torsdag 4. september 2008

Sterk andre omgang ga storseier!

Ljan IF - Nesøya 6-2 (1-1)
Mål: 0-1, 1-1 Tron Halvorsen, 2-1 Nicolay Krohn de Lange, 3-1 Simen Mørstad Johansen, 3-2, 4-2 Rune Hansson, 5-2 Simen Mørstad Johansen, 6-2 Michal Hammer.

Gule kort: Rene Svendsen og Terje Landsgård.

Ljan: Rene Svendsen - Espen Bye (Nicolay Krohn de Lange i 45 min), Stig Henning Morken, Terje Landsgård (Tom "Hibbert" Kristensen i 10 min), Kenneth Aschehoug (Bjarne Johan Dyrøy i 45 min) - Ståle Bjørnersen, Tron Halvorsen (John Bjørnersen i 15 min), Michal Hammer (Erlend Glosli i 1 min), Jakob Sande - John Gustav Laugerud (Dida Steiro i 60 min (Rune Hansson i 20 min)) - John Bjørnersen (Simen Mørstad Johansen i 45 min)

Tabelljumbo Nesøya gikk tøft ut, pressa serieleder Ljan og leda fortjent 1-0 i kveldens kamp. Men etter pause var det klasseforskjell og anført av en spillesugen og leken Simen Johansen kjørte Ljan over motstanderne etter pause.

Ljan gjorde tre bytter fra laget som tapte mot Bygdø Monolitten 2 sist. Arne sto over med skade, Bjørnar sto over med karantene og i tillegg sto Per over. Inn kom Ståle, Kenneth og Rene.

Nesøya tok oss litt på senga da de kom til Hallageren med høyt press og hard jobbing. Det var langt fra ufortjent da de satte inn en null etter fint angrepsspill. Etter skåringa kom Ljan mer og mer inn i kampen. Men det var ikke finspill som fikk laget inn i kampen igjen, det var hard jobbing. Spesielt indreløperne Jakob og Tron var viktige. Det var også Tron som sto for utligningsmålet. Et langt kast blei stusset av Jakob og etter litt om og men havnet ballen på 16 meter. Der sto Tron klar og feide ballen i mål på hel volley. Nok et kremmerhus av Tron.

Hele første omgang blei en skikkelig slitejobb. Verken Ståle eller Michal i de sentrale rollene klarte å ta tak i kampen. De bytta også posisjoner midtveis i omgangen. Dessverre blei også John Gustav skadet midt i omgangen. Inn kom en opplagt Dida. Men vi gikk til pause med 1-1 uten å presetert all verden.

I pausen gjorde vi to planlaget bytter. John og Kenneth gikk ut. Inn kom Simen og Bjarne. I tillegg måtte Espen Bye gi seg med tendenser til strekk. Dermed var det duket for Nico. Han gikk inn som stopper og dytta Terje ut på backen.

I andre omgang var vi klart bedre enn de hardtarbeidende gjestene fra Nesøya. Nesøya begynte å bli slitne, vi fikk mer rom og utnytta det bedre. Dermed kom det også skåringer:

2-1. Kort corner fra Simen til Mikke, tilbake til Simen og et innoverskrudd innlegg som fant Nico på bakre. Han stanga ballen kompromissløst i mål.

3-1. Klasseskåring. Bjarne får ballen på venstrebacken, spiller fri Mikke, som igjen trer ballen opp til Ståle i mellomrommet. Ståle setter fart og spiller fri Dida. Dida går forbi backen og slår inn. Der stormer Simen inn og setter inn sitt første mål for sesongen.

Så kom en liten nedtur da Nesøya får straffe på en tvilsom hands inne i feltet. Straffen er meget god, så sjøl om Rene er etter den står det nå 3-2. Coach Mythe puster litt tyngre nå. Men han har satt inn Runi og godt er det.

4-2. Simen blir spilt fri på høyrekanten. Simen glir forbi backen, går til linja og slår inn. Runi avslutter kontant i mål fra kort hold.

5-2. Simen-show. Ståle holder, nok en gang, å rote bort ballen, men klarer å gi den til Simen. Simen tar saken i egne hender, dribler backen lett med en leken hælfinte, skjærer inn og vrenger ballen inn i lengste hjørnet. Alex tar æren for skåringa etter at han kjørte avslutningstrening på spissene på treninga mandag. Jeg velger likevel å tilkjenne Simen målet. Ok, Alex?

6-2. Corner. Vi stiller inne foran keeper med hele laget. Da finner Mikke det for godt å slå en ganske dårlig og veldig lav corner. Heldigvis sleiver en Veitvet-back ballen i eget mål. Jeg gir målet til Mikke sjøl om han roper "Åh nei!" rett etter han slår...

Til slutt vinner vi altså komfortabelt og spiller veldig mye fin angrepsfotball i andre omgang. Vi kunne ha skåra enda flere mål om vi hadde spilt ballen tidligere og brukt færre touch. Men fem mål på en omgang er uansett bra. To skår i gleden er skadene til John Gustav og Espen. Heldigvis får vi Bjørnar og sannsynligvis Arne tilbake til neste kamp. Og vi har angrepsspillere som er spillesugne og målkåte. Det er alltid godt. Til slutt vil jeg gi all ære til Nesøya for at de kommer til bortekamp mot serielederen og tør å presse oss høyt. Dessverre for dem holdt ikke kreftene helt inn. Vi ønsker likevel Nesøya all lykke i kampen om å overleve i 5.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Med Simen sine mål i går er det 17 forskjellige Ljanspillere som har scora i år. Det må vel være ny rekord...

Den finslepte bjørnen Reidar Andrè Frick sa...

Vi kjører en sosialdemokratisk, nesten kommunistisk, stil på skåringene. Alle skal få være med. Jeg har i hvert fall aldri vært på et lag hvor målene har blitt så jevnt fordelt.

Anonym sa...

Blir vel ikke noe mindre masing fra Rene om å få ta straffespark nå :-)

Den finslepte bjørnen Reidar Andrè Frick sa...

Hehe, nei, blir nok bare mer av det. Men det er jo ikke noe fare...for vi får jo aldri straffer...