fredag 19. september 2008

Uavgjort etter forrykende kamp

Veitvet - Ljan IF 2-2 (1-1)
Mål: 0-1 Arne Torp, 1-1, 1-2 John Bjørnersen, 2-2.
Gule kort: Bjørnar Andersen og John Bjørnersen (noen andre?)

Ljan: Rene Svendsen - Espen Bye, Stig Henning Morken, Bjørnar Andersen (c), Kenneth Aschehoug - Michal Hammer, Tron Halvorsen, Ståle Bjørnersen, John Bjørnersen - Arne Torp, Dida Steiro (Simen Mørstad Johansen i 30 min)

Ljan leda to ganger, men måtte ta til takke med uavgjort i toppkampen mot Veitvet. Ljan blei dermed det andre laget som har tatt poeng på kunstgresset på Veitvet i år.

Ljansgutta gikk rett i strupen på hjemmelaget i gårsdagens kamp. Med høyt press, bakromsspill og to løpsvillige og farlige spisser i Dida og Arne blei Veitvet rysta fra start av. Det tok da heller ikke lang tid før bortelaget tok ledelsen. Ståle løfta ballen over Veitvet-forsvaret, Dida tok med seg ballen og løp seg fri helt inn på fem meter. Ljan-toppskåreren løfta blikket, så Arne inne foran mål og la ballen på tvers. Arne gjorde ingen feil og satte ballen i mål. En null.

Ljan fortsatte med samme oppskrift. En aggressiv midtbane og to målhungrige spisser. Dida fikk to store sjanser, men ballen ville ikke i mål. Veitvet kom etter hvert mer inn i kampen og på en av sine første sjanser fikk de også sin utligning. En Veitvet-spiss lurte Stig på vår høyreside omtrent på 25 meter og førte ballen på tvers, lurte seg forbi en forsvarer til og limte ballen i vinkelen fra 20 meter. Klasseskåring.

Det blei i det hele tatt en krig av en førsteomgang. Det var svært lite finspill. Ljan spilte tidlig i bakrom, mens Veitvet spilte krosspasninger så fort sjansen bød seg. Til pause sto det en en.

Vi blei i pausa enige om å begynne å spille litt mer ball. Samtidig skulle vi fortsette å spille i det store bakrommet Veitvet ga fra seg til en hver tid. Men vi skulle prøve å få mer vinkel på pasningene.

Andre omgang fortsatte som første. Et hardtarbeidende Ljan-lag fortsatte å gå i krigen mot det robuste Veitvet-laget. Spillet åpnet seg litt, men det blei ikke brasiltendenser på noen av lagene. Tempo var høyt og duellene tøffe.

Midtveis i omgangen tok Ljan igjen ledelsen. En langpasning fra Kenneth(?) blei stusset av Ståle, Tron kom på løp på høyrekanten og la inn foran mål. Der kommer den andre indreløperen, John, og setter ballen sikkert i mål med utsiden av høyrefoten. Til stor jubel hos Ljan-gjengen.

Men heller ikke dennen gangen klarte vi å holde på ledelsen. For ikke lenge etter går et innlegg fra Veitvets høyrekant går gjennom hele feltet. På bakre stolpe glipper markeringen og to-to-målet sitter i nettet bak Rene.

Mens vi tidligere har gjort mange bytter hver kamp gjorde vi i går kun ett bytte. Dida bytta med Simen med en halvtime igjen. Og ikke uventa skapte Simen masse problemer for hjemmelaget. Ikke mindre enn tre store sjanser skapte han - dessverre blei det ikke mål på noen av de. To ganger skjøt han fra 20-25 meter. Den største sjansen kom etter at han blei spilt fri av Tron og løp fra forsvaret. Fra noe skrått hold på venstrekanten prøvde Simen å vri ballen inn i lengste hjørne, men keeper får til en kanonredning. Det var ingen tvil om at det var Ljan som var nærmeste seieren. Både Ståle og Michal misser når de kommer på skuddhold på 18-20 meter.

Til slutt ender det likevel 2-2. Veitvet er dermed ute av opprykkskampen. Oppegård vant igjen og klatra forbi Ljan på tabellen. Vi trenger dermed minst ett poeng mot Turk neste kamp for å sikre opprykket.

Kanskje burde vi vært skuffa over at vi ikke vant i går, men jeg greier i hvert fall ikke være det. Hvorfor? Jo, fordi innsatsen, gutsen, gløden og kampviljen var så utrolig bra. Det var 12 lojale og modige spiller som var på banen for Ljan i går. Veldig moro å se. I tillegg hadde vi fem innbyttere som ikke kom innpå. Også de suspenderte stopperne, Terje og Nico, var på plass. Nico for anledningen dresskledd manager!

Oppsummert kan vi si at vi i går hadde et lag bestående av en keeper som var sjef i feltet og trygg på streken, aggressive backer som var viktige i oppspillsfasen, et stopperpar bestående av kaptein og visekaptein som viste seg tilliten verdig, to indreløpere som kunne løpt til neste onsdag, to sentrale midtbanespillere som fungerte mye bedre enn sist de spilte sammen (mot Nesøya) og tre spisser som var farlige i samfulle 90 minutter. Det høres ikke så verst ut det her?!

Nå er det bare å glede seg til neste torsdag!

Er det noen som har noe å legge til/trekke fra/korrigere er det bare å ta i bruk kommentarfeltet.

Ingen kommentarer: