n. Når han nærmer seg 5 meter'n på vei rett på mål blir han hektet av en forsvarspiller og lagt stygt i bakken. STRAFFE !! ja det synes heldigvis dommer'n også. Må sies at at dette var veldig billig, og at dommerobservatør Øvrebø på tribunen trolig ristet på hodet av denne avgjørelsen. Uansett straffe har vi fått, og denne setter Arne glimrende i mål via tverlegger - keeper er uten mulighet til å stoppe den perfekte straffen 2-2! nå skal vi ha 3 poeng...
Minuttene tikker og noen få minutter fra sluttsignalet mottar Stig en av mange returer fra keeper som for dagen har smurt inn hanskene med sleggefett. Han runder perfekt men vinkelen er spiss og det er en stor prestasjon å sette ballen i mål 3-2 og Stig sin første goal for Ljan etter over 40 kamper. Vil jubel på og uten for banen, dette er skikkelig digg. Selv om vi nå skal sikre seieren legger vi oss ikke bakpå og 4-2 er nærmere enn utligning for Rufus som har tapt krigen. En fantastisk opphenting, men kanskje ikke så tillfeldig. Føler at lagmoralen og samholdet i dette laget er veldig bra, og vi har hatt en perfekt start på sesongen.