Ljan - Bygdø Monolitten II 2-1 (2-0)

Mål: 1-0 Dida, 2-0 Dida

Gult kort: Espen Starheim, Nicolay Lange, Bjørnar Andersen, Håkon Smith-Isaksen

Ljan's lag: Per-Ivar Andersen, Espen Bye (Tron Halvorsen i 10 min) Nicolay Lange (Bjarne Dyrøy i 15 min) Bjørnar Andersen(C) Bjarne Dyrøy (Håkon Smith-Isaksen i 25 min) Michal Hammer, Espen Starheim (Jakob Sande i 30 min) John Bjørnersen (Kenneth Aschehoug i 30 min) Arne Torp, Dida Steiro (John Bjørnersen i 10 min) John Gustav Laugerud (Tommy Evensen i 25 min)
Ny seier og suveren tabelltopp etter en kamp hvor vi eier 1. omgang men gir fra oss initiativet i 2. omgang slik at motstanderen oser av selvtillit og var farlig nærme å stjele et poeng i sluttfasen. Heldigvis redder Per-Ivar straffen som ble tildelt for holding inne i feltet på en corner ved stillingen 2-0 til oss. I tillegg har vi Dida som igjen scorer 2 flotte mål med sin utsøkte skuddfot. 2-1 scoringen til Bygdø Monolitten kommer helt på tampen av kampen, og vi bør nok være glade for at det ikke var mange minuttene igjen. Uansett gode lag har alltid, i tillegg til dyktighet, også litt flaks. Vil ikke med det si at vi har flaks som vinner, til det var vi fryktelig gode i startfasen av kampen men skal vi fortsette denne fantastiske seiersmarsjen må vi være på hugget i 90 minutter i hver eneste kamp.
På grunn av forfall ble det gjort en del forandringer på laget fra forrige kamp. Ut fra forsvarsrekka gikk Stig, Asbjørn & Håkon – inn med Bjarne, Nico og Bjørnar som ble skjøvet ned fra sin defensive midtbanerolle. Mikke som var syk forrige kamp, kom inn og tok over den plassen. På topp var John G tilbake fra et kort skadeavbrekk, og han tok plassen i stedet for Kenneth som startet mot Øvrevoll.

Vi hadde som vanlig oppmøte 1 time før kampstart, noe motstanderen ikke hadde. Dette hadde trener Bjørnersen lagt merke til, og instruksene var å kjøre på en motstander som tydeligvis ikke var helt kampklar.
Dette resultere i et massivt press mot Bygdø som helt klart ble tatt på senga. I løpet av de første 7-8 minuttene kunne vi ha punktert kampen og ledet 3-4 null. Dida scorer 1-0 målet etter ca. 5 minutter og like etter på har vi et skudd som skrur rundt klyngen av folk inne i 16 meteren, treffer innsiden av stolpen og triller på streken bak keeper! Uflaks der.. i tillegg har vi mange ”nestensjanser” etter flipperspill inne i feltet til motstanderen. Presset avtar etter hvert, men etter ca. 15 minutter får Dida en ball å jobbe med. Han er først på ballen etter en løpsduell og fra rundt 20 meter sender han på direkten en perfekt utført lobb/skudd over keeper. Nydelig scoring og 2-0!! Etter dette dør på sett og vis kampen og resten av omgangen blir ganske kjedelig for de på sidelinja hvis man sammenligner festforestillingen de første 10 minuttene. Det eneste som skjer er noen farlige innlegg fra Bygdø uten at avslutningene blir så veldig imponerende.

I pausen må undertegnede opp i klubbhuset og pumpe luft i matchballene så taktikken fra trenerteamet må jeg bare gjette er å fortsette som i 1. omgang.

2. omgangen fortsetter i en ganske lavt tempo uten at det skjer så mye foran målene. Men etter hvert som minuttene går ser man klart at Bygdø begynner å overta spillet og lage flere store sjanser. Dårlige avslutninger er vel et stikkord da Per-Ivar i Ljan’s målet ikke trenger å anstrenge seg så veldig mye. Bygdø gjengen er virkelig på hugget nå, og midtveis i omgangen får de en corner. Denne blir lagt inn i feltet idet dommer’n bestemmer seg for litt ekstra action. Han dømmer straffespark for holding og gult kort til Håkon som akkurat har kommet inn på banen. Det kommer alltid til å være diskusjon på slike hendelser da holding i feltet skjer på hver eneste cornersituasjon. Dommer’n var forresten håpløs til å dele ut kort i øst og vest. Denne kampen var av den snilleste sorten uten stygge taklinger og kommentarer. Allikevel presterer han å gi 4 gule kort, alle sammen til Ljan spillere.

Tilbake til straffesparket som settes fint til høyre for keeper. Bygdø spiller’n er sikker på at han kommer til å score, men med et tigersprang er Per-Ivar på ballen og redder mesterlig. Utrolig deilig da vi i denne perioden er ganske presset. Bygdø lar seg ikke knekke av det misbrukte straffesparket og fortsetter presset. Ljan på sin side skaper kun to sjanser i løpet av omgangen, en hvor John sender av gårde et skudd som curler mot krysset. Dessverre litt for løst slik at keeper greier i lirke ballen over. Dida har også en mega stor sjanse på innlegg hvor han helt alene header over mål fra 3 meter. Han må få ballen i beina :-)
Når det gjenstår 5 minutter greier Bygdø til slutt å sende ballen i nettmaskene. Noen smånervøse minutter igjen og vi er ganske lettet når dommer blåser sluttsignalet. Vår femte seier på rad er et faktum!!!!
Neste torsdag er det Nesøya som står for tur, og vi skal ha selvtillit nok for å kunne si at det er et lag vi skal slå. Jobber vi like knallhard som i de foregående kampene er jeg sikker på seier, men som vi ser av 2. omgangen mot Bydøy er det ingen lag som lar seg spasere over. Vi gleder oss til fortsettelsen.