torsdag 25. september 2008

SERIEMESTERE OG OPPRYKK!

Ljan - Turk Genclik 7-2 (4-2)

Mål: 1-0 Arne Torp (str), 1-1 (str), 2-1 Ståle Bjørnersen, 3-1 Ståle Bjørnersen, 3-2, 4-2 Simen Mørstad Johansen, 5-2 John Gustav Laugerud, 6-2 Michal Hammer, 7-2 John Gustav Laugerud.
Gule kort: Ståle Bjørnersen (noen flere?)

Ljan IF: Rene Svendsen (Per Ivar Andersen i 10 min) - Espen Bye (Terje Landsgård i 45 min), Stig Henning Morken (Tom "Hibbert" Kristensen i 5 min), Nicolay Krohn de Lange (Kenneth Aschehoug i 10 min), Bjarne Johan Dyrøy - Michal Hammer, Tron Halvorsen, Bjørnar Andersen, Ståle Bjørnersen (Erlend Glosli i 5 min) - Arne Torp (John Gustav Laugerud i 20 min), Simen Mørstad Johansen (Rune Hansson i 10 min).

Vi måtte ha poeng i siste kamp for å sikre opprykket og det greide vi med stil! 7-2 var ikke et mål for lite. Dermed var jobben gjort og opprykket i boks. I tillegg spilte Oppegård uavgjort mot Veitvet. Dermed er vi også seriemestere! Gratulerer alle sammen!

Bildene er for øvrig av 1-0-, 3-1- og 4-2-målene. Foto: Erlend Glosli

Vi fikk den best tenkelige starten da Simen blei felt aleine med keeper allerede etter fem minutters spill. Arne var sikker på labben og satte inn 1-0 på straffespark. Men motstanderne, Turk Genclik, viste fram sitt farligste og eneste våpen mange ganger i første omgang - langpasningen. Den ga resultater ikke lenge etter at vi hadde tatt ledelsen. I kaoset som oppsto etter en lang ball inn i vårt felt blei en Turk-spiss felt av Bjørnar. Rene gikk riktig vei på straffa, men den var for hard - 1-1.

Det var et Turk-lag som sto veldig høyt med den bakre fireren og med en influensasjuk Arne til å vinne duellene og spillekåt Simen til å løpe i bakrom blei det farlig hele veien. Men det var Ståle som gikk på løpet som ga 2-1. En langpasning fra Bjarne (?) duppa ned bak forsvaret og Ståle brukte vrista til å lobbe over keeper på halv volley. Midtveis i omgangen var det klart for 3-1. Jeg må bare beklage, men jeg husker ikke alle detaljene. Nok en Ljan-kontring og Simen kommer fri på venstresida. Han spiller på tvers til Ståle som dunker til fra 14 meter. Ballen går nesten rett på keeper, men han rekker ikke å reagere (da må det ha vært hardt...). Skåring.

Vi har for vane å gjøre det spennende i kampene våre. Så også i dag. En litt uheldig keeperutrusing gjør at en Turk-spiller får sette inn 3-2 i åpent mål etter drøye halvtimen. Heldigvis fortsatte Turk å stå veldig høyt med forsvarsfireren. Dermed kan Simen løpe gjennom og elegant curle inn 4-2 på en herlig lobb rett før pause.

I pausa er vi fornøyd med mye av det vi gjør, men trenger å stramme opp litt defensivt og være tøffere mot de svære Turk-spissene. Terje kommer inn for Espen på høyrebacken.

I andre omgang har vi mye bedre kontroll, men vi brenner mange sjanser før målene begynner å trille inn. Blant annet treffer Simen treverket to ganger og både Ståle og Arne roter seg bort foran mål.

Den avgjørende 5-2-skåringa er det John Gustav som står for. Han har rista av seg strekkskaden og er sulten på mål. Så vidt jeg husker setter han ballen i mål fra skrått hold etter et innlegg fra høyre.

6-2-skåringa husker jeg bedre. Rune vrir ballen over til Ståle, som dermed er gjennom på høyresida. Ståle legger flatt inn foran mål hvor Mikke løper inn og setter ballen i det tomme målet. Etter hvert kommer alle innbytterne innpå. John Gustav altså inn for en sjuk Arne, som gjør en kjempeinnsats i 70 minutter og tar igjen Dida på toppskårertoppen. Men sjelden har vel et lag som rykker opp hatt to toppskårere som skårer sju mål? Det hører med til historien at vi har hele 17 målskårere i år.

Inn kommer også Rune, Erlend, Kenneth, Per Ivar og Tom. Men det er John Gustav som gjør seg mest bemerka. To ganger løper han gjennom og skårer aleine med keeper. På 7-2-målet blir han spilt gjennom av Rune. En flott avslutning på sesongen for en John Gustav so har sliti en del med skader sesongen gjennom. Han kommer likevel opp på tredjeplass på toppskårerlista med fem mål. På plassen bak kommer to andre av dagens målskårere, Mikke og Ståle, som begge avslutter sesongen med fire mål.

Stemningen var stor da dommeren blåste av kampen og opprykket var sikra. Det blei masse gratulasjoner fra både tilskuere, styre, spillere og andre trenere i klubben. Kjempegøy at det var såpass med folk på plass.

Vel inne i garderoben fikk vi nok en gladnyhet. Alex ringte til Oppegårds oppmann. Han kunne fortelle at de kun hadde greid uavgjort mot Veitvet. Dermed smatt vi forbi Oppegård igjen og sikra oss seriemesterskapet! Enda mer jubel!

Nå venter kamper mot Vembli førstkommende mandag og Hammersborg påfølgende mandag. Det spilles seriespill og vinnerlaget blir kretsmestere i 5.divisjon Oslo.

Disse kampene tar vi som rein bonus. Vi har nådd målet! Vi har fått opprykket som vi har kjempa så hardt for. Gratulerer alle sammen.