fredag 12. september 2008

Tap i toppkampen

Ljan IF - Oppegård 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 (35), 0-2 (65)

Rødt kort: Terje Landsgård
Gult kort: Nicolay Krohn de Lange og Tron Halvorsen

Ljan: Rene Svendsen - Terje Landsgård, Stig Henning Morken, Nicolay Krohn de Lange (Kenneth Aschehoug i 20 min), Bjarne Johan Dyrøy - Ståle Bjørnersen, Tron Halvorsen (Tom Kristensen i 45 min (Erlend Glosli i 11 min), Bjørnar Andersen (c), Arne Torp - John Gustav Laugerud (Dida Steiro i 60 min (Simen Johansen i 45 min)), John Bjørnersen

Mye takket være et par skjebnessvangre minutter midtveis i første omgang blei det et kjedelig tap mot Oppegård i kveldens toppkamp på Hallageren.

Mye sto på spill på Hallageren torsdag kveld. Tabelltopp Ljan tok i mot tabelltoer Oppegård og det var faktisk antydninger til tilskuere på tribunene. Alt lå til rette for en skikkelig rysare. Men det stemte ikke for Ljan i kveld. Det stemte ikke. Dermed blei det også null to-tap.

Etter en rufsete start kom Ljan mer og mer inn i kampen utover i første omgang. John var farlig frampå et par ganger og Ståle hadde et par avslutninger etter cornere. Nærmest var vi da Ståle skjøt i stanga fra 25 meter, ballen gikk fra stanga, i ryggen på keeper og til Dida som fra skrått hold ikke klarte å skåre på returen.

Etter en drøy halvtime skar så det meste seg. Terje Landsgård hadde allerede fått gult kort for en stygg takling og fikk sitt andre gule kort etter et par og tredve minutter. Vi sender Tron ned på høyrebacken og John ned som indreløper, men rekker aldri å stabilisere oss med ti mann. For et par minutter seinere gjør Rene sin eneste feil i kampen. Den er til gjengjeld stor og jobben blir svært enkel for Oppegård-spissen som bare kan trille ballen i det åpne målet da Rene mister et enkelt innlegg. Dermed har vi blitt redusert til ti mann og havna under på kort tid. Dette klarte vi aldri å reise oss fra. Dessverre.

Til pause tar vi ut Tron og setter inn Tom som høyreback. Simen kommer inn for Dida, som altså kun fikk kort tid på banen, men som jeg herved kan love mer spilletid om ei uke! Vi ligger i 4-4-1 med Arne fremst på midtbanen som støtte for Simen som ligger helt på topp.

Andre omgang starter ganse positivt og det er vi som skaper den første store sjansen da Bjarne kommer fri på ti meter. Dessverre går skuddet rett på keeper. Etter en god start sliter vi med å få spillet til å flyte og Oppegård overtar kampen mer. Halvveis i andre omgang skårer de også 2-0-målet. Ljan brytes på vei fram. Etter litt om og men faller ballen ned til indreløperen til Oppegård som får knalltreff fra 13 meter og ballen suser inn i det lengste hjørnet.

Mot slutten prøver vi ut både 3-3-3 med fokus på vingspill og 3-3-3 med lange baller mot store spisser, men i dag funka ingenting. Og det er helt fortjent at Oppegård vinner kampen.

Nå er det om og gjøre å ikke henge med nebbet. Vi må ha ei knalltrening mandag og være klare til ny toppkamp neste torsdag borte mot Veitvet. Og husk: Vi leder serien med to kamper igjen. Hvem hadde trodd vi skulle være her før sesongen starta?

De tre siste bildene er henta fra Oppegård sine hjemmesider.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Heisann!

Bra nettside dere har! Følger jevnlig med her, og må selvsagt kommentere en ting eller to etter dagens kamp.
- Fikk dere ikke et gult kort til? Mener å huske det.
- Det var indreløperen vår som putta målet i første omgang også - og i alle fall ikke "Veitvet-spissen" :-)

Ellers kan dere titte innom vår side på www.oppegard.org hvis dere har lyst til å se hva vi driver med. Ligger en del bilder fra forrige kamp mot dere der blant annet. Kommer noen fra dagens oppgjør også.

Lykke til med resten av sesongen!

Den finslepte bjørnen Reidar Andrè Frick sa...

Takk takk. Bra huska - etter en runde med inkvisisjon har jeg funnet ut at vi fikk ett gult til. Jeg har dermed endra i referatet.

Var inne og så på sida deres. Veldig bra. Masse info og bra dekning av opprykksstriden.

Dere får ha lykke til med resten av sesongen sjøl og. Men med den formen dere er i trenger dere vel knapt nok lykke...